Ivo.
|
Haha... Noranate, če pa po 50 prošnjah nisi dojela, potem ti pa ni pomoči ;-) Jaz sem bil na razgovoru po eni prošnji na razpisano delovno mesto, če te kaj zanima, kar vprašaj. Kot je napisala Tiinja, sem napisal najvišjo pridobljeno izobrazbo, kar se je izkazalo za največjo napako! Razgovor je potekal cca. 20 minut, 16 minut od tega je bilo o tem koga poznam v njihovem podjetju. Ker so mi takšni načini kadrovanja tuji in nesmiselni, sem trmasto vztrajal, da nikogar... Kadrovnica pa: "Res? Nikogar? Kaj pa kakšna sošolka? itd." dokler nismo res prišli do par imen iz srednje in osnovne šole. Ostale 4 minute smo se pogovarjali o delovnem mestu. Imel sem perfektno izobrazbo (čeprav previsoko) za to delovno mesto, veliko izkušenj s tem delom, praktično vse možne pogoje in še nekaj neformalnega, več kot so zahtevali in so me zavrnili. No, ker mi ni bilo nič jasno, sem povprašal pri eni od direktoric enega oddelka kako je s tem in takoj, ko sem omenil višjo izobrazbo od zahtevane v razpisu me je že ustavila in rekla, da to je največji izločitveni kriterij. Ne bodi pametnejši od šefa. Ti si v Krki, da delaš, kar je tvoje delo. S svojo glavo misli, ko odideš skozi vrata. Delal boš noč in dan, če je treba tudi po 12 ur skupaj. Če boš rekel, da imaš majhnega otroka in nočeš delati ponoči (do česar imaš zakonsko pravico), ti bodo predstavili tvojo pravico, da si lahko samovoljno izbereš samo 4 dni dopusta, ostale dni dopusta ti določi nadrejeni in tako boš raje tiho in naprej delal tudi nočne. Če se kdo v podjetju pri delu poškoduje, dobi cel oddelek praviloma naslednji teden v podpis dokument s čimer se odpoveduje vsakršnim zahtevkom, če se jim zgodi isto ipd. Tisti, ki, k sreči, nimamo zvez, imamo od Krke samo onesnaženo okolje, zrak in gnečo v mestu, ko se konča izmena.
|