ronja
|
Zaupala mi je, da je pač nesrečna in je v nekem meni ne znanem depresivnem stanju slabovoljnosti in nesamozavestnosti. Po moje si najprej preberi kaj o depresiji, pogovori se s kakim zdravnikom,... Tebi se mogoče njena želja po otrocih ne zdi nekaj nujnega, njej pa lahko zato resnično začne razpadat svet. Poznam punce, ki so bile super srečne in zadovoljne ženske, dokler si niso začele noro želet otrok, ko pa teh kar ni in ni bilo, jih je to (nekatere, seveda ne vseh!) pahnilo v kar hude težave, nekaj tudi v depresijo. Tako da jaz tega ne bi podcenjevala. Depresija tudi dokazano zmanjšuje libido na minimum, navadno depresivni ljudje sploh nimajo nobene želje po seksu. nam, ki smo topogledno zdravi, je to nekaj nedoumljivega, vendar je v njihovem svetu čisto drugače. In če imaš depresivno partnerko, potem jo moraš poizkušat razumet, sicer nikakor ne bosta mogla nikamor prit. In ji moraš pomagt prit ven iz tega stanja, sicer bosta oba nesrečna. Dosti punc je takih, da če kaj ne štima, se težko sprostimo. Jaz se tudi ne morem crkljat, če sem jezna, ker nekaj ni ok. Se moram prej pogovorit, pa to ne velja samo za lubija - tudi nisem marala, da me mami objame, če sva se glihkar skregali. Če sva se potem pogovorili, ja, seveda. če pa nisva prišli do konca, potem pa ne. Če so v odnosu kake zamere, si težko želiš potem seksa, to ni tako zelo redko. Pa se to dogaja tudi čisto zdravim in normalnim puncam (in tudi moškim, poznam precej takih, ki jim ravno tako ni glih do mazenja, če nekaj ne štima). vendar pomislite drage dame da vas bi partner tolikokrat zavrnil, ona vem da bi bila v razsulu, to vendar tudi vpliva na moje počutje,samozavest,...itd. jasno, znorela bi! Zato bi se pa hotela pogovorit, kaj je zadaj. Nihče noče bit ves čas zavrnjen, zato se pa splača zmenit in če je zadaj neka bolezen (depresija), jo je treba zdravit. če je zadaj kaka zamera, odtujitev,... problem v partnerskem odnosu, je to treba rešit. Ni rešitev samo to, da probavaš in probavaš in potem obupaš. Če ne gre na en način in to vidiš, pač probaš na drug način, prvi očitno ne dela. Kar se seksa tiče, se meni ne zdi nič nenavadnega, da ji po 10 min. pride - saj večina žensk je napisala (v drugi temi), da njihov seks traja nekaj takega ali še manj časa - zdaj pa ad to ni možno - kako gre to skup? Pač kadar se že sprosti, ji je pač fajn -kaj je to čudnega? sam hočem zagotoviti mojem potomcu vse in zato se je treba malo umiriti,itd. Svojim otrokom ne moremo NIKOLI dat vsega - ker se stvari izključujejo. Najbolj banalen primer: lahko jim zagotoviš brata/sestro, kar je za moje pojme ena od najboljših "stvari", ki jim jo lahko daš, ker se mi zdi super met brata/sestro, ampak to pomeni, da se finance delijo še na en del več... In da jim ne boš mogel omogočit vseh tečajev v vrtcu, recimo. Lahko mu materialno nudiš vse, pa zaradi obilice dela nimaš dovolj časa zanj. Lahko si vzameš čas zanj, pa ti nisi izpolnjen, ker si pustil zato službo, ki te je veselila in bo mel slab vzgled. Lahko se mu popolnoma predaš, pa pri tem trpi partnerski odnos in bo mel tu slab zgled. Tako da pozabi na pravljice o tem, kako boš dal otroku vse. to ni mogoče, prej ko se s tem sprijazniš, boljše je zate in za njo in sploh za bodočega otroka. Ok, diplomiraj, če si to želiš, samo ne zavlačuj, ker če boš čakal predolgo, potem bo ona vmes mela že vsega poln kufer (poznam take primere)... začni delat kompromise, začnita načrtovat prihodnost - pa ne mislim tu samo na materialne stvari, saj to imata bolj ali manj poštimano. Ampak saj ni treba, da je poroka ohinsploh ogromna in pravljična. MOgoče bi bila ona čisto za nekaj v ožjem krogu, če vama pač poroka nekaj pomeni kot simbolika, ne toliko kot nekaj, kar se vidi na ven... pobrskaj po forumu, ogromno je tem, ki so jih odprle punce, ki se jim zdi, da njihova veza ne gre nikamor, kljub temu, da imata materialno vse poštimano - ampak nista ne poročena, niti nimata otrok in nekatereim puncam daje poroka občutek varnosti, nekatere si pa želimo otroke (eni imamo srečo, ad se poklopimo glede časa, kdaj, dosti parov pa nima te sreče)... Mogoče se tvoja punca najde v kaki od teh tem. Če ne drugega, boš ti bolj razumel, kaj se dogaja v njej. Dajta karte na mizo. Ona noče več bit nekaj vmes, verjetno... Pogovorita se - kdaj misliš diplomirat, ali si ti res želiš met otroke kmalu ali ti je diploma samo izgovor, da ti še ni treba na to mislit. To si ji dolžen po resnici povedat, ker ima ona to pravico vedet. "otroci ja, samo enkrat potem..." je preveč na splošno za večino žensk, ki si jih zelo želijo. NIč ni narobe, če si jih še ne želiš, ima pa to pravico vedet.