|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi dan v jaslicah..
1.9.2008 17:30:20   
lubicamoja
Ja, danes je najin prvi dan... Stara je skoraj 1 leto. Me pa je malo šokiralo danes ko sem prišla po njo..

Bila je privezana na stol ( z pleničko okoli pasu na stolček ), saj razumem, da ne pade dol. Imeli so kosilo in jedla je z veliko žlico. Velike kose, ko jih še ne je. Sem pa, ko sem jo pripeljala povedala, da še sama ne je, in da pač velike kose z vilco pretlačim. Pa tudi hodi še ne, sicer če jo držiš vsaj za eno rokico, potem ni problema, in so jo kar pustile pri mizici, da je sama stala. Plazila pa se moja ni.

Se vam zdi, da pretiravam?

Ne vem kaj si naj mislim? user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi dan v jaslicah..
1.9.2008 18:35:15   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: lubicamoja

Ja, danes je najin prvi dan... Stara je skoraj 1 leto. Me pa je malo šokiralo danes ko sem prišla po njo..

Bila je privezana na stol ( z pleničko okoli pasu na stolček ), saj razumem, da ne pade dol. Imeli so kosilo in jedla je z veliko žlico. Velike kose, ko jih še ne je. Sem pa, ko sem jo pripeljala povedala, da še sama ne je, in da pač velike kose z vilco pretlačim. Pa tudi hodi še ne, sicer če jo držiš vsaj za eno rokico, potem ni problema, in so jo kar pustile pri mizici, da je sama stala. Plazila pa se moja ni.

V bistvu ne vem kaj te je zmotilo.
Očitno so jo zavezale da ne pade dol. To si sama napisala, da ti je jasno.
A jo kosilo pojedla? Če je, potem ti delaš problem iz koščkov. Če je ostala lačna, potem ju še enkrat opozori na to. Pa doma jo navaji na večje koščke.
Zakaj ne sama stati? user posted image

Sicer je pa res šele prvi dan.

(odgovor članu lubicamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.9.2008 19:41:12   
onur
Naj te potolažim. Verjetno bo takih presenečanj v jaslih še veliko, saj je tudi otrok veliko in se vsem ne morejo naenkrat posvetiti. Te pa razumem, da bi tudi jaz odreagirala.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.9.2008 19:42:18   
Gordana-3
lubica moja, nič strašnega se ji ni zgodilo. morda malo pretiravaš, ampak pri drugem boš čisto drugače gledala na stvari user posted image . če stoji sama ob mizi je pa ja super, bo se začela premikat okrog mize, pa do prvega stola, boš videla, da bo kmalu shodila, sigurno prej, kot če bi jo imela doma. tudi jesti se bo sama naučila prej, kot če ne bi bila v vrtcu, postala bo bolj samostojna ... nič bat, le tako naprej user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.9.2008 19:58:01   
želva
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

IZVIRNO SPOROČILO: lubicamoja

V bistvu ne vem kaj te je zmotilo.
Očitno so jo zavezale da ne pade dol. To si sama napisala, da ti je jasno.
A jo kosilo pojedla? Če je, potem ti delaš problem iz koščkov. Če je ostala lačna, potem ju še enkrat opozori na to. Pa doma jo navaji na večje koščke.
Zakaj ne sama stati? user posted image

Sicer je pa res šele prvi dan.
enako

Saj v jaslih dobijo otroci manjše kose hrane kot ta veliki. Mi smo0 do zdaj dobivali take, da ni problema pojest.

Zakaj ne sama statiuser posted image user posted image user posted image user posted image Naša sama stoji, pa imam še tri mesece porodniške. Ji nič za hrbtom ne stojim. Parkrat pade, pol pa pogrunta sistem.
Pa pri vseh novih,majhnih, je pač tako, da nimajo časa za čisto vse malenkosti, bo vrjetno kakšna buška več kot doma, ampak to so samo partizanske rane, ki morajo bit.

Vedno več nas je!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2008 20:37:47   
Naja30
Mene pa zanima samo to, če je to bil prvi dan vrtca in je bila že do kosila tam?

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.9.2008 20:53:24   
Tisana
Naša pa itak pri 8,5 mesecih jé samo koščke, pa še tiste, ki jih sama odgrizne, tko da so včasih tok orto veliki, da kar z belim gleda, pa čisto solzne oči ima, pa zaleti se ji, ampak se ne pusti motit user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tudi na noge se že postavlja, pa vseeno nisem čisto vsako sekundo zraven, saj se mora naučiti tudi padati, smo pa probali čim bolj zavarovati stanovanje, kar pa ne pomeni, da živimo v luknji polni pene user posted image  Pa da ne boš mislila, da te kritiziram, ker verjetno bo tudi zame kaj ful šok, kar bom videla v jaslih, ampak probaj se nakulirat in gledati na stvari: uf, lej kaj se je danes naučila, lej kako je samostojnejša,... ker boš potem ti z lažjim srcem puščala otroka v jaslih.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.9.2008 21:05:41   
hijenca
lubicamoja rada bi te potolažila, ker sama delam v jaslih. Res ni lep pogled, ko vidi mamica svojega otroka privezanega na stol, ampak raje privezanega, kot pa celega potolčenega. Hrana v jaslih je ponavadi prilagojena jasličnim otrokom, po velikosti in načinu kuhanja. Ne boj se, če ti pride kdaj nasproti s celim krhljem jabolka, ali celim kosom kruha. Vidiš kaj vse bo znala. user posted image user posted image

Me pa čudi, da si prvi dan pustila otroka v jaslih do kosila. Pri nas je cel teden prilagojen uvajanju in začnejo otroci najprej prihajat v igralnico skupaj s starši, drugi dan ostanejo kakšno uro sami in tako naprej.

Sem pa jaz osebno trenutno na porodniški in se tudi sama bojim, kako bo moj otrok v jaslih. Do aprila se bom mogla že nekak sprijaznit, kaj vse bo pa mene osebno šokiralo, pa še ne vem. user posted image user posted image  Občutljiva bom pa enako kot ti in bom verjetno tudi sama kdaj šokirana.

Le pogumnouser posted image user posted image user posted image .

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.9.2008 21:16:59   
oro
 ja, res se bomo mogle nakulirat... otrok pride iz vatke v svet in jasno, da bo vsak dan marsikaj novega - slabega in dobrega. 

Če se ti zdi, da kaj ni ok, se pa pogovori. Sej ni nujno, da na grd način.

Pa takole se vprašaj.. a je bila tamala videti nezadovoljna? Verjetno ne. Vsaj zaradi tega ne.

Si predstavljaš kaj vse boš še videla? Pa ko res kaj bolj bolečega recimo, ko bo prišla domov ogrižena ipd. That's real life.
Res pa takle klepet zelo pomaga. Le pogumno! user posted image

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.9.2008 21:30:20   
BibaMaJa
Zakaj pa ne bi bila do kosila?user posted image

(odgovor članu oro)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.9.2008 22:00:58   
panja
Zato, ker je bilo že zgoraj omenjeno, da naj bi se jaslični otroci postopno uvajali v vrtec. Vsaj tako delamo pri nas, prvi dan skupaj s starši, potem kakšno urco sami itd....

Saj ni nič narobe, da je do kosila, le da morda ni malo prehitro.

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.9.2008 22:11:13   
hokejistka
Sem pa jaz osebno trenutno na porodniški in se tudi sama bojim, kako bo moj otrok v jaslih.

hijenca Iz tega in še kakšnega razloga, bo najinega user posted image uvajal mož user posted image

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.9.2008 22:30:18   
lubicamoja
Ne moti me, da je bila privezana na stol, ne moti me, da so jo pustile same pri mizi...

Le strah me je...

Moti me to, ko katera kaj sprašuje, ali pa išče kakršnokoli tolažbo, se vedno naredi tak hallo!

Da pa ne bo pomote tudi pri tem, moja je bila uro in pol samo v vrtcu, je šla popoldan. Sva v dvoizmenskem, in ker sva vjutro že šli, so nama rekli, da sva popoldan, šli domov in potem šli popoldan..

Pa glede hrane, mislite, da ji ne dajem velikih kosov? user posted image  Skoraj vedno je bruhala ali pa je že ratala vsa rdeča.
Kako že govorijo? Čas naredi svoje?  Ko bo, bo že sama jedla.

Vseeno pa hvala vsem.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.9.2008 22:33:55   
ALEKSA13
Tudi jaz sem bila danes začudena in "šokirana", ko so za dop. malico dobili pol kosa kruha! In nič drugega. Pa še tega niso dobili vsi. Kateri so bili pri mizi so jedli, ostali pač ne...Pa še nobena od dveh vzgojiteljic ni pristopila k mizi, da bi kateremu pomagala jesti. Saj so eni še tako majhni, da sploh ne znajo sami jesti, tudi mojuser posted image !!!
Kako je šele pri kosiiu npr., ko so žlice, sploh ne upam pomisliti. Kako naj tako majhni otroci jedo sami z žličko...moj je še držati  vredu ne zna, kaj šele, da bi jedel sam. Res čudno....

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.9.2008 23:34:26   
nananaja
edina tolažba, ki jo pri tvoji paniki lahko dobiš je, da vidiš svojo punčko zadovoljno, pa četudi je privezana na stolu, je večje kose, sama stoji... v jaslih je med sebi enako starimi in malo starejšimi, ki jih posnema, ker pa je stara komaj leto, je to pač po njenih zmožnostih. neverjetno kaj vse so tam sposobni.

paničariti bi morala, če bi tebe mala pričakala vsa objokana in bi kazala nelagodje.

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
2.9.2008 7:13:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lubicamoja)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
2.9.2008 9:01:58   
neisha80
Mislim,da je vsaki mami težko prve dni ali tedne,ko damo naše piščančke v vrtec,ampak vzgojiteljicam je treba zaupat,vzpostavit kontakt z njimi,pa je lažje.Za nas in za malčke.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.9.2008 10:16:46   
sanosan
Bom še jaz pristavila svoj piskrček, vendar ne mislim kritizirat.

V jasli sem dala svojega starejšega otroka pred tremi leti (uf kako hitro mine čas). Ker sem bila takrat šele 3 mesece v službi in ker si je sodelavka, ki sma se nadomeščale v odsotnosti vzela dopust, ker je peljala otroka v 1. razred oš, sem morala jaz ostati v službi in je moj otroček bil v jaslih od 7.00 do 15.00 in to že prvi dan. In vse nadaljnje dni. Ravno tako je preživel privezovanje na stol med zajtrkom in kosilom (kako pa naj obdržiš na stolčkih otročke, ki so stari od 1 do 1,5 let?) in posledica pomanjkanja rok vzgojiteljic med hranjenjem je bila, da je s trinajstimi meseci oz. mesec dni po prihodu v jasli že jedel sam user posted image user posted image user posted image . Prav tako še ni hodil, ko je prišel v jasli in je tudi na tem področju napredoval zelo hitro in s trinajstimi meseci shodil.

Med ostalimi stvarmi, ki so me čudile, so bile tudi ustvarjalne urice. Tam so otroci packali z vodenimi barvicami, pa s prstnimi barvami risali prekrasne risbice (prej sploh nisem vedela, da obstajajo prstne barve user posted image ), pa tudi lepili so z lepilom in še marsikaj sem doživela in se čudila. Otrok pa je zaradi vsega tega zelo hitro napredoval in postajal vse bolj samostojen.

Seveda se čudno sliši, da otroke privežejo na stol med kosilom, in da jedo sami in še kaj takšnega. Vendar se moramo starši zavedat, da v vrtcu nimajo nevem kako sodobnih stolčkov za hranjenje (v katerem so tudi otroci privezani, samo na drugačen način), da sta dve ali tri vzgojiteljice v času kosila, ki imajo samo vsaka dve roki, otrok pa je več kot deset. Zato tudi pustijo tistim, ki kažejo zanimanje, da sami poskusijo z žličko kaj v usta nest, medtem pa lahko pomagajo tistim, ki tega še ne zmorejo. S tem je volk sit in koza cela.

Po mojih izkušnjah moramo starši zaupat vzgojiteljicam in njihovi usposobljenosti ter nesporazume reševat s pogovori. Kmalu po prvem tednu bodo tudi roditeljski sestanki in takrat bodo starši lahko tudi kaj več izvedeli o načinih dela v jaslih in bodo strahovi in negotovost pregnani.

Mene pa sedaj čaka še uvajanje drugega otroka v jasli, tako da bom kmalu tudi jaz zaskrbljena mama (vendar verjamem, da dosti manj kot pri prvem).

Vsem mamicam želim, čimmanj stresno in nebolečo uvedbo v jasli user posted image user posted image , otročkom pa prijetno bivanje.

lp

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.9.2008 10:29:43   
neisha80
IZVIRNO SPOROČILO: sanosan

Bom še jaz pristavila svoj piskrček, vendar ne mislim kritizirat.

V jasli sem dala svojega starejšega otroka pred tremi leti (uf kako hitro mine čas). Ker sem bila takrat šele 3 mesece v službi in ker si je sodelavka, ki sma se nadomeščale v odsotnosti vzela dopust, ker je peljala otroka v 1. razred oš, sem morala jaz ostati v službi in je moj otroček bil v jaslih od 7.00 do 15.00 in to že prvi dan. In vse nadaljnje dni. Ravno tako je preživel privezovanje na stol med zajtrkom in kosilom (kako pa naj obdržiš na stolčkih otročke, ki so stari od 1 do 1,5 let?) in posledica pomanjkanja rok vzgojiteljic med hranjenjem je bila, da je s trinajstimi meseci oz. mesec dni po prihodu v jasli že jedel sam user posted image user posted image user posted image . Prav tako še ni hodil, ko je prišel v jasli in je tudi na tem področju napredoval zelo hitro in s trinajstimi meseci shodil.

Med ostalimi stvarmi, ki so me čudile, so bile tudi ustvarjalne urice. Tam so otroci packali z vodenimi barvicami, pa s prstnimi barvami risali prekrasne risbice (prej sploh nisem vedela, da obstajajo prstne barve user posted image ), pa tudi lepili so z lepilom in še marsikaj sem doživela in se čudila. Otrok pa je zaradi vsega tega zelo hitro napredoval in postajal vse bolj samostojen.

Seveda se čudno sliši, da otroke privežejo na stol med kosilom, in da jedo sami in še kaj takšnega. Vendar se moramo starši zavedat, da v vrtcu nimajo nevem kako sodobnih stolčkov za hranjenje (v katerem so tudi otroci privezani, samo na drugačen način), da sta dve ali tri vzgojiteljice v času kosila, ki imajo samo vsaka dve roki, otrok pa je več kot deset. Zato tudi pustijo tistim, ki kažejo zanimanje, da sami poskusijo z žličko kaj v usta nest, medtem pa lahko pomagajo tistim, ki tega še ne zmorejo. S tem je volk sit in koza cela.

Po mojih izkušnjah moramo starši zaupat vzgojiteljicam in njihovi usposobljenosti ter nesporazume reševat s pogovori. Kmalu po prvem tednu bodo tudi roditeljski sestanki in takrat bodo starši lahko tudi kaj več izvedeli o načinih dela v jaslih in bodo strahovi in negotovost pregnani.

Mene pa sedaj čaka še uvajanje drugega otroka v jasli, tako da bom kmalu tudi jaz zaskrbljena mama (vendar verjamem, da dosti manj kot pri prvem).

Vsem mamicam želim, čimmanj stresno in nebolečo uvedbo v jasli user posted image user posted image , otročkom pa prijetno bivanje.

lp
user posted image

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.9.2008 19:55:13   
ROmama
ne bom nič preveč komentirala, naj povem samo to, da bo šel moj user posted image  v vrtec z 11 meseciuser posted image . Se bom morala menda z možem pogovoriti, da bi ga on uvajal.

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.9.2008 21:22:13   
BibaMaJa
Glede uvajanja jaz nisem komplicirala, ker je moj otrok moral ostati že drugi dan 8 ur. Delam v šolstvu in si ne morem prvi teden septembra vzeti dopusta. Sicer pa se mora otrok navaditi, da bo določen čas tam. S takim načinom se tudi naša vzgojiteljica strinja. Mogoče pa sem "grda, grda mama"user posted image Ampak doslej ni imel nekih težav z vrtcem in gre zelo rad, no domov pa tudiuser posted image .
Pridobijo pa res zelo, zelo ogromno v vrtcu.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.9.2008 14:25:37   
polona5
Ma ne vem no. Glede na to, da imajo jasli tako zasoljeno ceno, bi jaz osebno pričakovala, da bo mojemu otroku vsaj kdo pomagal pri hranjenju, če v življenju še ni jedel z veliko žlico. Čene bi si pa zihr privat varstvo zrihtala, kjer gotovo ne bi bil lačen. Tle vas večina govori "sej se navadjo, boš vidla kaj vse bo znala" - že res, samo najprej je to za otroka šok. Tak malček vam tega ne bo znal povedat. Če pa bi bil večji, bi pa lahko začel spet močit posteljo (če je že bil suh), pa bi se čudli kako pa to. To je novo okolje, novi ljudje - veliko novih reč,i za tako majhno bitje. Jaz osebno sem za postopno uvajanje, pa tud če zaradi tega 14 dni dopusta zafuram za to, da hodim z njim, če je potrebno. Vsak otrok je drugačna osebnost. Nekateri se hitro navadijo na spremembe, nekateri pa ne. Lp

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?