|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi pregled - laboratorij - cukr test
15.11.2011 12:52:38   
Anonimen
V četrtek imam končno prvi pregled v user posted image , pa me zanima, ker sem slišala, da sedaj po novem cukr test delajo že takoj, kako to izgleda. A tako kot tisti sredi nosečnosti?

A moram biti na tešče? A je treba potem, preden mi vzamejo kri, še čakati? Koliko časa?

Najlepša hvala za odgovore - saj ne bi rabila vedet, če se mi po pregledu ne bi zelo zelo mudilo zaradi varstva.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi pregled - laboratorij - cukr test
15.11.2011 13:04:45   
tulpek
ti bom kar kopirala, kar sem napisala na drugi temi:

"Po novem dajo na prvi test takoj oz. do 12 t, potem pa še enkrat od 24-28t. To so sprejeli pred kratkim, ker tako prej ugotovijo morebitno sladkorno in preprečijo kakšne posledice. Zavarovalnica še vedno krije samo en test, zato je drugi samoplačniški (9 eur pri nas) ali pa G sploh ne dela 2 in dela samo tistega drugega, kot je bilo prej".

Moraš biti tešča, čaka se ne dolgo. Sploh pa ni nujno, da ga bodo delali, ker večina ga ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.11.2011 13:45:40   
kajajaka
- že na prvem pregledu (okoli 8tedna) mi je test naredila kar sestra - ko mi je vzela kri iz prsta za hemoglobin... je še kapljico vzela za cukr - rezultat takoj, ker ima tisti mali apakatek, kot sladkorni bolniki, ki si doma sami merijo. Dela mi ga vedno, ko preverja slabokrvnost (1x mesečno).

- v23-24 tednu sem imela glukozni test. Tešča sem spila 75g glukoze in dala kri (prej, pa po 1 uri in po 2 urah).
Rezultat je bil na meji, zato mi bodo naredili še en glukozni test, ki pa NE BO SAMOPLAČNIŠKI. To je enako kot pri UZ - uradno ti pripadajo menda 3, ampak če ginekolog preceni, da je nujno narediti še kakšnega... ga zavarovalnica pač krije. Tu ni problemov... Jaz imam rizično nosečnost in sem imela že 7 UZ in 2 glukozna testa in kakih 5 navadnih testov sladkorja v krvi... pa nisem še nikoli nič doplačala...

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.11.2011 14:22:14   
tulpek
No, pri nas vzamejo prav v laboratoriju epruveto krvi in potem tam to delajo, zato pa je za doplačat, ker G in laboratorij nimajo nič skupnega. Pripadata ti pa 2 UZ, kar je več, je dobra volja G, edino če so kakšni problemi seveda. Js nimam problemov in imam vedno UZ in to ne doplačam.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2011 9:26:42   
petea
tulpek,
tega pa ne razumem, kako da nimata G in laboratorij nič skupnega;
po mojem imata - istega plačnika, ki je ZZZS

drugače pa:
sedaj se spreminja sistem spremljanja nosečnosti, med drugim to pomeni, da se več ne kontrolira urinskih vzorcev pri vsakem obisku G, ne dela se več v zgodnji nosečnosti sladkorni obremenilni test (ko spiješ sladko tekočino), ampak se testira vrednost sladkorja v krvi, ki jo daš na tešče. Če je presežena določena vrednost, pa greš na obravnavo k diabetologu.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2011 10:24:58   
tulpek
Petea, ja, ampak če ti pripada en test (torej če je vse ok), ti drugega ne more laboratorij naredit zastonj user posted image user posted image user posted image edino če ima sam tisto napravo, kot v primeru kajajaka. Če bi imel pa G svoj zaseben laboratorij, bi pa tudi to lahko počel, če bi želel.

Sicer pa js za zdaj še imam vedno kontrolo urina.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2011 11:39:02   
Anonimen
Hvala za odgovore - sem zrihtala! Vzeli so mi le 2 epruveti krvi - in to je bilo to!

Pri nas tudi ni treba nič doplačat in tudi superski G (hodim v ZD) mi vsakič (razen po NS sem ga malo prosila v 1. user posted image ) naredi UZ.

Čimveč takih! user posted image

(odgovor članu tulpek)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2011 11:41:37   
tulpek
Zanimivo, meni so na prvem pregledu vzeli 4 epruvete, če bi bila prvič noseča, bi pa še 2 (za krvno skupino in toksoplazmozo). 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.11.2011 17:40:25   
cilla
Eh, meni so na prvem pregledu vzeli pa tri epruvete... tudi epruvete so različnih velikosti in po mojem je št. epruvet odvisno do tega, kako velike polnijo. user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2011 14:19:46   
petea
tulpek,

se več ne spomnim za nazaj, kolikokrat sem v nosečnosti morala iti v laboratorij, zagotovo pa vsaj 3x; če že zaradi drugega ne, ker se večkrat v nosečnosti preverja toksoplasmozo in hemoglobin. Nikoli nisem za nobene laboratorijske preiskave plačala, ne v nosečnosti, ne drugače.

Za kontrolo za krvni sladkor pa potrebujejo majhno količino krvi, tako da še vedno ne razumem, zakaj se v okviru teh laboratorijskih preiskav ne bi moglo še preveriti vrednosti sladkorja v krvi. V kolikor pa zaradi prevelikega naraščanja teže nosečnice ali otroka G posumi, da je nekaj narobe, pa tako ali tako mora opraviti dodatne preiskave.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2011 14:34:45   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: petea

tulpek,

se več ne spomnim za nazaj, kolikokrat sem v nosečnosti morala iti v laboratorij, zagotovo pa vsaj 3x; če že zaradi drugega ne, ker se večkrat v nosečnosti preverja toksoplasmozo in hemoglobin. Nikoli nisem za nobene laboratorijske preiskave plačala, ne v nosečnosti, ne drugače.

Za kontrolo za krvni sladkor pa potrebujejo majhno količino krvi, tako da še vedno ne razumem, zakaj se v okviru teh laboratorijskih preiskav ne bi moglo še preveriti vrednosti sladkorja v krvi. V kolikor pa zaradi prevelikega naraščanja teže nosečnice ali otroka G posumi, da je nekaj narobe, pa tako ali tako mora opraviti dodatne preiskave.

Midve se samo ne razumeva dobro. Js tudi nič se nisem plačala, samo drugi test za sladkor bom mogla, če se bom odločila tako. Ker zavarovalnica krije samo enaga, če je vse ok. Pri nas ti pa ne naredijo kar zastonj, ker ni to ZD ampak zasebni zdravstveni center, ki ima koncesijo in imaš zastonj tisto, kar krije zavarovalnica ali pa kar je dobra volja G- npr. vedno UZ. Dobre volje laboratorija pa nimamo.

Cilla, v primeru, da je 6 epruvet sta dve veliki (toksa in krvna skupina) in 4 male (prvič), ko so bile 4, pa vse majhne.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?