|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič na sprehod!
16.2.2007 9:48:38   
kamy
Prosim za nasvet, ker ne vem kako se lotiti slednjega! Jutri nameravava iti na prvi sprehod za 10 min. pa ne vem točno kako jo obleči, da je ne bo zeblo in kako jo položiti v voziček, da bo pravilna lega! Ali morajo ležati na boku ali na hrbtu? Prosim za pomoč, ker sem neizkušena. Vsake nove stvari, ki se je moram lotiti me je strah, da je ne bom naredila prav, zato ste mi v veliko pomoč in upam, da nisem preveč tečna z vprašanji, ki jih nikoli ne zmanjka.?

Hvala!
LP,K
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvič na sprehod!
16.2.2007 10:12:27   
sreca212
v globokem vozičku je zimska vreča, našo oblečem v zimskega pajaca, če je mraz, dam čez še dekco  in jo položim na hrbet. če piha, daš čez voziček gazico. pa lep sprehod vama želim.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvič na sprehod!
16.2.2007 14:23:56   
ribica.
 dvojne hlačke ji daj gor, pa bundico, pa toplo pokrij v košari. jaz sem sprva prakticirala ležanje na boku, tako kot da bi ga dala spat v posteljico. Nipa nujno, lahko tud na hrbet, itak imas otroka skoz na očeh.

Kar sem oblačenja tiče delaj malo po občutku, saj boš vidla kako se bo detece odzivalo. Naš drugorojeni npr. ful ni maral bit pokrit. Ko sem ga prvič peljala ven, mu ni in ni pasalo v voziču. Ni mi blo jasno kako to da mu v vozičku ne bi pasalo, ko pa je v hiši prespal cele dneve. Kaj kmalu sem pogruntala, da ni maral biti preveč pokrit. Takrat so ravno pri sosedu tudi imeli par tednov starejšo punčko, ki pa je bila totalno zadekana in oblečena kot polh in ji je pasalo. Moj pa brez kape,  v enojnih oblačilih in z lahko dekico. Otroci so različni, tak da se ti najbolj oziraj na otroka, ne na to kar ti mi rečemo, da mu obleči. Vem da je sprav težko, ker ni izkušenj, ampak saj bo vedno bolje, samo otroka poslušaj. Pa uživaj v tem!


(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvič na sprehod!
16.2.2007 22:47:41   
***pika***
Mi smo šli na prvi sprehod sicer novembra, ko je bilo malo topleje (15 stopinj). Spodaj je imela plišaste žabice, zgoraj čez majički podloženo plišasto jopico. Dali smo jo v tanjšo spalno vrečo (tako, za ponoči, brez rokavov, pokrili s tanko odejico in položili na bok. Bila pa ja v vozičku PP premette, torej je bila 'pokrita' še z gornjo zaščito vozička.
Aja, na glavi je imela eno bombažno in eno tanko plišasto kapico, čez smo pa potegnili še kapuco od jopice.

Šli smo pa že prvič za pol ure (je patronažna rekla, da se za 10 minut res ne splača oblačit in pakirat user posted image , potem smo pa kar podaljševali, tako da smo bili preden je bila stara 2m že tudi po 3 ure zunaj.

Če je malo preveč pihalo, smo dali pa pleničko čez odprtino vozička (je pa res, da čisto na začetku v vetru nismo šli ven).

Zdaj se ravnam predvsem po temperaturah - pogledam na zunanji termometer in potem jo glede na temperaturo oblečem tako kot se nam je pri podobnih temperaturah najbolje obneslo. Če ji je bilo npr. v kombinezonu pretoplo, smo drugič šli ven s toplo jopico, zimsko kapo pa smo pri +6 zamenjali za tanko plišasto in kapuco jopice. Je pa seveda še v zimski vreči - včasih z rokami zunaj, ko je ful hladno, jo pa bolj do vratu zapremo.

Se pa strinjam z ribico, da se ravnaj po lstnem otroku - tudi jaz srečujem mame, ki imajo bolj oblečene otroke, ko sem pa jaz imela bolj zadekano, so pa nekatere otroke manj oblačile.

< Sporočilo je popravil ***pika*** -- 16.2.2007 22:50:36 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvič na sprehod!
20.2.2007 21:05:03   
incabinca
Z  oblačili ne pretiravaj, daj mu gor eno plast več kot jo imaš ti, pa bo čisto dovolj. Tudi ne dajaj na glavo ne vem kolk kapic, pa kapuc,  ali pa kakšnih vročih kapic, eno tako običajno bombažno, da lepo pokrije ušeska.


(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvič na sprehod!
21.2.2007 10:05:01   
Baucka
Obleči jo eno plast več kakor sebe in eno deko s seboj vzami, tako da lahko pokriješ in odkriješ sproti. Raje jo obleči manj in jo pokrivaj. Preverjaj kakšna je, če je  prijetno topla ali je vroča. Za vrat prst vtakni in če je potna potem jo odkrij, če je prijetno topla pa je vse OK. Sicer pa ti bo otrok sam povedal, da mu nekaj ne paše, samo ti boš morala ugotovit kajuser posted image . Pa kakšno tetra pleničko, da daš čez košaro, v primeru vetra, da ne bo direkt not pihalo. Sicer pa bo danes 14 stopinj tako, da sta po moje lahko dlje zunaj. Tak kot pravijo "Friški luft še nobenmu ni škodil".

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu incabinca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?