|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RAZVAJEN?
22.1.2006 0:06:44   
rija
Ne vem če je to mogoče: ali sem mojega malčka v dveh tednih in pol res uspela razvaditi?
Zadnja dva dni smo se začeli aktivno potepati in sprehajati zunaj. Ko pa pridemo domov, pa se začne horor: nahranim ga, ga položim v dnevno posteljčko, čez pet minut se pa dere, kot bi ga pri živem telesu rezali. Ko ga vzamem v naročje, utihne v sekundi in spi naprej. Sem ga že probala pustiti malo jokati, samo kaj,ko je jok tako krčevit, da je potem ves zamolkel. Verjetno ne rabim razlagati, da sem po dveh dneh skoraj ob roke.
Pred tema dvema dnevoma je vse potekalo normalno: papica, kupček, spanje in čez dve uri jovo na novo. Ampak vsaj spal je v miru.

Ali ima katera podobne izkušnje? Ali je mali user posted image user posted image  že postal razvajen ali ga samo matra sprememba navad?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RAZVAJEN?
22.1.2006 0:08:04   
Anonimen
Jaz sem imela prve 3 tedne po prihodu iz porodnišnice cele horde obiskov in seveda so ga vsi valjali po rokah.
Kaj misliš, kaj se je zgodilo? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2006 0:25:41   
kofetek2010
naša je tud pridna dokler se potepa, saj skoraj skoz spi user posted image  
a ko pridemo domov pa tečnari user posted image  
zgleda je res, da je polna vtisov in zaradi tega nemirna user posted image

če je pa skoz doma potem pa skoz po malem tečnari user posted image  

najbolj je hecna, ko jo dam v lupinico in če še nisem pravi čas obuta in jo odložim v predsobi že začne jokat user posted image  takrat je dovolj, da lupinico samo dvignem in neha user posted image  zgleda, da ji zrak pri tleh ne ugaja user posted image  

najbolj pridna je pa itak, ko sva sami doma user posted image

eh, saj bo boljše.... tam čez enih 6 let user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2006 7:04:21   
rija
user posted image user posted image   jana hvala za tolažbo. teh 6 let bomo pa že zdržali....user posted image user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2006 7:07:06   
rija
ja kerensa, včeraj je že bil zopet en tak dan: smo se odpravili na potep, pa nas eni obiski kličejo, da nas čakajo pred hišouser posted image user posted image user posted image  jaz sem ga pa dve uri napravljala in vse pakirala, da smo potem po dveh urah šli nazaj domov in tečne obiske v krasnem sončnem dnevu potem prenašali do večerauser posted image user posted image

od zdaj naprej bomo imeli na sprehodih izklopljen mobitel....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2006 8:09:12   
Primoza
Nič ni razvajen, ga že kaj matra.

Aja, prva dva tedan je zatišje, ko se dojenček še "ogreva". To se nato kaže v postopnem jačanju glasovnih zmogljivosti. Pa še krčki se bodo začeli kmalu, pri enih pride do njih že zelo zgodaj. Zobje mu pa verjetno še ne rastejo...

< Sporočilo je popravil primoza -- 22.1.2006 8:11:17 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2006 9:59:40   
Anonimen
Ja pa mislim, da ni nič hudega, če s dojenček želi mamine bližine. Sploh prve 3 mesece.
Probaj se zraven njega vlečt. In glavo dati k njegovemu obrazeku, da  posluša kako dihaš,da čuti tvojo sapo. Pa umiri dihanje. Daj ga v svojo posteljo in ko zaspi, ga lahko preneseš v njegovo posteljko. S tem, da sem ugotovila, da ko se zbudi, je fajn, če si takoj pri njem, da ni osamljen in da ve, da je mamica vedno ob njem. Mojemu je to vedno pomagalo.

Pa obiske probaj vsaj za mesec dni skenslati. Vem, da je težko, jaz jih tudi nisem mogla, vendar smo bili po obiskih vsi živčni in zmatrani in je user posted image  še težje zaspal.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 22.1.2006 10:01:16 >

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2006 10:07:24   
Seven*
Rija. Eni otroci so bolj jokavi kot drugi. Pa zaradi tega niso razvajeni. Tako mali otrok NI razvajen, to je neka urbana legenda. Pripravi se na to, da bos imela roke do kolen, bos na smrt utrujena in izcrpana. Pa bos mogoce potem bolj pozitivno presenecena, ce bo drugace. Dojencke je  treba tudi nositi. Eme nisem prakticno niti odlozila prva dva meseca, ker je imela tako mocne krce. Zdaj je lazje. Sem pa bila tako utrujena, da se mi je mesalo. Malo potrpi.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2006 16:32:30   
Marogica
Ena varianta je sigurno, da ga obiski preveč nosijo po rokah,kar jaz nisem dovolila, pa ne,da bi se bala klic ali bacilov, temveč, da ko obisk gre, da bom ga imela jaz neprestano na rokah.
Druga možnost pa je tudi, da mu je v posteljici "dolgčas". Jaz sem ka dala v ležalnik,ki j mel "lok" z igračkami, da jih je opazoval-koliko lahko rečem za toliko starega otroka, da sploh opazuje, pa vsepovsod, sem nosila ležalnik s seboj, da je imel občutek,da je del dogajanja.
Razvajen vsekakor ni-vsaj upam, da ga ne nosiš neprestano po rokah. Upam, da se bo ta mali hitro "stabiliziral".

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.1.2006 18:03:36   
NRMM
Jaoooo ti obiski, to je pri nas veelik problem tudi. Sej rada vidim, da pride kdo k nam, sam kaj, ko bi jo kar vsi skozi držali na rokah, potem pa traja en čas, da jo spet spravim na ''ustaljene'' tirnice. Je pa res, da če spi in pride obisk je nikoli ne zbudim in nesem kazat. Lahk si jo gredo pogledat kjer aja, zbujam pa ne.
Drugi problem je ati. Maruša čist mal zajoka, jo že dvigne in carta, pa skozi bi jo imel na rokah itd itd, tak da že komaj čakam, da gre delat in to zato, da pridem jaz tudi zraven user posted image user posted image . Upam, da ga ne bo prevč pogrešala in bo vik in krik pr bajti naslednji teden user posted image .

Pa čist btw.......ker se baje časi spreminjajo otroci niso več razvajeni ampak zahtevni (baje bolj nov profesionalen izraz). Ajd ok to sem prenesla, ko je kartonažna to rekla, ampak ko je rekla, da moški niso sitni ozr.tečni ampak tudi zahtevni pa me je zagrabil smeh......bom js dala decom zahtevni ja! No še tu gredo časi dalje, kam bomo le prišli.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2006 19:11:49   
rija
Evo, še en dan je za nami.
Res verjetno ni "zahteven" beri razvajen! Danes smo bili zaradi vremena doma in nismo sprejeli več kot enega obiska in glej spremembo: mali je bil zopet po ustaljenem ritmuuser posted image : nič kaj zahteven.

Ta dva dni se mu je očitno preveč dogajalo: najprej smo lazili mi okrog, potem so drugi lazili pri nas. Včeraj dobrih osem komadov, ki se jim ni nikamor mudilo. To, da bi ga obiski vlačili po rokah pa itak ne dovolim, razen dedki in babice.

Verjetno bo za nas rešitev taka, da bomo upoštevali, da je naš malček star dobra dva tedna in da bomo enostavno skenslali prekomerne obiske!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2006 19:23:52   
ZARA
Ja, seveda. Zagon obiske skoz vrata pa mal mu dej dihat otroku, pa sebi tud...samotaaaaaa rula! Rija,  čist možno, da ga je to nerviralo,  Zaro vem da je.

lp

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.1.2006 21:06:58   
Grascakinja
Moji še pri 6m prenaporen dan poruši ritem in joče. Dojenčki, sploh taki mali, potrebujejo svoj mir, mamino bližino in rutino. Vse po istem kopitu. Moraš razumet, da se njim dogaja v enem dneu toliko novega, da sploh ne more prebavit. Komaj se je navadil, da je zunaj buškota, zdaj pa kar naprej nekaj novega in ga je strah.

Rešitev za nošenje bi lahko bila štorklja ali pa kengurujček. Ne bi sicer vedela, ker nisem nič od tega uporabljala....ampak možno pa je.

NIKAKOR PA OTROK NE MORE BITI RAZVAJEN, DOKLER NIMA KAKIH 6 MESECEV. Ni variante. Pa ti bodo tupili vsi drugače, tudi meni so, pa sem se ful sekirala, ampak po svoji zdravi pameti delala še naprej tako, kot se mi je zdelo prav. In bom še naprej.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.1.2006 21:24:02   
tulip
Ti ga kar pocrkljaj, ko j eše tak mali! Tak otročiček rabi mamo in mir, da se dobro spoznata, ne pa stalno nove ljudi in kraje okoli sebe. Ne pravim, da ne sme biti socializiran, a ima še toliko časa!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.1.2006 21:36:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tulip

Ti ga kar pocrkljaj, ko j eše tak mali! Tak otročiček rabi mamo in mir, da se dobro spoznata, ne pa stalno nove ljudi in kraje okoli sebe. Ne pravim, da ne sme biti socializiran, a ima še toliko časa!

Se absolutno strinjam.

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?