Miška2006
|
Nely, te popolnoma razumem in tudi jst sem v precepu kaj narditi. No, moram rečt, da moj je predšolski in ima en kup viroz, bronhitisov, ker je pač prezgodaj rojen. Zaradi česar smo bili kar nekaj časa v KC. Med tem časom sem videla in slišala marsikaj. Še posebej na račun RSV-ja. Kar je za dojenčke lahko tudi usoden. Mi smo ga na srečo preboleli, ko je bil moj otrok že izven tistega kritičnega obdobja za RSV. Glede vsega tega, sem zaradi Nove Gripe tudi zaskrbljena še posebej zaradi vrtca. Seveda nekatere pišete, da lahko otroku prenese vsak tudi domači. Se strinjam, ampak je 1000x večja možnost, da jo dobi otrok v vrtcu, ker tam ni higiena glih na višku. Nočem rečt, da pr nas je vse sterilno, kje pa!!! Se pa redno umivamo itd. Vrtec pa.... Ker ima moj otrok tudi več problemov s pljuči (kar je pri Novi gripi lahko tudi hud problem) ter še eno zadevo pri kateri lahko moj otrok med prvimi dobi okužbo od bolnega otroka oz. osebe, resno z možem zarmišljava, da bo otrok doma. Na srečo sem jaz tudi na porodniškem zato glede tega ni noben problem, da bi ga imela doma. Mi je po drugi strani pa hudo, da bi otroka prikrajšala vrtca, prijateljev, igre,.... Vendar zdravje je na prvem mestu!!! Tudi jst čakam še nek odgovor od pediatrinje, ker je tudi ona mnenja, da bi bilo bolje, da bi naš otrok raje ostal doma. Kar se pa tiče otrok, ki nimajo probleme s pljuči, je pa morda, to da bi imeli otroke doma odločitev staršev s posvetom s pediatri in proučitev možnosti kdo bi ga lahko imel (znanci, sorodstvo,..)