ČebelicaMaja
|
Imam dve punčki. Prva bo stara 3 leta, smo pred kratkim zamenjal P in sem jo opozorila, da hodi po prstih, da nenormalno veliko pada, naju pošlje v RA, kjer ugotovijo da je hipotona, nima dobro razvitega centra za ravnotežje in še dve drugi diagnozi- skratka in nama reče P naj greva na 2 obiska NFT privat- ok, se odpraviva, zdaj smo pa tam- terapije bo potrebne vsaj pol leta, vsak teden, ker ima že tako izraztite vzorce- prejšna P nama je vedno rekla saj je uredu, saj se bo uredilo, čas je na vaši strani (sem jo opozarjala na vse to)- torej so to 4 terapije na mesec, po 35€, skupaj 140€ Potem prideva v RA še s ta mlajšo, stara je 6 mesecev, ker ima kisli refluks, kar hudo obliko, in je seveda zaradi nepasenja kravic, nošenja pokonci, dvignjene posteljice in ostalega, vsa zategnjena v ramenskem obroču (res zelo), asimetrična in še 2 diagnozi- ok, to sem pričakovala, ampak spet- pojdite privat, mi vam damo blazino in žogo, vi pa pojdite privat- spet se izkaže, da bo potrebno kar nekaj terapije, saj je logično, ne gre za stvari, ki se zgodijo čez noč- ampak spet samoplačniško- na naslednji kontroli bom malo "zatežila", ampak me zanima, kje bi lahko izvedela kaj več o tem- ali ima morda katera izkušnje, kako to, da nekateri z manjšimi težavami pridejo "noter" mi pa ne. Za ta starejšo mi je sestra že po telefonu rekla, da ni šans, ker je prestara, ampak zakaj hudiča gre pa potem toliko € od moje plače za zdrastvo, če moram tako ali tako vse privat plačevat... ne vem no, v bistvu mi ni čisto jasno kakšne imam pravice, naj kaj se lahko sklicujem in kakšna je sicer praksa. Poznam 4 mamice, ki hodijo v RA, na NFT na 14 dni, pa imajo mnogo manjše težave kot mi- v čem je potem fora. Ker dohodkov res nimamo takih, da bi si lahko privoščili 280€ na mesec samo za NFT