|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   REŠILEC
4.2.2006 19:37:56   
Anonimen
Zanima me, kako je, če te v porodnišnico pelje rešilec. A se ga dolgo čaka? Če ima katera to izkušnjo, naj jo prosim opiše, ker me kar malo skrbi.
Cao

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: REŠILEC
4.2.2006 19:45:03   
KMALU
zakaj take stvari sprasujes kot anonimen?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2006 19:51:02   
Anonimen
KMALU, zato, ker ni ravno prijetno, če te partner zapusti v nosečnosti, ki je bila načrtovana,  pa ni pomembno kdaj. Najprej se moraš s tem sprijaznit  sam, potem pa to poveš tudi drugim.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2006 19:54:12   
Gina
Odvisno kje živiš. Pri nas vem, da rešilec pride zelo hitro - razen če je na vožnjiuser posted image  Potem kličeš pač kakega drugega od malo dlje. Ampak po moje ni krize, saj je po zakonu povprečja precej malo malo malo mogoče, da rodiš v pol ure.

Ko sem klicala enkrat lani rešilca, ker se je en padalec ponesrečil, so morali priti od precej daleč, pa še op težko voznih poteh, pa so bili v dobre pol ure tam. Potem pa še pol ure, pa je bil že helikopter, tako da.... ni za skrbet.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2006 19:56:55   
Anonimen
GINA, a to na 112 pokličeš ali imajo kakšno svojo številko?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2006 20:04:09   
mia-2
Čist odvisno od tega koliko rešilcev je na razpolago in kako daleč so od tebe.Men se zdi da mora imeti porodnišnica enega rezerviranega za take primere.Po moje v takem primeru pridejo kr hitro.Sej ženska ne kore čakat. Moj oči se je rodil v rešilcu-so mu na list napisal -cestni porod-.In to 5 minut preden so prišli porodnišnico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2006 20:10:26   
Gina
Saj pravim, da je odvisno od kraja. Pri nas jaz poznam številko od lokalnega dežurnega zdravnika in če kličem tja, bodo prišli.
Ko sem klicala, sem klicala pa na informacijski center 112 in so me samo vprašali, pri katerem kraju večjem je to in so me takoj vezali z dežurnim zdravnikom tam, ki je tudi takoj poslal ekipo. So pa ful prijazni bili na 112 z mano in tudi iz bolnice zdravniki. Tako da po moje kličeš kar 112, ali vašo lokalno bolnico ,ali zd, če ima rešilca.

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2006 20:17:07   
Anonimen
anonimna, veš drgač iz tvojga vprašanja ne vemo da te je zapustil partner med načrtovano nosečnostjo. ker si sama s tem tolk obremenjena mislš da ti piše na čelu in seka vn iz vsacga tvojga posta pa to ni niti slučajno res! tko da sprosti se! tut če bi pod nickom micka to vprašanje blo postavleno bi bla glih tolk anonimna vsaj za večino

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2006 21:26:18   
SaaS
Meni je doma ob pol noči odtekla voda in sem klicala rešilca na 112. Najprej itak poveš zakaj kličeš. Oseba na drugi strani te vpraša vse živo, če že imaš popadke, na koliko časa, če si drugače v redu, slabo, ne vem karkoli...  V moji situaciji je precenil, da se ne mudi, in je pripeljal normalo, brez sirene in luči.. Bil je pri nas v kakšnih 20 minutah mogoče malo več. Razen to, da sem bila živčna, ker sem vedela, da se porod začenja, pa ni bilo nobene panike. Lepo sva z možem pripravila vse, se preoblekla, povedala staršem, da greva rodit.. No na koncu koncev sem rodila šele čez 15 ur!!
Tako, da ne že naprej skrbet. Če vidijo, da je urgenca, verjetno pospešijo. Če pa je stvar samo v prevozu, kot pri meni, pa ne hitijo.
Pa srečno! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2006 22:44:35   
taja27
A ni že dost težko to, da jo je partner pustil v taki situaciji. Dejmo punce, ne smemo se jezit na njo. Se pač počuti boljše kot anonimna in verjetno ne želi uporabljati svojega nicka, ki ga je uporabljala do zdaj (ne vem no, samo ugibam).

Kakorkoli - anonimna želim ti, da bi prišel rešilec pravočasno, da bi imela čim lepši porod, zravega dojenčka in da bi v življenju našla človeka, ki bo imel tebe in tvojega otroka resnično rad.

Včasih ljudje potrebujemo čas, da se sprijaznimo s svojo usodo, šele nato jo lahko delimo z drugimi.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2006 23:04:08   
Anonimen
Hvala TAJA 27, lepo, da razumeš in ti povem, da imaš čisto prav. Hvala še za lepe želje. Tudi tebi lep porod in veliko zdravje tebi in dojenčku, ki bo zdaj, zdaj pogledal na ta svet!!!

(odgovor članu taja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.2.2006 12:20:58   
lelaval
Se podpišem pod Tajin post.
Saj je konec koncev spraševala, koliko časa potrebuje rešilec, ne pa da jo napadate. Če nočete odgovorit, pač preskočite temo.

Anonimna - jaz ti tudi želim, da bi porod potekal brez komplikacij in, da si potem z otrokom uredita življenje, da bosta živela v sreči. Partnerja pa najdeš tudi z otrokom - ki bo sprejel oba, tebe in malo štručko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.2.2006 14:04:09   
Eviii
popolnoma se strinjam z zadnjimi posti. pa boš vidla, da ko boš z user posted image  ti bo vse lepše in te bo on-a osrečeval-a.
glede rešilca ti pa še nekaj svetujem. pozanimaj se, ali potrebuješ napotnico. to ti napiše tvoj g. baje, da v nekaterih krajih hočejo napotnico za rešilca (sicer ne vem, zakaj user posted image ). meni je g reku, da tega na obali ne potrebujemo in nej se ne sikiram. ti pa vseeno prečekiraj pri svojem g.
čimbolj sproščen porod in življenje po njem ti želim.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.2.2006 14:20:32   
tinkatonka
evii ima proav. Pri nas v Ljubljani potrebuješ napotnico za rešilca, ki ti jo ponavadi da G. kakšen mesec pred PDP-jem.

Želim ti, da se ti življenje čimprej uredi. user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.2.2006 17:27:34   
AishaM
Anonimna, te popolnoma razumem. Verjamem, da v takšnih trenutkih, ko je človek sam, vedno raje preveri kako stvari potekajo. In zdi se mi tako tudi prav, da se boš lahko osredotočila nase in na svojega user posted image . Sem iz MB in tukaj imajo v reševalni službi nosečnice na prioritetni listi za prevoze (ob teh so še ljudje, ki imajo razne kapi). Torej, če si s tega konca, pokliči 112. Pojasnila boš situacijo in odgovorila na nekaj vprašanj (res, tisti na drugi strani telefonske linije najprej preveri, koliko je nujna situacija). Če boš sama v trenutku, ko boš klicala, jim tudi to takoj predstavi. To je namreč pomemben dejavnik, saj ti nihče, razen reševalci, ne bodo mogli pomagati. V tem primeru ti bo dal še nekaj nasvetov, kot so, da pusti odklenjena vrata stanovanja, da bodo reševalci lahko vstopili, če sama ne bi mogla do vrat... pa še kakšne koristne kratke napotke. Reševalne ekipe so pa super in jim res lahko popolnoma zaupaš.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.2.2006 18:02:09   
Anonimen
Rodila bom v ljubljanski prodnišnici in mi je ginekologinja že dala napotnico za rešilca skupaj s papirni za na CSD, tako da to imam urejeno. Se pa vsem zahvaljujem za odgovore.

(odgovor članu AishaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?