|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Psihološki sistematični pregled 3letnega otroka
21.12.2011 12:54:13   
Anonimen
Jutri imamo tale pregled in me zanima kaj tam morajo otroci delati?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Psihološki sistematični pregled 3letnega ...
21.12.2011 13:41:19   
Paštetka
odgovarja na različna vprašanja, npr. kdo leti po zraku, kdo plava v vodi.
zlaga kocke. npr. daj mi 3 rdeče kocke ipd.
ponoviti mora kratek stavek za njo. npr. jutri je lep dan.

boš pa ti imela izpolnit eni 4 strani

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2011 15:11:15   
Luni
...zlaga puzle, nariše zaključen krog, pa ravno črto,...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2011 15:15:49   
poli*
Različna vprašanja postavlja (in vse kar je do sedaj že zgoraj napisano).
Našo je vprašal: Kdo strelja? Pa logično punčka ni vedela... verjetno fantje to vedo

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2011 15:52:58   
Brbs
user posted image  mi nismo nič takega imeli, samo pregled pri pediatru - vid, sluh itd

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.12.2011 18:37:26   
Anonimen
In kaj,če otrok noče sodelovati?Ker naša ima včasih kakšne muhe in nobenomu nebo nič odgovorila,ko jo kaj vpraša ali pa naredila,če ji kdo drugi reče.user posted image

(odgovor članu Brbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2011 20:49:36   
Naja31

IZVIRNO SPOROČILO: žabica2

In kaj,če otrok noče sodelovati?Ker naša ima včasih kakšne muhe in nobenomu nebo nič odgovorila,ko jo kaj vpraša ali pa naredila,če ji kdo drugi reče.user posted image
[/quote

Verjetno vas naroči za drug datum?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2011 6:28:32   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: žabica2

Jaz imam dvojčka. In mala je sodelovala in odgovarjala na njihova bedasta vprašanja. Mulc je pa "zablokiral" in ni niti muksnil(očitno se mu je zdelo bedasto odgovarjat na gluparije user posted image ). In nam je dala še en datum zanjuser posted image Potem sem se pozanimala na ZZZS in sem izvedela, da pregled NI obvezen in sem zato preklicala še en pregled. KEr mi je ta pregled res kr neki.....da se triletnega otroka sprašuje: kdo leti po zraku, kdo gaga, kdo sveti na nebu...?!?!??!!??!?!  res imam zadost teh raznih služb, ki so tam očitno amo zato, da kasirajo.

< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 22.12.2011 6:29:50 >

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2011 9:20:22   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Jaz imam dvojčka. In mala je sodelovala in odgovarjala na njihova bedasta vprašanja. Mulc je pa "zablokiral" in ni niti muksnil(očitno se mu je zdelo bedasto odgovarjat na gluparije user posted image ). In nam je dala še en datum zanjuser posted image Potem sem se pozanimala na ZZZS in sem izvedela, da pregled NI obvezen in sem zato preklicala še en pregled. KEr mi je ta pregled res kr neki.....da se triletnega otroka sprašuje: kdo leti po zraku, kdo gaga, kdo sveti na nebu...?!?!??!!??!?!  res imam zadost teh raznih služb, ki so tam očitno amo zato, da kasirajo.

Baje je v pripravi predlog, da bodo na tem pregledu namesto kdo leti, kdo gaga, kdo sveti na nebu začeli spraševati najpomembnejša dela Cankarja in Tolstoja in otrok bo moral zrecitirati vsaj uvod Krsta pri Savici......namesto kroga bo moral narisati pravokotni trikotnik in zrecitirati poštevanko do sto....

Verjetno se vam taka vprašanja potem ne bodo zdela več bedasta......

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2011 9:56:07   
mateyka
ma dej, to je krneki; jaz jo nisem peljala. po 15 minutah poda strokovno mnenje? ja seveda. to je ekvivalentno mojemu 24 urnemu večletnemu opazovanju, pa še za to si upam trdit da je moje laično mnenje bolj realno od "strokovnih" 15 minut.
raje ne bom komentirala teh slovenskih prijemov, zagovarjanje takih stvari čeprav so očitno nepotrebne in niso obvezne z nekimi opozarjanji, da nismo opazile resnih problemov svojega otroka (ja, taki argumenti so se pojavili na podobni temi tukaj kako leto nazaj) in da je to že za neki dobro - c`mon, give me a break..

risanje zaključenega kroga. ma naša ti ga new bo narisala pa če ji tupiš ne vem kaj. bo pa narisala vse drugo in to ful dobro. a potem zaostaja v risanju? mah..

liliana, men se zdijo vprašanja čisto neprimerna. preveč šlampasto zastavljena in neprimerna za to starost.
npr. vprašanje Kaj je hiša? mislim, in 3-4 letnik naj reče kaj - stanovanjski objekt?? lahko rečeš čista bedarija ali pa totalno neprimerno zastavljeno; v vsakem primeru krneki. še dobro da je bilo zraven okno in je bila hiša zunaj, da je otrok lahko pokazal hišo in rekel "tole".
in Kdo strelja? - ja če ni nobene slike, nobene reference, nobene razlage, kako naj otrok ve kaj ona sploh hoče s tem vprašanjem? kako naj ve da je to splošno vprašanje? jaz bi rekla nobeden, če ni nobenga s puško zraven. če otroka ne izpostavljaš orožju, ne vem če ravno ve kdo to redno počne (da ti bo odgovoril vojak ali policaj ali ropar ali lovec), itak.

in 15 min takihle in podobnih cvetk - kdo lahko resno in resnično poda neko oceno otroka?

< Sporočilo je popravil mateyka -- 22.12.2011 9:58:40 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2011 10:05:57   
uškinamama
Hvala Bogu  je Uško peljal mož. Po desetih minutah je mali dobil diagnozo "preveč zaupljiv do tujcev", to pa za to,  ker je gospo psihologinjo pozdravil s " čau, kako si?....
Če bi imela drugega, ga ne bi peljal. Vsaj tej, ki opravlja sistematiko ne.

Aja, sem pa ful hvaležna eni drugi pedopsihologinji, ki mi je pomagala, ko je mali rabil pomoč (mož v komi), da je vse to predelal.

Tako, da ni za metati vse v en koš.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2011 10:27:50   
sirenetta
Moj sin je imel pregled junija in ni bilo takih tudi za moje pojme mimo vprašanj v stilu kaj je hiša, kdo strelja...Ampak samo taka kar znosna vprašanja: kdo laja? kdo leti? kdo plava? kaj naredimo, če smo žejni? kaj naredimo, če smo lačni?
Moj je odgovoril: kuža / ptiček/ morski pes,user posted image /pijemo/jemo...in je bilo vse ok.

Gledajo to, ali otrok razume preprosta vprašanja oz. ali zna logično odgovoriti na preprosta vprašanja.

Kroga tudi ni narisal, ravna črta tudi ni bila najbolj ravna pa je testatorka rekla, da nič hudega, da saj bo že znal, da v roku par mesecev bo tudi to obvladal.

Ene naloge so za 3 leta starosti, ene pa za 3 in pol, 4 leta. Tako ugotovijo ali dosega naloge za svojo starost ali celo kaj več.

Moj je imel takrat pri 3 letih tudi krizo, pred tujci se je zablokiral, ni hotel govorit itd. - kar je čisto normalna faza pri treh letih, pri enih se pojavi bolj izrazito pri drugih manj.

Jaz sem ga takrat v naprej pripravila, mu med vožnjo povedala, kam greva in da bo tam ena teta, ki ga bo spraševala določene stvari, ker želi videt, da jo on razume in da zna govorit. Da bom ves čas z njim, da ne bom šla nikamor in da se bo samo pogovarjal s teto.
Je full palilo to, vedno ko smo kam šli v kakšno neznano situacijo z neznanimi ljudmi, da sem ga v naprej pripravila na to, kaj se bo tam dogajalo. Sicer je brez te "predpriprave" vedno čepel na meni kot klop in ni dal ne bu ne mu od sebe. S tem preprostim predgovorom pa je normalno funkcioniral na pregledu (in tudi drugje, ko smo kam šli).

No, zdaj ko ima 3 leta in pol je ta faza "totalnega nesodelovanja" mimo in zdaj spada spet med "prevč zaupljive do tujcev" user posted image user posted image user posted image .

Tako da žabica nič skrbet, po poti ji povej, kam gresta in na kratko kaj se bo tam dogajalo (ampak res na kratko in enostavno). Pa ti bodi čimbolj sproščena, ker če ne otrok čuti tvoj pritisk in lahko tudi zaradi tega zablokira.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2011 10:30:39   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ma dej, to je krneki; jaz jo nisem peljala. po 15 minutah poda strokovno mnenje? ja seveda. to je ekvivalentno mojemu 24 urnemu večletnemu opazovanju, pa še za to si upam trdit da je moje laično mnenje bolj realno od "strokovnih" 15 minut.
raje ne bom komentirala teh slovenskih prijemov, zagovarjanje takih stvari čeprav so očitno nepotrebne in niso obvezne z nekimi opozarjanji, da nismo opazile resnih problemov svojega otroka (ja, taki argumenti so se pojavili na podobni temi tukaj kako leto nazaj) in da je to že za neki dobro - c`mon, give me a break..

Kolikor je meni znano ta pregled ni namenjen temu, da bi tam psiholog dajal neke diagnoze.....ampak je namenjen preventivi......to je zgodnjemu odkrivanju tistih otrok, ki se ne razvijajo dobro......

In meni in tebi je lahko reči "brez veze je to".....ker doma pazimo na to, da otroci odraščajo v vzpodbudnem in pozitivnem okolju....v vseh družinah pa ni tako.....

risanje zaključenega kroga. ma naša ti ga new bo narisala pa če ji tupiš ne vem kaj. bo pa narisala vse drugo in to ful dobro. a potem zaostaja v risanju? mah..

Od moje kolegice sin tudi ni znal narisati.....pa ji psiholog ni povedal, da zaradi tega zaostaja v razvoju.....

liliana, men se zdijo vprašanja čisto neprimerna. preveč šlampasto zastavljena in neprimerna za to starost.

Ker nisem psiholog imam premalo strokovnega znanja, da bi lahko to ocenjevala.....zgolj "poklic mati" pa mi tega strokovnega znanja tudi ni dal......

npr. vprašanje Kaj je hiša? mislim, in 3-4 letnik naj reče kaj - stanovanjski objekt?? lahko rečeš čista bedarija ali pa totalno neprimerno zastavljeno; v vsakem primeru krneki. še dobro da je bilo zraven okno in je bila hiša zunaj, da je otrok lahko pokazal hišo in rekel "tole".

Lahko pa, da je bil ravno to namen, da otrok pokaže stvar, ko ga psiholog nekaj vpraša, recimo "Kaj je hiša"......in ne da odgovori dobesedno, da je hiša stanovanjski objekt......

in Kdo strelja? - ja če ni nobene slike, nobene reference, nobene razlage, kako naj otrok ve kaj ona sploh hoče s tem vprašanjem? kako naj ve da je to splošno vprašanje? jaz bi rekla nobeden, če ni nobenga s puško zraven. če otroka ne izpostavljaš orožju, ne vem če ravno ve kdo to redno počne (da ti bo odgovoril vojak ali policaj ali ropar ali lovec), itak.

Če.....tisti otrok, katerega oče je lovec ali policaj ali pa ima doma ilegalno puško in je izpostavljen nasilju, bo mogoče vedel odgovoriti na vprašanja takega tipa......

in 15 min takihle in podobnih cvetk - kdo lahko resno in resnično poda neko oceno otroka?

Pregled ni diagnostični.......

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.12.2011 10:42:48   
Andromeda
Mene kot slavistko (poklicna deformacija pač user posted image ) zelo moti, ker sprašuje KDO, ko pa bi morala postaviti vprašalnico KAJ, če sprašuje po predmetu. In potem ni čudno, da dobijo odgovore na vprašanja KDO gre po cesti? - "stric" user posted image
Naš je nekaj sodeloval, sicer pa ga je bolj k igračam vleklo. Na koncu je ocenila, da delno sodeluje in da hitro izgubi pozornost, pri 4 letih imamo pa kontrolo govora, ker ni bil ravno zgovoren pri njej. In res trapasto, da sprašuje kdo sioje zunja, ker takrat je lilo kot iz škafa in jo je moj sin samo začudeno gledal, ko pa ga je vprašala, kdo pada, je pa povedal, da dežek pada. Mogoče bi jim morala kake slike kazat in naj otrok govori, kaj vidi (in ne koga user posted image )
Po teh vprašanjih je moral naš narisat krog (itak, da hga ni, je samo čačke vlekel), potem sta bili še 2 nalogi z zlaganjem likov in različnih simbolov v tablico, no, to dvoje je pa odlično opravil.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.12.2011 11:20:36   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Kolikor je meni znano ta pregled ni namenjen temu, da bi tam psiholog dajal neke diagnoze.....ampak je namenjen preventivi......to je zgodnjemu odkrivanju tistih otrok, ki se ne razvijajo dobro......

In meni in tebi je lahko reči "brez veze je to".....ker doma pazimo na to, da otroci odraščajo v vzpodbudnem in pozitivnem okolju....v vseh družinah pa ni tako.....
...

Pregled ni diagnostični.......

glej, vse kar pravim je, da če je namenjen kot praviš preventivi in zgodnjemu odkrivanju otrok, ki se ne razvijajo dobro in ni diagnostični pregled, da je 15 minut absolutno premalo.
če bi bilo kaj resnega, bi bilo to tako očitno da bi že na padiatričnem pregledu to opazili, bolj prikritih zadev pa 15 min enega testa pri psihologinji ne odkrije. zakaj pa misliš da je pregled neobvezen in ne postavlja diagnoz? ne razumem zakaj potem tak argument - misliš da mame ki ne pazijo da otroci odraščajo v vzpodbudnem in pozitivnem okolju hodijo na neobvezne psihološke preglede? imo če bi bil res namenjen čemur praviš, bi bil obvezen in ne 15 minut dolg.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 22.12.2011 11:23:35 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.12.2011 11:26:52   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Mene kot slavistko (poklicna deformacija pač user posted image ) zelo moti, ker sprašuje KDO, ko pa bi morala postaviti vprašalnico KAJ, če sprašuje po predmetu. In potem ni čudno, da dobijo odgovore na vprašanja KDO gre po cesti? - "stric" user posted image
Naš je nekaj sodeloval, sicer pa ga je bolj k igračam vleklo. Na koncu je ocenila, da delno sodeluje in da hitro izgubi pozornost, pri 4 letih imamo pa kontrolo govora, ker ni bil ravno zgovoren pri njej. In res trapasto, da sprašuje kdo sioje zunja, ker takrat je lilo kot iz škafa in jo je moj sin samo začudeno gledal, ko pa ga je vprašala, kdo pada, je pa povedal, da dežek pada. Mogoče bi jim morala kake slike kazat in naj otrok govori, kaj vidi (in ne koga user posted image )

sej to pravim - men se zdi da dostikrat otroke čist namešajo z vprašanji ki niso pravilno postavljena in potem imaš čudne rezultate. mene to moti. kako lahko ocenjuješ ali kaj meriš, če niti sam nimaš pravilno zastavljenega testa? ali si profesionalen ali pa pejt na tečaj slovnice al kaj jaz vem user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.12.2011 11:32:19   
liliana

glej, vse kar pravim je, da če je namenjen kot praviš preventivi in zgodnjemu odkrivanju otrok, ki se ne razvijajo dobro in ni diagnostični pregled, da je 15 minut absolutno premalo.
če bi bilo kaj resnega, bi bilo to tako očitno da bi že na padiatričnem pregledu to opazili, bolj prikritih zadev pa 15 min enega testa pri psihologinji ne odkrije. zakaj pa misliš da je pregled neobvezen in ne postavlja diagnoz? ne razumem zakaj potem tak argument - misliš da mame ki ne pazijo da otroci odraščajo v vzpodbudnem in pozitivnem okolju hodijo na neobvezne psihološke preglede? imo če bi bil res namenjen čemur praviš, bi bil obvezen in ne 15 minut dolg.

Saj tudi noben preventivni sistematski pregled otroka ni obvezen.....je le pravica......in tudi noben tak pregled pri pediatru ne traja uro ali več....ampak 10, 15 minut......

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.12.2011 11:37:43   
liliana

sej to pravim - men se zdi da dostikrat otroke čist namešajo z vprašanji ki niso pravilno postavljena in potem imaš čudne rezultate. mene to moti. kako lahko ocenjuješ ali kaj meriš, če niti sam nimaš pravilno zastavljenega testa? ali si profesionalen ali pa pejt na tečaj slovnice al kaj jaz vem user posted image

Mene pa to ne moti.....itak sem s Prekmurja in pri nas otrok star tri leta, še posebno, če ne hodi v vrtec nima pojma kaj je slovnica in slovenščina....in tudi psiholog sprašuje prekmursko.....user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.12.2011 11:46:45   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
......in tudi noben tak pregled pri pediatru ne traja uro ali več....ampak 10, 15 minut......

če vagam; redni pregledi od rojstva pri izbrani prediatrinji in en pri psihologu pri treh letih - meni se zdi razlika.

.....itak sem s Prekmurja in pri nas otrok star tri leta,..nima pojma kaj je slovnica in slovenščina...

mislim da ni to geografsko pogojeno user posted image ne gre se za to da otrok ve kaj je slovnica, ampak da razume vprašanje. če hočeš sestavit vprašalnik da ga bo otrok razumel, moraš TI razumet slovnico. samo ti to edina pripomba ki jo mam(o) čez vprašanja. ampak saj če si prebrala primere zgoraj, ti je jasno.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 22.12.2011 11:52:02 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.12.2011 14:39:04   
liliana

mislim da ni to geografsko pogojeno user posted image ne gre se za to da otrok ve kaj je slovnica, ampak da razume vprašanje. če hočeš sestavit vprašalnik da ga bo otrok razumel, moraš TI razumet slovnico. samo ti to edina pripomba ki jo mam(o) čez vprašanja. ampak saj če si prebrala primere zgoraj, ti je jasno.

Ne, pa ni čisto tako......te teste rešujejo (oz. naj bi reševali) na popolnoma enak način vsi otroci v Sloveniji......in vprašanja, ki so vključena v test morajo zadostiti pogojem dolečenih kriterijev.....in eden izmed kriterijev je tudi ta, da odgovor na to vprašanje ločuje med otroci za katere je značilna določena lastnost in za katere ni......recimo, čisto na pamet....odgovor na vprašanje "Kaj je hiša" recimo loči otroke, ki zaostajajo v razvoju od tistih, ki ne.....pravilnost odgovora je tu čisto nepomembna......in hipotetično povedano, večina otrok, ki ne zaostaja v razvoju pove, da je hiša tisto zunaj, ali pa pokaže hišo na mizi na sliki, otrok ki pa zaostaja v razvoju, pa tega ne stori......ker pa ne zadostuje eno vprašanje, je teh vprašanj več.....

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.12.2011 14:45:44   
mateyka
liliana, vem kaj hočeš povedat. samo jaz ne vidim vse tako črno belo. tudi interpretacije odgovora niso absolutne. vse preveč zmotljivih psihologov sem srečala, da bi bila prepričana v to da znajo vsako reakcijo pravilno interpretirat.

pa ne šimfam psihologov, včasih jih potrebujemo in takrat je čisto prav da jih poiščemo in da nam nudijo pomoč.

......ker pa ne zadostuje eno vprašanje, je teh vprašanj več.....

zame časovno premalo, da bi bilo kakorkoli koristno (za ta specifičen preventivni pregled mislim).

< Sporočilo je popravil mateyka -- 22.12.2011 14:47:50 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.12.2011 15:18:57   
petea
verjetno se psihologi več časa posvetijo otroku, ki kaže kakšne resnejše znake motenj, verjetno tudi psihologi med obiskom opazujejo kakšne nam manj opazne zadeve, npr. odnos otrok s starši, povezanost in sodelovanje med njimi ipd.

jaz sistematske preglede jemljem kot priložnost, da starši lažje navežemo stik z določeno vrsto strokovnjakov, ki jih morda takrat ali v bližnji prihodnosti potrebujemo, da jih imamo možnost vprašati za določene nejasnosti, ki se mi porajajo ob vzgoji in razvoju otrok, ne da bi se za to morala pri vsakem specialistu naročati posebej; mene so mislim da na vseh 'postajah' sistematskega pregleda vprašali, če imam kakšna vprašanja vprašanja zanje, prav tako smo bolj ali manj uspešno reševali prvotno nesodelovanje otrok

seveda pa smo ljudje različni in meni se zdi logično, da starši razložimo, kakšne so posebnosti našega otroka oz. da je nečesa navajen drugače, kot pa si oni to zamišljajo; mene je medicinska sestra čudno gledala, ko je enoletnik na pregledu na vprašanje: 'Kje je muca?' namesto na list z narisanimi liki začel gledati pod mizo (mogoče se je bala, da išče njeno user posted image ), a sem ji razložila, da je otrok navajen, da se pri babici zagotovo nahaja kakšna muca pod klopjo ali mizo ter da jo zato zdaj išče tam

če teh pregledov ne bi bilo ali bi bili plačljivi, pa bi spet jamrali, kako slabo država skrbi za naše otroke in da ni poskrbljeno za zgodnje odkrivanje različnih motenj pri otrocih

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.12.2011 15:41:17   
krogec
mislim, da se pri debati pozablja na eno - mogoče še bolj pomembno - dimenzijo tega pregleda, ki je vprašalnik oz. pogovor s staršem
če pomislim na mojo izkušnjo s tem pregledom, se je psihologija praktično enakovredno posvetila hčeri in meni, pogovarjali sva se o moji dnevni rutini z otrokom, hčerinem funkcioniranju v vrtcu, s širšo družino ipd. in iz vsega tega potem psiholog lahko potegne neke zaključke o kvaliteti otrokovega življenja
če stvar zreduciraš na "hišo" in "krog" verjetno res ni čudeža za pričakovat
sicer pa je bilo že omenjeno - če je kaj narobe, se to hitro vidi in s tistim otrokom se naprej več ukvarjajo, če pa otrok kaže, da obvlada, kar se pač za neko starost pričakuje, pa verjetno res ne bodo drezali dalje

na žalost se spet kaže, da je v Sloveniji zakoreninjen pristop "itak je vse brezveze" in "bom pa ja sama najbolj vedela" - žal...
če starš pride na pregled s takšnim mišljenjem, noben psiholog ne bo moger opraviti kvalitetnega pregleda in podati dobre ocene - staršen odklonilen odnos se preslika na otroka...

¤ ¤ ¤

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.12.2011 15:49:06   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: krogec

sicer pa je bilo že omenjeno - če je kaj narobe, se to hitro vidi in s tistim otrokom se naprej več ukvarjajo, če pa otrok kaže, da obvlada, kar se pač za neko starost pričakuje, pa verjetno res ne bodo drezali dalje

Tako je.....z večino, s tistimi, ki pa kažejo znake povsem normalnega razvoja pa se stvari zreducirajo zgolj na tista, standardna vprašanja, ki pa jih psiholog mora postaviti.....

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.12.2011 15:50:44   
liliana

zame časovno premalo, da bi bilo kakorkoli koristno (za ta specifičen preventivni pregled mislim).

Včasih pozabljamo, da obstajajo strokovnjaki, ki znajo precej hitro na svojem področju oceniti ali je z otrokom kaj narobe ali ne.......

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Katero ime izbrati za punčko?
t4sa

Katero ime se vam bolj dopade za punčko?

Neli (64%)

Evelin (36%)

Število vseh glasov: 395

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!