|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   REGRAT
17.3.2005 11:36:14   
dd75
Pozdravljene !
Ker zunaj sije sonce:love: mi je že pošteno zadišalo po regratu8) njam, njam
Me pa zanima če ga nosečnice:nosecka: sploh lahko jemo?:zmeden:
Aja pa še eno vprašanje: nekaj dni so me kar močno bolele prsi, sedaj me pa ne več in tudi drugih znakov nimam kaj posebnih. A mislite da je lahko kaj narobe s:duda:
Lepo se imejte:nosecka::nosecka::nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   REGRAT
17.3.2005 11:43:54   
malika
jaz imam noro rada regrat, ampak ker še nisem prebolela toksoplasmose, ga ne upam jest.

Glede prsi pa je tudi tako. Včasih bolijo, včasih ne. Jaz sem zdaj v tej nosečnosti imela do 15 tedna čisto iste, mehke,neboleče,...Zdaj v 21 tednu pa imam že eno št večji modrc. Brez skrbi

Aja, pa znaka tudi niti enega :bravo:

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   REGRAT
17.3.2005 11:48:38   
bambi
Kaaaj, a če nisi prebolel toksoplazmoze ne smeš jesti regrata??? NO, saj razumljivo je, ker po poljih muce tud kakajo a ne??? :(:(:(:( jaz pa sem komaj čakala na regrat z jajčko...

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   REGRAT
17.3.2005 11:51:26   
malika
Ja žal, jaz ne upam tvegat. Vsako pomlad sem kot zajec, ko ga nabiram , letos pa ne bo nič :((:((:((

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   REGRAT
17.3.2005 11:58:49   
CIPRESA
Kaj pa je to toksoplazmoza?????? Ker jaz sem ga mislila jesti tudi letos. Tiste stebla pa so dobre za sladkorke, in imajo veliko železa. Jaz kar stebla naberem in jih operem pa jih hrustam - zelo zdravo.

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   REGRAT
17.3.2005 12:00:06   
pravljica
a ni regrad isto kot solata in te zadeve z vrta...saj po vrtu tudi muce hodijo in kakajo :zmeden:

bistvo je, da svežo zelenjavo dobro opereš...po moji logiki

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   REGRAT
17.3.2005 12:00:40   
Udb
Cipresa, a se hecaš glede toxe? Če si noseča 21 t, si bila vsaj enkrat testirana zanjo!

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   REGRAT
17.3.2005 12:02:43   
CIPRESA
Ne prav nič se ne hecam, če bereš kaj moje izjave veš, da moja ginekologinja zna rečt samo doberdan pa adijo, pa včasih umes še slabokrvna ste al pa vaš otrok je živ ne glede kolikokrat jo kej vprašam.
Tko da res ne vem.

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   REGRAT
17.3.2005 12:03:43   
baguSka
Cipresa kaj pa pol delaš pr taki G??????:zmeden:

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   REGRAT
17.3.2005 12:05:31   
Udb
Potem pa oprosti!! RES!

Torej toxoplasma je parazit, ki se prenaša predvsem z mačjimi dreki (pa tudi druge živali). Večina ljudi okužbo z njo preboli nevede, oz. se malo slabše počutijo! Ni nič nevarna!! Razen če si noseča!!!

Zato vse nosečnice že ob prevem pregledu testirajo - ker če jo enkrat preboliš, potem ni več nevarnosti. Če pa je še nisi imela, potem je pa velika nevarnost, če se okužiš med nosečnostjo! Otrok se lahko rodi hudo telesno in duševno prizadet, gluh, slep... V glavnem grozno!

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   REGRAT
17.3.2005 12:05:32   
malika
Cipresa toksoplazmoza (toksa) je bolezen oz. bakterija, ki jo prenašajo živali psi, mačke z iztrebki. Vsaki nosečnici, ki je še ni prebolela je nevarna, ker lahko povzroči hude okvare na plodu. če si jo že prebolela potem te ne rabi bit ničesar strah, v nasprotnem primeru pa pazljivost ni odveč. Sploh zelo zelo pogosto umivanje rok, delovnih površin, zelo natančno umivanje sadja in zelenjave in še in še.

Ko so ti pri prvem pregledu vzelo kri, so ti dali na preiskavo tudi za to tokso. Poglej v materinsko kaj piše, če ni nič, pa kar na naslednjem pregledu vprašaj gin. ali si že prebolela ali ne.

Jaz je še nisem prebolela in mi v materinski piše poleg tistih krac ki jih ne razumem negativno.

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   REGRAT
17.3.2005 12:05:52   
saba
http://www.zzv-ce.si/nalezljive_bolezni/toksoplazmoza.php

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   REGRAT
17.3.2005 12:08:44   
malika
Pravljica redko kdo(če sploh kdo) ima regrat na vrtu. Večinoma ga nabirajo na travnikih, tam pa je poleg muc in psov še mnogo mnogo drugega, tudi hlevski gnoj.

jaz ga pri nas nabiram okoli hiše (oz. v vinogradu), samo do takrat ko oče vse skupaj pognoji in še takrat nimam nekega dobrega občutka, potem pa se ga itak ne dotaknem več.

Žal,...

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   REGRAT
17.3.2005 12:09:34   
CIPRESA
Oh punce, zdej je kar je kamorkoli sem vprašala povsod so čakalne dobe iz našega kraja pa je polek te še ena ki je še večji stvor, tko da bom že.
Sem pa videla eno veliko napotnico zadnjič ko sem šla na odvzem krvi in je res to gor pisalo , danes pa sem poklicala za izvide, pa mi ni nič omenila te stvari le da imam malo železa.
Tko da sory AMPAK NIMAM POJMA KAJ JE TO.

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   REGRAT
17.3.2005 12:11:51   
Rozalija
Če ga nabereš doma(oz kjer veš da je ok) pa ene 10x opereš v vodi ga res lahko ješ, ker je isto ko solata. Tam ko ga eni nabirajo, ko skoraj bruham ko se mimo peljem, na njivah, ki jih vsak teden vsaj enkrat gnojijo pa .... ni šans.

Cipresa, zakaj pa ne menjaš G???? Jaz bi tako G ki nič ne reče takoj zamenjala. Saj je moja tudi redkobesedna, a taglavne stvari je vedno povedala in karkoli sem jo vprašala je vedno odgovorila. Čeprav je bilo večinoma le vse je ok.

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   REGRAT
17.3.2005 12:12:12   
CIPRESA
Medtem ko sem pisala so prišli odgovori GROZA mislim da letos tudi naš regrat in peclji odpadejo.

HVALA LEPA!!!!!!

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   REGRAT
17.3.2005 12:15:19   
pravljica
malika, tokso z iztrebki od teh domačih živali (za druge ne vem) prenašajo samo mačke...ker so vmesni gostitelji...od končnih gostiteljev (pes, človek, krava, svinja itd) pa jo lahko dobimo samo, če zaužijemo njihovo surovo ali premalo kuhano meso (od pasjih iztrebkov in hlevskega gnoja torej ne)

mislim, da je enkrat o tem pisal dr pušenjak

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   REGRAT
17.3.2005 12:16:27   
Rozalija
Ja medtem je tud tvoj odgovor uletu zakaj ne menjaš G.... samo toliko.... jaz imam do mojega G 45-60min vožnje, a je nisem želela menjati, ker sem kar zadovoljna z njo, pa čeprav prevozim pol SLO da pridem do nje. Tako da jaz bi vseeno menjala, če le kje dobiš frej.

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   REGRAT
17.3.2005 12:17:48   
lelaval

Jaz sem v 1. nosečnosti prebolela toksoplasmozo(sem tudi sama mislila, da je to od regrata, ni pa rečeno) in imam sedaj osemletno punčko, ki je povsem zdrava. So pa ji po porodu delali še neke preiskave.
Drugo nosečnost sem prav tako jedla regrat, sedaj pa ga tudi bom, ker že komač čakam. Vse, ki ste jo enkrat prebolele, ni več nevarna. Nosečnivi se pa nič ne sme "luštat" - a še niste tega slišale - kar si zaželite, to vam ne smejo odrečt.

LP:rozica:

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   REGRAT
17.3.2005 12:19:17   
pravljica
aja, pomislite...vaš otroček se igra na otroškem igrišču, v peskovniku, kjer muce najraje opravljajo potrebo...vse to pride slej ko prej do ust, vi pa mu doma umivate pokakano ritko...saj vem, da si potem umijete roke...ampak vseeno bi tako ali drugače z otročka prišlo nekaj teh bakterij tudi do vas (na sprehodu ga držite za roko, potem pa daste kak košček njegove žemljice v usta)...očitno to ne gre kar tako enostavno

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   REGRAT
17.3.2005 12:28:20   
Lana_s
Jaz sem na začetku nosečnost (nekje v drugem, tretjem mesecu) kar nekajkrat jedla regrat, pa ni bilo nič narobe. Mama ga nabira v vinogradu na vikendu, v bližini so tudi večinoma sami vinogradi - jih imajo večinoma vikendaši in ni toliko živali. Mislim da je večja nevarnost, da se okužim z domačo solato, kjer res veliko mačk skače po vrtu.

Lp

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   REGRAT
17.3.2005 12:31:46   
wawa
Halo, ko sete ravno pri tej temi, zboliš lahko samo preko vnosa z hrano, ane????

Torej če mam doma mačka pa si ored vsakim obrokom, pa ko pripravljam hrano pošteno umijem roke, je ne morem dobit???? Mačka tako ali tako ne maram božat, ker se mi odkar sem noseča žal(ker sem ga imela prej zelo rada) gravža in ga ne prenesem, ampak vseeno.

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   REGRAT
17.3.2005 12:33:46   
saba
v lekarnah se da kupiti tekočino katero se primeša v vodo, v kateri pol opereš zelenjavo. V slo ne vem katera je, v Italiji oz. trstu pa prodajajo in se kliče Amukina, ali nekaj takega.

mi imamo doma tudi posajeno zelenjavo in moja tašča pridno pere zelenjavo s tem, prav zaradi mačk. Samo mi imamo 3 muce, pol pa so še sosedove itd.

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   REGRAT
17.3.2005 12:34:05   
Anonimen
Mačke kakajo tudi po domačih vrtovih, če pa ktera ni dobila toksoplazme, ko je jedla regrat, nabran na polju, je imela pa srečo. Lahko je pa ne bi imela. Ravno tako, je imela srečo mamica, ki je v nosečnosti prebolela toksoplazmo, pa sedaj z otrokom ni nič narobe. Jaz se takšne loterije ne bi in sem šla. Na prvem mestu je zdravje mojega otroka, potem pa moj okus!!!

(odgovor članu dd75)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   REGRAT
17.3.2005 12:35:21   
saba
wawa nevarni so iztrebki od mačk in glede nato da se mačka neprestano umiva tudi tam spodaj je tako cela okužena - če toksoplazmozo sploh ima.

jaz bi na tvojem mestu to delo prepustila komu drugemu, mislim hranjenje pa nego mačke

lp
saba

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?