Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 12:33:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Razmišljam o prvi obutvi za našo , pa ne vem ali je že smiselno ali pač še ne. Stara bo 11 mesecev, vendar se še ne postavlja na nogice, shodila bo po mojem čez par mesecev. No, zanima me ali ste svojim kupili čevlje, ko so že shodili oz. že hodili zunaj, ali že prej in če ja, zakaj prej? Joj, zdej bluzim, upam da me razumete kaj hočem vprašat. Da bi ji kupila prave, samo zato da je ne bi zeblo, to ne, ker jo v vozičku ziher ne zebe. Doma je itak najbolje, da je v nogavičkah, copate za doma imam. Če ji sedaj kupim prave čevlje, ji potem ko bo dejansko začela tudi zunaj hoditi, najbrž ne bodo več prav. Torej, ji čem vzet eno št. večje ali raje kupim kasneje, ko jih bo dejansko rabila? Je pa to kr drag spaš, če jih nujno še ne rabi. Drugo vprašanje pa katere ste kupili? Ciciban, Geoxx? Hvala in lp
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 12:39:08
|
|
|
|
altati
|
jaz sem kupila prve čeveljčke svojim otrokom, ko so se konkretno začeli premikati ob ovirah (beri hoditi ob opori). V stanovanju so bili vedno samo v abs nogavičkah. V bistvu sem kupila čeveljčke ko sem zunaj otroka lahko postavila na tla in je hodil npr. ob ograji, se dvignil na nogice ob vozičku itd...Dokler sem jih pa samo prevežala v vozičku so bili pa kar lepo v nogavičkah. Jašu smo prve čeveljčke kupili pri 11h mesecih, ker se je zunaj ves čas postavljam na noge in je bil že prehud mraz za 'biti bos' (septembra). Kupila sem mu pa fisher price (ki so res fullll mehke), trenutno ima pa škorenjčke od geoxa.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 12:43:27
|
|
|
|
lelaval
|
Če se še ne postavlja na nogice, ji nima smisla kupovat - niti prevelikih, ker nogice različno hitro rastejo - lahko, da ji bodo takrat, ko bo hodila prav, lahko, da ji bodo premali ali pa še vedno preveliki. Za učenje hoje pa se mora čevelj prilegat nogici - ne prevelik in ne premajhen. Za stanovanje pa uporabljajte nogavičke z bremzami (najbolje je sicer, da so bosi, a zdaj je prehladno)
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 12:44:35
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: altati jaz sem kupila prve čeveljčke svojim otrokom, ko so se konkretno začeli premikati ob ovirah (beri hoditi ob opori). No, to me je zanimalo, hvala. Kje pa majo Fisher price, v Massu? Pa kakšna cena je približno?
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 12:45:16
|
|
|
|
tinkamiška
|
jst sem izi kupila prve čevlje, ko je začela hodit, prej sem kupila tiste "okrasne" v H&Mu, pa za doma je mela nogavičke s štoparčki, ko se je začela malo postavljati, pa sem ji kupila tiste usnjene copatke(mehke). Se mi zdi, da je bilo tudi njej fino bit brez, sploh v zimski vreči... mislim, da ji ne rabiš še kupit čevljčkov tinka
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 13:29:37
|
|
|
|
altati
|
IZVIRNO SPOROČILO: hothien IZVIRNO SPOROČILO: altati jaz sem kupila prve čeveljčke svojim otrokom, ko so se konkretno začeli premikati ob ovirah (beri hoditi ob opori). No, to me je zanimalo, hvala. Kje pa majo Fisher price, v Massu? Pa kakšna cena je približno? ja, Mass ima Fisher price. Cena je bila pa mislim da okrog 30 Eur-ov (ne me držat za besedo). Sem pa potem nagnadno ugotovila, da Adidas dela za Fisher price in v njihovem outlet-u v Celovcu dobiš ta iste čeveljčke (supergice) za pol cene. Naslednje definitivno kupim tam.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 13:31:08
|
|
|
|
altati
|
Sam še to, Hoti, nogice res ful hitro rastejo. Ne kupuj nazalogo, raje sproti. Naš je imel prve čeveljčke septembra št.19, zdaj ima škornjčke št.21 (kupili smo jih v začetku decembra).
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 13:53:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne bom altati, saj se mi je zdelo, da je bolje, da še počakam. Hvala vsem za odgovore.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 14:13:20
|
|
|
|
Rubin.
|
Kdaj so ti že svetovale, jaz bi samo pripomnila, da se vedno kupujejo čeveljčki eno številko večji. Sicer pa ko bo tako daleč, da bo že hodila, idi s tamalo v specializirano trgovino (v Mb je Ciciban in Pika), kjer ti znajo res fino svetovat. Prvi čeveljčke smo kupili Ciciban, sedaj pa večinoma Superfit.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 14:15:17
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: altati Jaz sem kupila prve čeveljčke svojim otrokom, ko so se konkretno začeli premikati ob ovirah (beri hoditi ob opori). V stanovanju so bili vedno samo v abs nogavičkah. Popolnoma isto, kot altati. Prve čevlje sem ji kupila v Cicibanu, za 1 RD.
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 14:16:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem jih obema kupila, ko sta več časa preživela na nogah. Bolj pomembno se mi zdi, da je otrok toplo obut, kot da špilam novodobno mamo in ju pustim v štumfkih, pa da jima je mrzlo v noge. Kupujem izključno cicbanke.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 21:17:40
|
|
|
|
solatja
|
kupili smo jih pri kakih devetih mesecih, se mi zdi, precej hitro. to je bilo ravno na pomlad in mi je bilo fajn, da sem kar obula in potem pustila na travi, da je plazila (s copatki mi to ni šlo skupaj). tako jih je tudi takoj porajsala spredaj, ker se je takrat seveda še pretežno plazila. in prerasla, še preden je shodila. je pa res, da tudi otrok potrebuje malo časa, da se navadi na čevelj, na vsak nov čevelj, ker so ti praviloma trši. zato bi ti svetovala, sploh, če jo imaš doma ves čas v nogavičkah, da ji prve čeveljčke na začetku malo "uvajaš" - jo vsak dan obuješ za nekaj časa, da se navadi tudi tega občutka. vem, da naša še zdej kar lep čas gleda v vsake nove čevlje na nogi, preden stopi in začne hodit v njih sicer pa kupujem ciciban, zadnje pa imam superfit in sem tudi zelo zadovoljna.
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 21:49:27
|
|
|
|
Suzy.
|
Nima smisla kupovat preden hodi. Jaz sem ji prve kupila nekje pri dobrih 10 mesecih, ko se je začela na noge postavljat. Pa to so bili eni kr neki plastični čevelji, ker ji je bilo vse ostalo preveliko. Pa je začela na noter obračat noge in pol smo poiskali ortopedske čevlje, pa se je vse poštimalo. So pa bili ponavadi Ciciban, nekaj Geox. So pa vsi in eni in drugi dragi ampak smo vmes kupili že kakšne "no name", pa niso bili ok. Za njene čevlje mi nikoli ni škoda denarja. Se mi zdi to ena bolj pomembnih stvari. Tako, da ima ponavadi dražje čevlje kot jaz.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 3.1.2008 22:05:26
|
|
|
|
Mojc
|
Mi smo stari 9,5 m. Na noge se postavlja že od 6 m. Imam občutek, da bo "vsak čas" shodil. Bi bilo zdaj že primerno za kakšne čeveljčke? Sploh zato, ker ga npr. v restavraciji ne morem v abs-kah dati na tla (mrzla tla). Kakšne?
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 4.1.2008 0:38:34
|
|
|
|
borovnička
|
Jaz se strinjam s puncami. Ne rabi še čeveljčkov. Bi pa samo povedala s svojo izkušnjo s Cicibančki... Seveda smo šli prve čeveljčke kupovat v Ciciban. Tam je prodajalka poudarjala, da mora biti podplat trd, znotraj vzbočen in seveda obvezno opetnik, da je nogica fiksirana. No, ni me prepričala, pa niti najmanj zaradi cene, no nismo jih tam kupili. Sem pa večkrat že brala, se tudi posvetovala pri ortopedu, da za otroško nogico je najbolje, da je nogica bosa. Ker pa to vedno ni mogoče, pa naj ima otrok čimbolj mehko obuvalo, ker se mora nogica sama razvijat. S tem pa ko je obuvalo mehko, se pa še krepijo mišice na stopalih in je otrok tako bolj stabilen. Mojc, tebi bi pa svetovala, da mu kupiš kakšne take copatke al pa supergice. Majo že zlo luštne copatke, da sploh ne veš, da so to copatki, prave čeveljčke pa kupi takrat, kot so ti že punce napisale. Pozdravček
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 4.1.2008 7:49:57
|
|
|
|
Pauline
|
Drugo vprašanje pa katere ste kupili? Ciciban, Geoxx? Prve je imel od Cicibana. So se mi zdeli še najboljši. Zdaj nosi Geox, copatki so pa še vedno cicibanovi.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 4.1.2008 10:44:39
|
|
|
|
Pajaca
|
Mi smo tamali kupili čeveljčke pri 6m in to prave cicibanke. Je že precej puzala in bila je jesen, pa se mi zdi bolj toplo v čevljih kot v štunfih... pa še lepše zgleda. Se je pa itak pri 7m na noge postavljala tudi zunaj, tako da jih je itak rabila. Tko da jaz bi 11m otroku sigurno kupila čeveljčke... no ja pri nas sta itak takrat že hodila tako da sta jih rabila. Imamo pa več al manj cicibanove čevlje.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 4.1.2008 10:55:12
|
|
|
|
kofetek2010
|
Cicibanove za prve korake - imajo mehek, tanek in prožen podplat. Te je imela od št. 17 do 21. Potem pa Geox (zimske škornje, ko je že znala hodit), Fischer Price (čevlje, superge in sandalčke poleti) in Nike (superge). Od začetka jih je prej prerastla kot uničila oz. dokler še ni znala čist hodit se je plazila in postavljala na noge ter jih le znucala na prstkih.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 4.1.2008 14:07:15
|
|
|
|
klaja
|
Midva sva ji prve čeveljčke kupla pri 15 mesecih, ker se je šele takrat začela postavljat na noge, kupila pa sva jih pri Cicibanu, ker drugje nisma dobila 17-ke. Za po hiši pa sem ji obuvala samo zoknčke z bremzami, vendar nama je fizioterapevtka svetovala, da je zaradi stabilnosti boljše, če ima obute copatke, saj jo še zmeraj muči ravnotežje.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 4.1.2008 15:10:58
|
|
|
|
Naja30
|
Prve čeveljčke je dobila pri 10m , ker se je že postavljala na noge in sem jo večkrat dala tudi vzunaj stat zraven vozička. Pa tudi zato, da je ne bi zeblo, ja.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 7.1.2008 21:08:23
|
|
|
|
janca
|
Mi smo imeli srečo, da je shodil poleti sicer star 10 mesecev. Prve čeveljčke smo mu kupili, ko se je začel dvigovati pri mizi in postelji, potem pa je šlo neznansko hitro. Zunaj smo mu dali voziček, da ga je porival in bil tudi pri tem obut. Notri je bil v nogavičkah. Čeveljčke smo kupili za številko večje. Pred nakupom so mi zmerili nogico, ker jaz nikol nevem kok je treba velike kupit itd. To mi je bil zmer problem že pri dveh prej. Kupujem striktno samo ciciban, čeprav so tudi druge verjetno ok. Pač fiksna moja ideja. Če zunaj še ne hodi, se mi zdi škoda dnarja za čevlje, mogoče ji kupi samo copatke za notri. Je pa tko, da vsak drugače predlaga, tudi zdravniki imajo iz leta v leto različne nasvete. Mal čitaj nasvete mamic, mal posluš dohtarje, mal pa kakšno mamo pol pa eno srednjo pot. Tko pač jst delam, pa se mi kar obnese.
|
|
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 8.1.2008 14:25:59
|
|
|
|
shooo
|
prejsnjo zimo neza se ni hodila, smo ji pa kupili v geoxu skorenjcke za nehodece otroke oz taksne z cisto mehkim pravim podplatom.usnjene in podlozene da je ni zeblo. to je bilo vse do spomladi ko se je zacela dvigovati in je dobila cicibanke , tudi taksne z zelo mehkim podlpatom in nic anatomsko oblikovanega vlozka (ene supergice za 15 e). vmesno obdobje je imela obute robeez copatke ali podobno rec iz pikapolonice. (usnjeni copatki brez trdega podplata) tudi naselednji aprilski bo bos vsaj do jeseni. lp
|
|
RE: Prva obutev - kdaj, kaj? 9.1.2008 10:57:28
|
|
|
|
ms3
|
najprej smo ji kupili ciciban copatke - pri 10 mesecih. jih je imela za zunaj in za noter (zunaj itak še ni kaj dosti hodila). ko pa je dobro hodila smo kupil sandalce (poleti je shodila).
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Še poznate stare igre? Se jih še igrate?Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......