Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 14:34:37
|
|
|
|
**NiNa**
|
živjo anadejka! Jaz ti lahko povem samo za ginekologa: prijavila sem se sredi februarja in dobila datum čez dva meseca, za ostalo pa žal ne vem, zato upam da ti bo katera druga znala pomagat, pa seveda meni tudi Lep dan vem skupaj
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 14:34:59
|
|
|
|
metuLJchy
|
Za HSG so mi dali številko na katero naj pokličem prve dni naslednje menstruacije...to bilo čez cca. 10 dni,sem poklicala in dobila datum čez en teden...če berem izkušnje z drugimi bolnicami je šlo kar hitro...to bilo 3 mesece nazaj....za ostale stvari ti pa žal ne znam povedati
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 14:42:34
|
|
|
|
Tia-na
|
Spermiogram -22. januar ...... androlog - 19.marec Ginekolog (mislim, da so precejšnje razmike od od zdravnika do zdravnika - Vogler ma pomoje najkrajše) ... torej, pri Voglerju čakam običajno okoli 2 meseca. Histero in laparo sem pa čakala cca 3 mesece. Ja, Tomaževič je včeraj bučke prodajal na TV :(
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 14:46:32
|
|
|
|
zvezdica26
|
Živjo Upamda ti bo kaj pomagalo Pregled pri ginekologu - nekje 2 meseca *Laparoskopijo - sicer sama ne vem, ampak sem slišala da si kar hitro na vrsti, isti oz. naslednji cikus. *Histereskopijo *Androloga - 2 meseca *Spermiogram - 2 meseca Najhitreje prideš na vrsto za HSG, jaz sem poklicala na začetku cikusa, naslednji teden sem pa že imela poseg. Predlagam ti, da ko boš poklicala za spermiogram, svojega moža naroči še za pregled, in tako prišparaš kakšen mesec čakanja. Veliko sreče
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 15:41:08
|
|
|
|
dolenjka
|
Mislim, da anadejka zbira podatke za to, da ji bo nekam "servirala". Saj sama kot borka prav dobro ve, koliko časa se čaka pri "gospodi", ki se obnaša kot da je ..... Sama z Leoniščem nimam izkušenj (upam, da jih tudi ne bom imela), sem pri dr. Rešu.
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 16:04:49
|
|
|
|
metuLJchy
|
aja, še to...za sam pregled pri G. (ni moj matični, z napotnico drugega G. prišla) sem čakala cca. 3-4 tedne...
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 16:51:41
|
|
|
|
stunfek
|
Na pregled pri G sem se v Leonišču prijavila 1. decembra 2006 in dobila datum 21.3.2007.
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 17:15:31
|
|
|
|
katrina laura
|
na Leonišču sem se znašla za napotnico pod nujno..bila takoj pregledana..drug dan sprejeta v klinični center na preiskave(kri, voda, ultrazvok...)po končani menstruaciji (smo mogli počakat do konca menstruacije) pa so me operirali (laparoskopija)...februarja sem se prijavila na pregled h dr.Kobalu..na vrsti sem 4.4.2007...(preko maila) lp, katrina laura
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 17:21:07
|
|
|
|
florita
|
za oboje G in laparo ter histero 3 mesece ,
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 17:21:39
|
|
|
|
florita
|
aja tudi jaz preko maila
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 13.3.2007 17:40:16
|
|
|
|
citrončica
|
Naročila sem se za G preko maila,2 meseca,ostalo že dolgo nazaj, se ne spomnim več!!!
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 14.3.2007 0:02:38
|
|
|
|
soncek.djukelica
|
Živjo, za ginekologa,to je dr.Drobnič se čaka cca 2 meseca ali pa celo 3,kot so punce napisale;v dopoldanskem času! Sam glej ga zlomka,če pa želiš priti takoj na vrsto.oz prej, te naročijo popoldan v cca mesecu dni in PLAČAŠ!
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 14.3.2007 6:45:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila lani v začetku februarja pri Drobniču, zbrane sem imela vse preiskave in izvide in naj bi jih še isti dan poslali vse na kozilij. Pa sva rekla, da se poleti seliva v tujino, če bom do poletja že na vrsti in je drobnič rekel, da nikakor ne. Potem sva prosila papirje in rekla, da greva k Rešu in je Drobnič reku, čakte bom pogledal, če bi vas mimo vrste spustili in bi prišli na prednostno listo. In uganite, niti na prednostno listo ne bi pršla v tem času. Od februarja pa do poletja je pa dolga doba in zdaj mi naj noben ne reče, da se čaka 3 mesece, če niti mimo vrste in na prednostni listi ne prideš v 3 mesecih na vrsto. Da ne govorim, da sem začela s preiskavami leta 2003 in zaključila februarja 2006, v tem času so mi naredili HSG, laparo, histero (ločeno, ker se mu na laparo ni dalo odstranit pregrado, če glih jo je videl), 2x krvne preiskave, 2x spermiogram. V treh letih, za vse to, ti pa tudi da vedet, da moraš za vsako stvar čakat po 2-3 mesece. Velikokrat sem se naročila celo samoplačniško, sam da bi prej pršla na vrsto in nikoli nisem odlašala s postopki ali naročanjem, takoj ko sem zvedela, sem se že naročila. Oklevanja ni bilo z naše strani, je pa bilo z njihove.
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 14.3.2007 6:57:45
|
|
|
|
stunfek
|
Jaz sem zgoraj napisala, da sem se prijavila 1.12 lani in da imam datum 21.3. letos...sem pozabila omeniti, da je to v popoldanskem času z doplačilom! Neverjetno, kako dolgo človek čaka!
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 14.3.2007 7:36:23
|
|
|
|
anadejka
|
Hvala punce za vse odgovore! Dolenjka prav imaš,te podatke sem iskala,ker bodo anonimno posredovani naprej na izredno sklicano sejo OBMP.Tukaj vmes je društvo Živa,ki se bori za nas. Vse to pa je posledica dr.Tomaževičeve izjave,da v Leonišču čakamo na OBMP "3 mesece".Ne bomo tiho. Mišek13 si me pa priznam kar malo šokirala,saj nisem vedla da obstaja v Leonišču tudi "prednostna lista".Dr.Pintarjeva na forumih pa venomer ponavlja,da nikoli ne gre nihče preko vrste in se držijo številk.Hmmm Hvala še enkrat vsem!Pa veliko sreče za naprej vam želim! LP andreja
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 14.3.2007 7:41:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Prednostna lista obstaja vsepovsod. Tu pa obstaja predvsem za starejše ženske, saj 40 letnice ne morejo čakat do nedogleda. Tudi druge punce so govorile, da obstajajo 2 listi. pOLEG TEGA PA ITAK VEMO, DA VEZE VSE POVSOD NAREDIJO SVOJE (ups velike črke, pardon).
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 14.3.2007 8:01:40
|
|
|
|
varja
|
Anadejka in ostale! Če je še aktualno, bi še jaz dodala odgovor; Čaka me laparoskopija in histeroskopija na GK. Poklicala sem konec januarja in so me vprašali, pri katerem zdravniku želim biti. Rekla sem, da pri tistem, kjer bom najhitreje na vrsti, ker itak nikogar še ne poznam. Nato je sestra rekla, da naj pokličem v marcu, ko dobim M. K sreči sem je dobila ravno 1.3. in poklicala, nakar je rekla, da je zdravnica, za katero sva se zmenili odsotna in da bom morala počakati še ne eno M. Ko sem rekla, da me lahko da k drugemu zdravniku, če bo šlo hitreje, je odgovorila, da je pri drugih še dosti slabše. Nato mi je določila datum 12.april. Če povzamem; naročanje konec januarja, poseg 13.aprila. Aja, pa še to, drugače se zdravim pri dr. Rešu, a mi je dal napotnico za GK, ker je rekel, da se pri njemu na te posege čaka še dlje.
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 14.3.2007 13:17:27
|
|
|
|
pot
|
Midva sva začela z naročanjem, v Leonišču, lani, v začetku junija. Za spermiogram sva čakala približno 14 dni, za prvi pregled pri andrologu (Dr. Drobnič) sva se naročila istočasno s spermiogramom, vendar preko interneta, prišla sva na vrsto 18.9.2006, torej več kot 3 mesece (poletje in dopusti vmes!). Konec oktobra sva se (preko interneta) naročila na 2. spermiogram (23.11.06 je bil naročen - več kot 3 tedne čakanja) in ponovni pregled po 2. spermiogramu pri adrologu-ginekologu, vendar oba skupaj, prišla sva na vrsto 15.1.07, se pravi 2,5 meseca za skupen prvi pregled in pregled po 2. spermiogramu. 15.1.07 sem se naročila - osebno na ponovni pregled po jemanju Agluraba pri Drobniču, naj bi bilo čez 3 mesece, da vidi učinek, pa so rekli, da prej kot 6.4. tako ali tako ni prosto. Se pravi slabe 3 mesece, da dobim nove recepte. Zdravljenje naj bi potekalo vsaj pol leta, če ne celo 1 leto ali več (PCO ). Za HSG na kliniki (vem, da tega ne sprašuješ), pa sem imela marca smolo, da so imeli že vse termine polne, sem pa prišla takoj aprila na vrsto. Za ostale preiskave pa nevem koliko časa se čaka. Pa upam, da mi ne bo treba ugotoviti. lp in veliko sreče s podatki
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 15.3.2007 10:08:24
|
|
|
|
anadejka
|
Varja in Pot,hvala tudi vama za odgovore.Vse pomaga! Mišek,nevem kje jest živim,ampak res nisem vedla tega kar praviš in oprosti,ne vem kok si ti stara,ampak jest sm ogorčena!!!Sej vem da si vse enako močno želimo otroka,ampak če bojo zdej pa vse 40 letnice pred mano spustili,bom tut jest stara 40 let ko bom prišla na vrsto.To pa ni prav!!!!!!!!!! Men se zdi do konca nefer da obstajate dve liste!!! Pa upam,da niste zdej 40-letnice preveč hude name k sm to rekla in razumete mojo jezo.Jest bi otroka rada imela prej.
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 15.3.2007 10:12:04
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem še kar pod 30 leti O tej vrsti mi je reku drobnič in o tej dvojni vrsti sem brala na med.over.netu. Bom probala najt, ko bom mela mal več časa. Prav tu je bilo govora o teh, ki se bližajo 40 letom. EVO NAŠLA: http://med.over.net/phorum/read.php?f=67&i=71463&t=71463 spodaj če vse prebereš, je to ena med. sestra celo izjavila
< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 15.3.2007 10:18:00 >
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 15.3.2007 10:20:00
|
|
|
|
anadejka
|
Aha dobr.Sm se že ustrašla Grrrr Drobnič je tut moj zdravnik,pa nikol ni omenil nobene liste.Če že komu, bi moral nama ponudit to "ugodnost" saj so nama v Leonišču zamešal izvide in naju zaje... za dve leti.Velik krivde je tut njegove! Grrrrr...jezna sm!!!Najboljš da naslednjič tut jest rečem da grem na Češko,ker sem se naveličala čakat.
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 15.3.2007 10:30:10
|
|
|
|
anadejka
|
Aha sm prebrala.No kot prvič,se je ta problem dogajal v MB. Kitty je pa povedala,da sta v Lj.dve listi.Ena za tiste ki grejo prvič na OBMP in druga za tiste ki so že bile.To se men zdi čist O.K.Za prvič pač čakaš,ampak ko si pa not naj bi šlo pa gladko naprej brez čakanja in živčne vojne,saj je to zadnje kar takrat rabiš. Kar se tiče pa tega da imajom starejše prednost,to naj se pa ne bi dogajalo!!Resnično to je prepovedano!!Verjamem da nekateri znajo pojamrat in zajokcat kok je hudo,se komu zasmilit in bit v pravem trenutku na pravem mestu,al pa imajo veze,AMPAK to ni prav!!! Tut ko sem bila na tistem predavanju ki ga organizira Leonišče,je ena ženska izpostavila ravno ta problem.Njeno mnenje je bilo,da naj bi starejše imele prednost.Pa se je zdravnica trdo NEstrinjala z njo,saj bi na tak način potem tut mlajše postale starejše,ko bi prišle na vrsto.Red naj bo za vse enak!!!!
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 15.3.2007 10:36:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva sva se preselila v tujino, nisva šla na češko v postopek, zato ti najbrž ta izgovor ne bo preveč pomagal . najdi drugega. Drgač pa punce stalno opozarjajo, da se moraš sam na različne načine znjat, včasih tudi z lažjo, čeprav jaz tega ne odobravam. tudi mene je Drobnič za J.... in sva na njegov račun mogla čakat 6mesecev (ker se mu ni dalo opravit med laparo še histero-sam je to rekel), potem pa sem še 5 mesecev čakala na pošto za IUI, pa ker ni bilo pošte, sem se mogla naročit ponovno pri njemu na pregled (2 meseca čakala) in tam so me nadrli, zakaj me ni bili na IUI, jaz pa nobene pošte nisme dobila . Moj je popenu, in pol so naju takoj dali na IVF, brez IUI. V GLAVNEM NISO NAJU VEČ VIDELI, sva šla k Rešu.
|
|
|
|
RE: Punce nujno rabim vašo pomoč 15.3.2007 10:52:11
|
|
|
|
anadejka
|
Hja Mišek sej sta verjetno res še najbolje naredila!!Škoda da nista šla že prej!Jest bi tut že šla na Češko,ampak so finance problem.Ampak zdej že šparam in takoj ko bom imela dovolj,se odpeljeva gor.Drgač bom že nona ko bom noseča. Midva imava mal težjo situacijo,ker čakava na donorja.Zato mi je full težko,ker že zdej vem da imava še 2 leti čakanja pred sabo. Kje pa sta vidva s postopkom?Pri Rešu gre to kar hitro,ane?!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?