|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi UZ
2.12.2008 11:24:53   
Mariposy
V četrtek upam da grem na prvi UZ in pregled.Ker sem na tem forumu še bolj nova tako kot je tudi user posted image zame prva, bi vas  prosila za kakšen dober nasvet na kaj naj bom najbolj pozorna, ali kaj je zelo pomembno da se pozanimam oz. povprašam pri svojem ginekologu.Kako poteka ta celoten pregled?
Vnaprej se vam lepo zahvaljujemuser posted image

< Sporočilo je popravil Mariposy -- 2.12.2008 11:26:26 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi UZ
2.12.2008 11:29:21   
zmajaz
Prvi UZ je za mamico posebno doživetje zato, ker prvič vidi svojo pikico in sliši utripanje srčka. Drugače pa moram rečti, da se še kaj veliko itak ne vidi, saj je pikica velika komaj okoli 1,5 cm.

1. UZ je pa običajno vaginalni, saj bi se zaradi majhnosti zarodka čez trebuh še manj videlo.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 2.12.2008 11:30:07 >

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 11:43:59   
vesela veselka
kaj moraš vprašat? Sicer kaj dosti ne boš mogla, jaz sem vprašala to:

- a je za zdaj na osnovi tega kar vidite vse uredu?
- izvenmaternično nisem noseča, a ne? :)

z rastjo ploda pa potem pridejo druga vprašanja - kje plod leži, je dovolj plodovnice, se se slisi srcni utrip, je popkovnica morda ovita, se vidi spol, so morda vidne kaksne nepravilnosti pri otroku, je otrok primerno velik glede na svojo starost itd itd. To vse pride kasneje, na zacetku pa je le pusti, da pove svoje mnenje. Meni je zadoscalo, ko mi je na prvem pregledu ginekologinja veselo dejala: ''ja, zaenkrat kar vidim, vse lepo kaze.'' Ni bilo potrebno novih vprasanj. Pa srecno!

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 12:22:26   
Blueeyes
Mariposy ja če si noseča več kot 7 tednov, boš dojenčka že pov dobro videla... če pa si manj, pa boš videla samo pikico... Jaz sem se zelo razveselila pri 8 tednih pregleda, ko je otročiček že brcal... Jz sem šla na pregled čist brez pričakovanj. Mislim da nisem bila še niti na ta forum prijavljena, tako da nisem znala oz mogla nikogar prositi za pomoč... Tako da mi je samo moja G rekla,da je vse uredu, da jezelo živ, ker je na fertik brcal,... S tem sem bila čisto zadovoljna... Pomembno mi je bilo da je vse ok..

(odgovor članu vesela veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 12:22:52   
Blueeyes
aja Mariposy dobrodošla na forumu

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 13:15:36   
Mariposy
Hvala za vzpodbudne besede lažje je če se lahko na nekoga obrneš na pomoč ker vem da imajo ženske tudi različna mnenja o ginekologih in njihovem delu je že zato zanimivo videti mnenje z vašega stališča.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 13:55:49   
katja_p
Jaz sem imela 1UZ pri 10t in takrat se je dete že lepo videlo, pogledale sva, kje je posteljica, če srček bije, ... Take osnovne stvari. Pa izmeri ga.

veliko več izveš potem čez nekaj tednov na NS.

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2008 14:24:42   
DannyS
Tudi jaz imam eno vprašanje? A vi ste najprej počakale na prvi pregled pri ginekologu in se potem naročile na NS, ali ste se naročile na NS še pred prvim pregledom?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2008 15:24:56   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: DannyS

Tudi jaz imam eno vprašanje? A vi ste najprej počakale na prvi pregled pri ginekologu in se potem naročile na NS, ali ste se naročile na NS še pred prvim pregledom?

Seveda, da počakaš na prvi pregled. Takrat ti bo G izračunal PDP. NS se res dela med 12-14t, samo lahko, da si imela bolj pozno ovulacijo...Za NS mora bit user posted image dovolj velik. Jaz sem bila v 12t malo prehitra, ker je bil še premajhen.

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2008 15:25:26   
manna
Na NS sem se naročila po prvem pregledu, ki je bil v 9.tednu. Naročili so me 12.teden. 

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2008 15:29:31   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Mariposy

V četrtek upam da grem na prvi UZ in pregled.Kako poteka ta celoten pregled?

Pregled v  smislu tipanja MV. Pa UZ s prvimi slikcami user posted image Izmeri, pogleda posteljico, maternico, koliko vrečk, pa srček se posluša, seveda!!! user posted image user posted image user posted image
Dlje sem se zadržala pri sestri user posted image - tehtanje,merjenje tlaka, izpolnjevanje MK - zadnja M, težave oz počutje,...

< Sporočilo je popravil tosja -- 2.12.2008 15:30:04 >

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2008 20:20:50   
felix7
najbolj pomembno vprašanje: koliko jih pa vidite? user posted image  no, saj če bi bili dvojčki ali trojčki ali pa še kaj več, bi ti G hitro povedala user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.12.2008 20:30:04   
daisyb
oj,

jaz sm na prvem pregledu pri 7 tednu vprašala sam golede prehrane.....UZ je pokazal čisto majhno pikico....pa srček je bil.

danes sem bila na drugem pregledu....v treh tednih se že pozna za 3 cm....vprašala pa spet nisem kaj dosti. dobila sem knjižico in se pozanimala kaj naj vzamem v primeru glavobola.

sedaj mam NS in pol pridem po izvide krvi. upam, da je vse ok.

lp,

daisy

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.12.2008 21:53:51   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: felix7

najbolj pomembno vprašanje: koliko jih pa vidite? user posted image  no, saj če bi bili dvojčki ali trojčki ali pa še kaj več, bi ti G hitro povedala user posted image

user posted image Žal ne vedno. Sem imela 6 UZ pri treh različnih G, pa je v 12 t moja G našla še eno vrečo. Žal ni bilo več utripov user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.12.2008 11:16:10   
Mariposy
Mi lahko še ena prosim pove kaj je NS?Poznam samo kratico UZ zaenkrat.Sedaj sem koncno dobila se uro jutrisnjega UZ in upam na najboljše.Zdej grem pa pečt piškotke.Lepo se mejteuser posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.12.2008 11:58:34   
lananai
NS je pregled nuhalne svetline. To je samoplačniško in je prvi pregled, če je z otrokom vse OK - možnost kromosomskih napak (downov sindrom in podobne bolezni). Ponavadi se ga dela nekje okrog 12. tedna in stane 60€. To je v bistvu UZ, kjer ti izmeri določene stvari in na podlagi tega izračuna verjetnost za napake.

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.12.2008 13:48:26   
Mariposy
A tako no super da vem hvala za pojasnilo.Sem gledala že naokoli po forumih in piše ja za nuhalno svetlino preverit da je samoplačniško in se zame najbližje izvaja na jesenicah ali v ljubljani.Komaj čakam jutri pregled da izvem kako in kajuser posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.12.2008 14:01:33   
maja24
IZVIRNO SPOROČILO: Mariposy

A tako no super da vem hvala za pojasnilo.Sem gledala že naokoli po forumih in piše ja za nuhalno svetlino preverit da je samoplačniško in se zame najbližje izvaja na jesenicah ali v ljubljani.Komaj čakam jutri pregled da izvem kako in kajuser posted image

Ne hodt na jesenice k Tratniku,raj pejt v Domžale al pa v LJ.

Ela čebela

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.12.2008 16:58:17   
Mariposy
Žal se iz prvega ultrazvoka vračam z zelo slabo novico.Ker je plod sprejel samo moške spolne celice in se ni razvijal pravilno (ginekolog je to poimenoval kot nekakšno "mulo") sem morala nažalost takoj na čiščenjeuser posted image Zelo mi je hudo vendar pa upam da se bo sčasoma to uredilo in bom lahko spet normalno zanosilauser posted image .

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.12.2008 12:51:42   
Mariposy
Vsem bodočim mamicamuser posted image pa želim veliko srečeuser posted image

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.12.2008 13:59:03   
DannyS
Ojla Mariposy. Zelo mi je žal zate, ampak ne obupat, saj veš po dežju vedno posije sonček...

Jaz na moj prvi pregled še čakam in upam da bo vse OK.

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.12.2008 12:25:55   
Mariposy
Hvala za vzpodbudne besedeuser posted image Upam da bo vse ok na prvem UZ pa sporoči mi prosimuser posted image
Lep pozdravček

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.12.2008 12:38:23   
Mariposy
DannyS kako si že imela prvi UZ je vse OK?

Ne ljubi nekoga ki je POPOLN, ljubi nekoga ki ni in ga naredi POPOLNEGA s svojo ljubeznijo!

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.12.2008 22:01:01   
darjussa
Pozdravljene vse tukaj na forumu!

Včeraj sem po testu ugotovila, da sem noseča, sicer mislim test narediti še enkrat ker sem prvega delala 2 dni po M. Upam, da bo prav tako pokazal +. Zanima me, a se lahko po drugem testu potem že naročim na pregled pri G.

Drugače mi je pa prav lepo tu na forumu, ker izveš res veliko koristnega.

Upam, da si pišemo še naprej! Kako pač bo, + ali - .

Lep pozdrav

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.12.2008 22:09:58   
Melika
Darjussa user posted image user posted image . Če ti je test po izostanku user posted image pokazal user posted image , si srečka nosečka.
Drugače pa jaz sem že naslednji dan, ko sem zagledala user posted image poklicala svojega G ter se naročila na pregled.  Svoj 1. pregled sem imela v 6. tednu. Ti kar pokliči G, ki te bo vprašal za tvojo zadnjo user posted image ter te na podlagi le-te naročil na 1. pregled.

Želim ti lepo in mirno user posted image !!

(odgovor članu darjussa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

kitajska tabela o spolu ptroka
sarar

ali je v vašem primeru kitajska tabela pravilno napovedala spol otroka?

da (52%)

ne (48%)

Število vseh glasov: 257

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!