|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prve brce ploda
6.12.2013 15:21:07   
tina202
Se opravičujem , če se bo za katere zdelo neumno vprašanje, ampak že cel dan prebiram te teme in nenajdem pravega odgovora me je pa res začelo skrbet, pa nevem zakaj.

No vprašanje:

Sem v 20 tednu prve nosečnosti.
Naj povem da sem še malo močne postave.
Pred 3 dnevi sem čuutila mehurčke po trebuhu, nisem vedela za kaj točno gre sem upala da čutim plod,
včeraj močnejše danes pa skori na vsake pol ure čisto spodaj v trebuhu trzanje ali kot utrip nevem povedat. včasih kar 13 utripov, včasih 3. 1x na sredini, 1x na strani.
Pa tudi če položim roko tam včasih neha, ko pa nadaljuje, čutim tudi roko. A so gibi al je samo maternica ali kakšna mišica.

hvala za vsee odgovore res!
Nevem kaj me skrbi to, ampak sem ful živčna user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prve brce ploda
6.12.2013 15:22:47   
tina202
Ne čutim roko, ampak pač z roko čutim neko trzanje :)

(odgovor članu tina202)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2013 15:53:18   
emma83
Gibi so, najprej so cisto spodaj, potem ko plod raste in se maternica siri, se tudi gibi premikajo navzgor :)

(odgovor članu tina202)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2013 15:57:40   
*zvezdica zaspanka*
tina202, ne skrbi, čas je ravnopravšnji, da si najverjetneje začela čutiti gibe. vsaka nosečka gibe občuti drugače, tvoji so verjetno takšni. koliko jih čutiš, pa je menda odvisno tudi od oživčenosti tkiva. sama sem premike, če sem dala roko na trebuh, čutila že zelo zgodaj. en dan je mož dal uho na trebuh in ravno takrat se je premaknila in ga "brcnila". po knjigah je bilo še prezgodaj, da bi se čutilo "navzven". je pa otroček sedaj še majhen in ima velik prostor za "plavanje" po trebuhu, zato ga verjetno čutiš "vsepovsod". če te nič ne boli, krči ipd. mislim, da nimaš razloga za skrb.
včasih sem, če sem bila mirna, čutila utripati žile po trebuhu ... morda pa kolca? takrat se čuti enakomerno trzanje ... čeprav je verjetno še malce prezgodaj. sama sem čutila enakomerno trzanje nekje v 23. tednu. gin. sem opisala "čudne" premike, naredila mi je uz in povedala, da mala sedi v trebuhu in veselo brca v medenico. ker je bilo precej enakomerno, me je enkrat prešinilo, da najverjetneje kolca user posted image in še sedaj zelo rada pokolca user posted image
če se ne boš mogla otresi skrbi, pa le pokliči svojega ginekologa, ki te bo pregledal in ti povedal, kaj se dogaja user posted image

(odgovor članu tina202)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2013 8:16:09   
SU
Se pridružujem mnenju zvezdice zaspanke... tedni so ravno pravšnji, da bi začutila malo bibo... Tudi pri meni je bilo podobno... kot neki "metuljčki" po trebuhu, včasih kot bi se nekaj pretakalo notri... bolj spodaj na začetku. Potem, kasneje, pa itak začutiš drugačne gibe, ki ti točno povedo, da je mali otročiček notri (od brc do tiščanja z roko/nogo ipd.).
Mislim, da je "to-to". Jaz sem prvič začutila to nekje okrog 18. tedna, drugič že okrog 16. tedna-ko sem nekak že vedela, kaj pričakovati. user posted image
Uživaj v tem "božanju". Mislim, da ni nič narobe, mali želi povedat, da raste. user posted image

(odgovor članu tina202)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2013 13:28:37   
dreamhorse
Si pomislila na kolcanje? Naso je tako kolcalo, da sem jo najprej tako čutila in tudi moj je čutil na roko to kolcanje. Se je pa na oko videlo, ko se je to dogajo, da je tisti del trebuha migal.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?