Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 16.6.2009 13:26:04
|
|
|
|
S*
|
Jaz nisem plačala nobenega ultrazvoka in ne pregleda. Ker nama po laparo in histero 1 leto ni uspelo, me je napotila v neplodnostno. Tudi tukaj zaenkrat nisem nič plačala in partner tudi ne.
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 16.6.2009 13:40:15
|
|
|
|
*zabica*
|
kako pa si prisla do laparo pa histero preiskav' te je ginekologinja poslala? Men je tud mal cudno vse skuapaj, ker se nisem zasledila da se palacujejo pregledi v primeru da imas probleme z zanositvijo: Ze ko sem poklicala je sestra iz prve rekla da majo ful zasedeno, ko sem ji povedal za kaj hocem pregled pa se je takoj nase cas in se to 15 min pred "uradnim" odprtjem ordinacije.
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 16.6.2009 13:42:22
|
|
|
|
KatMat
|
jaz sem bila tudi napotena na kliniko ampak nam je uspelo se pred pregledom
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 16.6.2009 13:54:24
|
|
|
|
ursa30
|
jaz sem imela pri svoji G normalen pregled z UZ, ko sem ji omenila, da mi po dveh letih še ni uspelo zanositi. odkrila mi je pregrado in mi dala napotnico za histeroskopijo. po pol leta, ko še zmeraj ni uspelo, sem šla ponovno k svoji G, ki mi je dala napotnico za neplodnostno, od tam so me pa napotili še na laparo. plačala pa nikoli nisem nič.
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 16.6.2009 14:55:11
|
|
|
|
Hope2
|
Na tvojem mestu ne bi šla na ta samoplačniški pregled. Bi pa tvoji G zaropotali in sprosila napotnico za neplodnostno ambulanto in šla tja na posvet in preglede. Tvoja G ti nima kaj delat, pejdi k strokovnjakom, pa še skasirali te ne bodo.
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 16.6.2009 18:35:20
|
|
|
|
S*
|
IZVIRNO SPOROČILO: *zabica* kako pa si prisla do laparo pa histero preiskav' te je ginekologinja poslala? Men je tud mal cudno vse skuapaj, ker se nisem zasledila da se palacujejo pregledi v primeru da imas probleme z zanositvijo: Ze ko sem poklicala je sestra iz prve rekla da majo ful zasedeno, ko sem ji povedal za kaj hocem pregled pa se je takoj nase cas in se to 15 min pred "uradnim" odprtjem ordinacije. Moja ginekologinja mi je še preden sva začela delati na odkrila pregrado. Ko sem šla na operacijo, pa mi je ginekolog ki me je operiral predlagal še laparoskopijo, ker je rekel, da če sem že v narkozi, da bo pogledal pa še jajčnike, če je vse o.k. Sedaj sva pri Rešu, pa zaenkrat še nisva nič plačala.
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 16.6.2009 20:26:04
|
|
|
|
*zabica*
|
Mene preseneca tudi to, da mi se nikoli ni naredila Uz odkar hodim k njej in tege je ze cca.15 let. To bo sploh moj prvi UZ, pa se taga bom mogla ocitno placati Resno razmisljam da bi jo zamenjala, sam kaj ko je povsod guzva in po vecini ne sprejemajo novih pacientk
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 17.6.2009 7:29:44
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: *zabica* Mene preseneca tudi to, da mi se nikoli ni naredila Uz odkar hodim k njej in tege je ze cca.15 let. To bo sploh moj prvi UZ, pa se taga bom mogla ocitno placati Resno razmisljam da bi jo zamenjala, sam kaj ko je povsod guzva in po vecini ne sprejemajo novih pacientk Lej ne rabiš je menjat. Vse kar rabiš je, da jo sprosiš napotnico za neplodnostno ambulanto in hodiš tja na preiskave in preglede čim prej. Tvoja G pa ti še naprej ostane tvoja osebna G. Gre se zato, da čas hitro teče in če imata res kake probleme bo leto ali dve hitro naokoli in bosta še vedno na točki nuli. V neplodnostnih ambulantah je čakalna doba za znoret, za preiskave po 2-4 mesece, za posvet 2-4 mesece, potem pa si izračunaj, koliko preiskav, koliko posvetov po vsaki preiskavi je tole in koliko čakanja. Ne zapravlaj denarja in ne zapravljaj časa pri tvoji G. Jaz sem šla takoj po 1 letu poskušanja v neplodnostno ambulanto in z vsemi preiskavami pa do konzilija, ki je odločal o umetni, je preteklo še dodatni 2 leti. Da ne govorim koliko časa je preteklo do prvega otroka. Ne pravim, da bo pri tebi tako in trajalo toliko časa, ampak nikoli ne veš. Urgiraj takoj, vmes pa veselo na delo, saj si lahko že naslednji mesec
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 17.6.2009 7:34:20
|
|
|
|
Anonimen
|
A imaš Isteničevo v Kamniku? Ker točno to se je tudi meni zgodilo. Dokler nisem ponudila, da bom UZ plačala, ni bilo niti govora onjem. S tem, da sem povedala, da že kar nekaj let ne zanosiva. No, sicer UZ pri meni nič odkril, razen male cistice. Sem pa prišla nanj tudi 15 minut pred uradnim odprtjem.
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 17.6.2009 9:10:35
|
|
|
|
*zabica*
|
Ja, tud jest mam Isteničko....ocitno je to pri njej ustaljena praksa...ze prvic ko sem sla k njej sem mogla plačat, da me je sploh vzela....Pomoje jo bom res prosila za napotnico za neplodnostno, ce mi jo bo dala pa s5 drugo vprasanje... kako se pa pri tebi odvijajo zadeve? te je dala v neplodnosto?
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 22.6.2009 15:03:04
|
|
|
|
shyshy
|
Samo res, kaka svinjarija in neenako obravnavanje... meni moja ginekologinja naredi vsakič ultrazvok ko pridem k njej (pa če je kaj narobe ali pa ne), vama pa nikoli! To pa je podlost največja!
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 24.6.2009 8:40:28
|
|
|
|
*zabica*
|
Evo ravnokar od ginekologa: ugotovila mi je cisto na jajcniku in sum na endiometriozo in pa pregrado na maternici. Na endiometriozo sem ze sama sumila ker imam bolece menstruacije in pa koscke sluzi med menstruacijo....konevc avgusta sledi kontroli UZ, ce do takrat ne zanosim pa laparoskopija in HSG.... Po svoje sm mal zalostna zaradi izvida, po drugi strani pa sem kljub vsemu vesela da so se stvari zacele odvijati
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 24.6.2009 8:56:19
|
|
|
|
shyshy
|
*zabica* upam da se bodo tebi res začele odvijati na bolje... če ti res potrdijo endometriozo vedi, da je to ena velika zahrbtnica, ampak nikol ne obupaj!!! veliko se nas bori s to coprnico, ampak upanje umre zadnje jaz držim pesti, da ti kmalu uspe premegat vse ovire in na testerčku zagledat več kot eno črtico srečno!
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 24.6.2009 9:26:06
|
|
|
|
ursa30
|
tudi jaz sumim, da imam endometriozo, ravno zaradi bolečih in močnih pa tudi koščki tkiva mi letijo ven med . tako da grem jeseni na laparoskopijo. upam, da bo potem končno uspelo.
< Sporočilo je popravil ursa30 -- 24.6.2009 9:27:09 >
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 24.6.2009 15:25:52
|
|
|
|
Amethiste
|
Kljub temu, da ti najdejo neke nepravilnosti je to v bistvu super novica, ker se potem začnejo stvari odvijati, začnejo te jemati resno (ne očitajo ti da je samo psiha). Vsi ti posegi pa vodijo k cilju, da bomo imele majhne nagajivčke :-)
|
|
|
|
RE: Prvi UZ pri tezavah z zanositvijo 5.7.2009 21:18:07
|
|
|
|
*zabica*
|
Ful mi je zanimivo, da kljub temu da moja g. sumi na endiometriozo, prvic po ful casa nisem imela nobenih simptomov te nadloge: menstruacija je bila normalna ce ne celo sibka, bolecine minimalne in nobenih cudnih "kosckov" med krvjo....Res da sem pazla na prehrano v casu pred in med menstruacijo (nic belega sladkorja, nic belega kruha, have, alkohola, mleka, veliko zelenjave, sadja in pa ribe ker sem bla ravno na morju), sam sem vseeno mal zmedena kaj zadaj to pomeni. A je mozno, da se je vecino krvi zadrzalo v cisti ki jo imam na jajcniku, ali pa recimo stres in nepravilna prehrana res toliko vplivata na endometriozo?! Mi katera ve pomagat s kaksno informacijo?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
carski rezv3sn4Za kateri carski rez bi se ve odlocile, oz. ali ste se ze odlocile!?spinalni blok (
36%)
splosna anestezija (
64%)
Število vseh glasov: 25Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!