|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi popadki????
1.10.2009 17:23:00   
SMELIKA
Pozdravljene!

Moj PDP je že mimo, imela sem ga 24.9.pa do zdaj ni bilo še nič.user posted image
Danes me je dopoldan mal špikalo v križu, mal pred 12h, pa me je začelo zelo boleti (kot pri menstruaciji) in je držalo 15 min. Kaj je to, bi lahko bili prvi popadkiuser posted image  Potem sem šla po kosilu malce počivat in je vse minilo. Nobenih ˝menstrualnih˝ bolečin več. Vse mi pritiska navzdol, user posted image  čutim pa tudi čisto nizko, čisto pri nožnici. Sem prvič noseča in nimam pojma kako bi se naj začeli prvi popadkiuser posted image  Ima katera mogoče podobne ˝izkušnje˝user posted image
Do porodnišnice imam 1h vožnje in me malce skrbi, da bi predolgo čakala doma, ko se bo začelouser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi popadki????
1.10.2009 17:52:56   
endrina
No lahko bi bil začetek ... sploh glede značilne bolečine v križu in krčem - podobnim tistim menstrualnim. Samo ti krči morajo biti pri pravih popadkih v intervalih - torej se morajo vsakih nekaj minut ponavljat. Kdaj pa imaš naslednji ctg pregled? Ker ta se dela po PDP na skoraj vsake 2-3 dni.
Če te je vseeno še strah, kaj je to bilo, pa vseeno pokliči v porodnišnico iali svojega G n se posvetuj.

(odgovor članu SMELIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2009 18:47:44   
Mateja4
IZVIRNO SPOROČILO: endrina

No lahko bi bil začetek ... sploh glede značilne bolečine v križu in krčem - podobnim tistim menstrualnim. Samo ti krči morajo biti pri pravih popadkih v intervalih - torej se morajo vsakih nekaj minut ponavljat. Kdaj pa imaš naslednji ctg pregled? Ker ta se dela po PDP na skoraj vsake 2-3 dni.
Če te je vseeno še strah, kaj je to bilo, pa vseeno pokliči v porodnišnico iali svojega G n se posvetuj.

se strinjam

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
1.10.2009 19:17:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mateja4)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2009 19:39:00   
2.2.
na tvojem mestu bi kar šla v P. ne tako kot meni so rekli po tel da naj ostanem doma pa sem vseeno kar šla (pa tudi 45min vožnje) in sem jedva prišla do P ker niso mi niti CTG naredili, ker je bila že glavica zunaj in rodila v 10 min. še dragi se ni uspel preobleči......tako da kar hodi...

no saj si verjetno že šla

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2009 19:42:29   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: endrina

japajada. Pri meni ne in to pri obeh nosečnostih. Sem mela popadke ne 15 min, na 2 min, na 30 min, na 11 min, na 40 min, na 5 min,....do poroda sem imela po moje da pri drugem otroku samo ene 8 lažđjih in 4 ta močne, pa sem rodila ( 2 urivse skupaj)

Pa tudi ta zadnjega popadka, ko gre ven posteljica nisem imela ne pri prvem, ne pri drugem porodu. smo tudi taki,.user posted image

Pol pa vedi kdaj it rodit.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2009 21:30:45   
naja78
mislim da boš kar sama vedla kdaj je čas da odjadraš v P.pravi popadki resnično,vsaj mene so,drugač bolijo kot tisti,ki samo malo šraufajo in tiščijo v križu.
ker samo primer: popadki na pol minute,še lepo hodiš po wc-ju,se tuširaš,zraven kolneš od bolečin,babica te gleda.
1 ura popadkov-1cm,če prviš rodiš.
tako da na izi.razen če-ko ma gatkah vidiš kri,potem pejt.in ko ti odteče voda,če ti.

seveda pa poznam primer ko je imela kolegica pregled na dan roka,nič popadkov,nič,pa ko so jo pregledali uspodaj je bila 9cm odprta.tako da vedi kaj lahko pričakuješ.ženske smo si različne.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.10.2009 15:27:56   
SMELIKA
Evo me. Nisem delala panike in prou da je nisem. Dans sem mela ctg (sem 8 dni čez rok) in ni blo nič. Čisto nobenih znakov. Zdej morm pa vsak dan it na ctguser posted image . Sem že kr mal naveličana tega čakanja pa lufanja gor pa dol. user posted image  Upam da si bo user posted image  kmal namislu, da bi prišel na svet mal pokukat.user posted image . Mi vse dol tišči pa spodi me kosti bolijo ko hudič, user posted image  pa še veselo miga in skaklja po trebuhu. Če je to res, da se pred porodom umiri, pol jst še en mesec ne bom rodilauser posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.10.2009 17:16:00   
Mateja4
upam da se dete odloči čimprej pokukat na svetuser posted image user posted image user posted image user posted image držim pesti

(odgovor članu SMELIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.10.2009 22:12:34   
naja78
moj je migal še na porodni mizi,ko je ven lezel.user posted image user posted image user posted image user posted image

boš vidla,najkanej v pond.,tork rodiš,če ne pa  s svečko,da pospeši popadke.malo jamraj,da ga ne čutiš več dost.mogoče te prej sprejmejo.itak pa čakajo se mi zdi da največ 11 dni.srečno.

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2009 15:36:06   
endrina
No tudi jaz sem bila prvič teden dni čez rok, ko so me zadržali v P. Pa tudi ctg ni nič kaj kazal. So mi hotli s svečko porod sprožit pa je bila brez učinka. Seveda so me zadržal na odd., kjer sem čakala če bo al ne bo. Ma brezveze. Pol pa smo čez 2 dni spet probali s svečko, pa nič. Ker pa sem bila že v porodni, pa še to edina v celem odd., sem rekla naj kar naredijo porod z umetnimi, pa sem rodila v 4 urah.
Danes se pri drugem verjetno ne bi več tako odločila, kaj pa vem no. Veliko boljše je počakat ko ti telo samo pove kdaj je pravi čas, kot pa nekaj delat na silo. Samo jaz ko sem že itak ful proti bolnicam, mi je bilo tam ful grozno čaka kdaj bom dobila popadke, mali pa še ni in ni hotel ven. Bo verjeto zdaj drugič kar drugače potekalo, razen če bodo kakšnih zapletni napovedani - kar pa upam, da jih ne bo.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.10.2009 18:07:50   
madejka
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

1 ura popadkov-1cm,če prviš rodiš.
tako da na izi.razen če-ko ma gatkah vidiš kri,potem pejt.in ko ti odteče voda,če ti.

seveda pa poznam primer ko je imela kolegica pregled na dan roka,nič popadkov,nič,pa ko so jo pregledali uspodaj je bila 9cm odprta.tako da vedi kaj lahko pričakuješ.ženske smo si različne.

ma smo res različneuser posted image jaz sem se odprla z 2cm na polno v dveh urah!user posted image pa sem prvič rodila... v drugo pa v eni uri s 3cm na polnouser posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2009 15:25:19   
SMELIKA
Ojla punce. Jst sem še kr tleuser posted image

Dopoldan sem bila na CTG- ju in je baje lep. Sem 11 dni čez rok.
In zdejle mi že eno uro otrdeva trebuh v intervalih na 3 minute in drži kakšnih 50 sek. potem pa spusti.
To otrdevanje me nič ne boli razen vse mi dol tišči. Bi se lahk že kej začelo?user posted image

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2009 19:45:59   
endrina
Kolikor je meni znano je to otrdevanje znak za lažne popadke.

(odgovor članu SMELIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.10.2009 21:23:41   
slovenka
Ja, meni je trebuh otrdeval kar dolgo, tam 2 meseca pred PDP sigurno že, pa sem potem rodila 8. dan po PDP. Si pa res uboga, ko tako čakaš, sploh v prvo... jaz sem se že en teden zelo naveličala, pa vsi ostali nestrpni, sem že mislila, da če je PDP mimo, potem pač poroda ne bo in bo beba notri ostala. user posted image Pa ni, je že velika sedaj... user posted image

Sem pa jaz prve prave popadke čutila, ko so bili že redno na 5 minut, sicer nič posebnega, samo ko sem vstala iz postelje, so se okrepili, sem se nato stuširala, uredila vse dokumente itd. in potem rekla mojemu, naj me zapelje v P. Ti popadki me sploh niso boleli, sem bila zelo na hece, ko pa mi je v P odtekla voda, pa se je začel nenormalen pritisk, tisti velik trebuh je naenkrat hotel doli ven, ko pa ni bilo prostora, tako da potem sem imela 1,5 ure zelo močne popadke in potem porod... Strašno v glavnem, a za tem nepopisna sreča.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......