|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič v vrtec
17.8.2010 13:09:33   
reba
Zdravo,

Mene pa zanima, kako je bilo v prvem mesecu po vstopu otroka v vrtec? Ali so jokali že na začetku, ali malo kasneje, ali so sploh jokali, kdaj so se navadili vrtca... Prosim če podelite vaše izkušnje z menoj.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvič v vrtec
17.8.2010 13:56:23   
melanija
Moj je pri starosti 1,5 leta šel prvič v vrtec, jokal je vsega par dni zjutraj. Brez problemov. Je pa v isti skupini en fantek, ki joče zjutraj ko pride praktično vsak dan že  celo leto.

(odgovor članu reba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.8.2010 9:55:52   
flik
Mi smo šli v vrtec točno z 11 mes. Brez joka, brez stresa pri malem (mene pa je stiskalouser posted image ). Tako lepo je sprejel vse skupaj, prav užival je od samega začetka. Do sedaj (star 22 mes) je bilo obdobje, ko je 1 teden jokal, ko sva ga oddala, pa še to je nahitro prešlo.  Nisva pa ugotovila, kje je bil vzrok.

Pri nas je šlo torej do sedaj zelo lepo user posted image , upam, da tudi vnaprej.

(odgovor članu reba)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.8.2010 11:42:26   
mamamajča
Čisto odvisno.
Vsak kdaj malo zajoka. Sprosti se, ker bo vse v redu!

Moj npr. je prvi mesec hodil bp, pa drugi tudi. Nadvse užival, super truper vse ok. Potem je pa krizica prišla za njim. Smo dali skozi in je užival naprej.

Pogumno. če boš ti prepričana, da je vrtec super in da fajn, da je otrok tam, bo tudi on čutil tako.

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2010 11:49:57   
koala
Moj je bil ob vstopu v vrtec star 19 mesecev in ga je zelo lepo sprejel, jokal je prvih 14 dni, zjutraj ko sem ga oddala, potem ko je dec. zbolel iin je bil zaradi ponavljajočih ventij ušesa doma kar tri mesece, me je bilo strah kako bo zdaj spet z odhodom v vrtec. Pa me je mali zelooooooo presenetil, ko mi je pred vrati igralnice samo pomahal in se stekel igrat, brez solzic.

Pogumno, vse bo OK!

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2010 13:23:30   
aknela123
moja je šla lani s tremi leti v vrtec, prvi in drugi dan je bilo vse ok, potem tretji dan pa je zjutraj kar lilo, ko sem jo oddala v igralnico. jokala je ob vstopu v igralnico še mogoče dva dni, potem pa ne več.

je pa po nekaj mesecih spet vsako jutro, ko sem jo oddala v igralnico, vsako jutro jokala, kot da bi imela neko blokado. ugotovila sem, da se je to dogajala v tednu, ko so imeli praktikantko. si pač nista bile simpatični.
drugače pa zelo rada hodi v vrtec.

prve dni nas pač mame malo bolj stiska v grlu. user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.8.2010 14:38:35   
anchika
Jaz nimam izkušenj, ti ne morem pomagat sem pa na istem kot ti. Mene  je zdaj začelo stiskat saj 1. septembra bom dala prvič oba moja otroka v vrtec. Sin  ima 3.5 let  im hreka 17 mesecev oba bosta prvič prestopila prag vrteca. Kriza

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.8.2010 12:34:48   
januarcek2011
oj vrtecuser posted image  pri namm je tamal imel 20 mesecev ko je sel prvicv vrtec(lani oktobra) .vsak dan jok ,jok,jok.na koncu sm ze jst jokala k sm ga pelala.je trajalo 4 mesece da se je navadil.
no po 4 mesecih je blo ok.edino potem je bil problem ko ni bilo njegove vzgojiteljice in ko je moral v drugo skupino.
zdej pa smo se preselili in z 1.septembrom gre v drugi vrtec.glih danes imamo sestanek in greva skupaj .ze vidim da bo spet ista zgodbauser posted image user posted image

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.8.2010 7:08:58   
Sunny Morning
V vrtec šla z 19 meseci, jokala mogoče zjutraj en teden, pa še to so jo takoj pomirile, do danes brez težav. trkam

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu januarcek2011)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.8.2010 8:11:45   
Biba Buba
Moj mali gre pa 6-tega. Je ful druzaben otrok, pa upam,  da bo vse ok. Kdaj jih pa peljete v vrtec? Jaz bom svojga ze ob 5:30, pa sm zelo zalosna, ker bo moral tako zgodaj se zbujat user posted image user posted image

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.8.2010 9:24:24   
mamamajča
Biba Buba, ob 5.30 ti bo najbrž v avtu še spal, bi blo fino, če ga daš kar spečega tja, ga dajo v posteljco in spi v miru naprej.

Najbrž pa od samega začetka ne.

Za uvajanje si pa le vzami kak dan prej, da ga ne boš s prve tako zgodaj pustila.

(odgovor članu Biba Buba)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.8.2010 10:44:03   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: Biba Buba

Moj mali gre pa 6-tega. Je ful druzaben otrok, pa upam,  da bo vse ok. Kdaj jih pa peljete v vrtec? Jaz bom svojga ze ob 5:30, pa sm zelo zalosna, ker bo moral tako zgodaj se zbujat user posted image user posted image

Pri nas so vprašale, če zjutraj dlje spijo in so lahko še malo podremali v vrtcu. Kadar jo pelje user posted image sta v vrtcu nekje ob 7.30 ali pa tudi kasneje, če gre z mano pa ob 6.30.

Neposredna povezava do sporočila: 12
27.8.2010 10:50:08   
Biba Buba
user posted image Ja, jst tudi mislim, da bo spanckal ... Si bom vzela teden dopusta, sem si ga prisparala prav za to.

user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.8.2010 10:59:05   
Biba Buba
IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Morning

IZVIRNO SPOROČILO: Biba Buba

Pri nas so vprašale, če zjutraj dlje spijo in so lahko še malo podremali v vrtcu. Kadar jo pelje user posted image sta v vrtcu nekje ob 7.30 ali pa tudi kasneje, če gre z mano pa ob 6.30.

Aha, bi ga peljala pozneje drugace, a delam ze od 6. Ker pa oceta nima-mislim, je ziv, a kot ne bi bil user posted image ... No, bomo pa babico prosili, naj ga obcasno odpelje.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
27.8.2010 12:41:44   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: januarcek2011

oj vrtecuser posted image  pri namm je tamal imel 20 mesecev ko je sel prvicv vrtec(lani oktobra) .vsak dan jok ,jok,jok.na koncu sm ze jst jokala k sm ga pelala.je trajalo 4 mesece da se je navadil.
no po 4 mesecih je blo ok.edino potem je bil problem ko ni bilo njegove vzgojiteljice in ko je moral v drugo skupino.
zdej pa smo se preselili in z 1.septembrom gre v drugi vrtec.glih danes imamo sestanek in greva skupaj .ze vidim da bo spet ista zgodbauser posted image user posted image

kolk dolg ste pa uvajal otroke, ki so stari med 2-3 let?

(odgovor članu januarcek2011)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.8.2010 14:33:54   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: jajula

Jaz sem bila z mojo pri 19m prvi dan dve uri v vrtcu, potem je pa naslednji dan kar ostala sama. En teden jo je babi hodila iskat po kosilu, torej ob 11.30 in to je bilo naše uvajanje.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.8.2010 12:50:31   
katarinas
V vrtec je šla točno pri enem letu, prvi teden je malo jokala, potem pa nehala, v prvem tednu je tudi prvič spala tam.

Uvajanje: nismo bili nič tam z njo, prvi dan je ostala dve uri, nato vsakič kakšno uro dlje, konec tedna je že spala. Tako je pač predlagala vzg. in se je kar obneslo.

V vrtec pa hodi ob 6.30-7.00, zaspana pa je vedno user posted image  pa gre včasih malo poležat na ležalnik ali pa se stisne k vzgojiteljici in je takoj dobro.

Neposredna povezava do sporočila: 17
2.9.2010 9:48:25   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: jajula

Starejšega 1 dan (sem bila cca. 30 minut poleg), mlajšo smo včerja oddali pri vratih v skupino in smo jo ob 12.00 po kosilu dvigniliuser posted image  (vem, čuden otrok)

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.9.2010 17:32:19   
manna
Tudi mi uvajamo in moram rečt da mi je tko kruto, da sploh ne morem nehat mislit na tale vrtec. Naša punčka ima 15 mesecev, je drugač živahna in zgovorna. Ko sem bila danes in včeraj tam, sem imela priliko videt kako grozno izgleda, ko je 12 otrok v skupini prvič, in od tega jih vsaj 8 joka, hlipa, cvili in stoka. Enih se sploh ne da potolažit in kar jokajo in jokajo ure in ure. Meni je to tako grozno. Vzgojiteljice pa tudi ne morajo vseh tolažit in crkljat hkrati. In tako so prepuščeni sami sebi.
A ni to malo kruto? Povejte mi - a takle jok pusti posledice na otroku - pride nezaupljiv, otopel, jokav tudi vnaprej??  Našo bomo sicer postopoma uvajali in jo bomo vsak dan kakšnih 15 minut več pustili samo. Ampak vzgojiteljica itak pravi, da je jok del tega in da ko potem otrok sprejme ljudi in okolje, mu je lepo. Sam jaz nočem da rata čist otopela in pasivna. Pa tak dobrovoljček je bila do zdaj....user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.10.2010 23:25:29   
Biba Buba
Tudi nas je bil prej dobrovoljcek. Zdaj pa vedno joka, ko ga pustim-je pa ze 1 mesec v vrtcu. Joka skoraj cel cas. Mogoce je malo boljse volje po spanju pravjio. Drugace sem na bolniski(se vedno) pa ga peljem kar pozno Ko ga vzgojiteljica opisuje sploh ne morem verjeti, da je isti otrok, namrec doma je cisto drugacen. Danes mi je se rekla, da se bo posvetovala z neko gospo, kaj s taksinimi otroci-sta dva taka, moj pa se en fantek. No, je se dodala, da za mojga pa res ne ve kaj bo-kaj pa naj bi? Ga bojo vn vrgli? Dve mamici sta slisali najin pogovor. Ko je vzgojiteljica sla nazaj not, sta mi rekli, da je to cisto normalno in naj se jaz nic ne sekiram, da ni edini... sem imela cisto solzne oci. in, da je bila zelo nesramna do mene. Nocem biti nesramna tudi jaz, ker se bojim, da bi ga potem grdo gledali-mislim, bolj kot zdaj.

user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.10.2010 23:31:05   
tasa_m
Naša je šla v vrtec pri 11 mesecih (februar 2010) in je bila kriza nekje 3 tedne. Stalno jok, ko smo jo pripelali. Prav tako letos septembra, ko je šla v drugo skupino. Jok nekje 14 dni, zdaj po mescu dni pa kar šiba, vsa srečna da gre v vrtec. Ko pridem po njo, pa sploh domov noče, začne jokat ker mora domov. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
21.10.2010 8:26:18   
sončnica24
Moj je šel v vrtec z 11 meseci pa je jokal ampak ne tisto full ampak toliko da se jaz do vrat nisem prišla pa je nehal skoraj celo leto kak dan ja kak dan ne pa spet, tako da dobim lupčka pri vratih in da mi reče adijo pa sam noter odide pa letos oktobra tako da se je jokal ampak ne tisto histarično celo lansko leto.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.10.2010 9:05:03   
mišk
Ta starejša je šla z 2,5 leti v vrtec in 4 mesece jokala skoraj vsako jutro!! Ampak to samo toliko, da sem odšla, potem se je baje takoj pomirila in se vklopila.
Ta mala je šla v vrtec s 16 meseci. Jokala ni niti enkrat in še danes mi vzgojiteljica pove, da sploh ne ve kako ta otrok joka!user posted image  Čeprav je v "privat" življenju ta mala kar dost razdrena!

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.10.2010 13:16:27   
manna
Začeli smo s 1.9., ko je imela 15 mesecev. Prve dni je bila tam samo po eno uro, dve uri. Jokala je malo, ampak skoraj vsako jutro vsaj kakšno minutko, tam nekje do 15.9., ampak že takrat je istočasno kazala s prstom v igralnico da bi šla tja... Druge spremembe so bile še, da se je ponoči več zbujala in premetavala. Po enem mesecu v vrtcu je začela sama jest z žlico in vilico, sama pit iz kozarca, pozna vsa imena svojih "sošolcev" iz skupine, imena vzgojiteljic, celo poskuša pet pesmico Kuža pazi,.. Kakšen ponedeljek se še zgodi da se malo kislo drži zjutraj ali pojoka kakšno minutko, drugače je pa že super. 

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.