|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prva hrana
21.1.2007 18:45:23   
tejcka
Pozdravljene!

Najbrž bom postavila že večkrat postavljeno vprašanje, ampak ko brskam po RR, ne najdem odgovora. Res je, da imam bolj malo časa, ker je naš Tai zahteven dojenček. Naj preidem k stvari. Včeraj smo mu prvič dali gosto hrano in sicer jabolko. Pojedel je bore malo, saj še ne zna. Danes sva jabolku dodala malo zdrobljenih bebi keksov za boljši okus. Pravijo, da moraš pri eni hrani vztrajati 3 dni zaradi reakcij, alergij ipd..... S čim ste ve nadaljevale? Korenček??? Krompirček???? Kaj se je najbolj obneslo??? Sej vem, da je vsak otrok drugačen in ima svojstven okus...... ampak sej veste, če dobiš informacije iz "prve roke" se takoj bolje počutiš. Slišala sem tudi, da je dobro, če v LCA jogurt zdrobiš baby piškotke..... Hvaležna bom za vsak vaš odgovor!

Lep pozdrav Tadeja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prva hrana
21.1.2007 20:00:56   
eya
Draga tejcka, močno ti priporočam, da si prebereš tale link:

uvajanje goste hrane

Pa še par kratkih nasvetov: Uvajaj vsako živilo 2 ali 3 dni, prvi dan lahko samo sok, lahko par žličk. Če po 3 dneh ni nobene reakciije (izpuščajev, zaprtja,...), uvedi novo živilo, lahko novo dodaš k staremu (npr. najprej 3 dni kuhan korenček, 4. dan dodaš malo bučke. Vse stvari iz pšenične moke (piškoti, kruh,...) se uvaja po 6., še bolje pa šele po 8. mesecu. Mlečni izdelki tudi na vrsto pridejo malo kasneje, ne na začetku uvajanja.

Zelo primerna živila za začetek so: korenček, bučka, jabolko, koleraba, krompir, banana.

Pa dober tek malemu!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu tejcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2007 21:23:27   
Katrin
Tudi mi smo začeli najprej s kuhano in pretlačeno zelenjavo (korenček, bučke, krompir ...). Tri dni en okus; in pa normalno je, da na začetku user posted image  poje le nekaj žličk. Gre bolj za okušanje in spoznavanje okusov kot hranjenje.

Malo pobrskaj po iskalniku, ker se je o tem že veliko pisalo.

Srečno!

katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.1.2007 22:18:31   
tevža
Tudi mi te dni okušamo prvo GH. Začela sem s čežano iz jabolk in sicer s 3 žličkami in mali je prav rad jedel. Naslednji dan sva "vajo" ponovila, tretji dan pa sva poskusila banano - bilo je njamiii....In glede na to, da vse te dni ni bilo nobenih reakcij, sem mu danes dala kuhan korenček s cvetačo in tega bi pojedel celo skledico, če bi mu pustila. Očitno bo vegi user posted image . Zdaj bova s temi stvarmi nadaljevala žličko po žličko in tako počasi prešla na en cel obrok.

(odgovor članu tejcka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2007 16:23:00   
tejcka
HVALA!!!!!!!!!!

(odgovor članu tejcka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

izbira imena za moja dvojčka
nosečka sem

katero dva imena sta vam najbolj všeč za dvojčka?

lovro-jure (38%)

jon-luka (15%)

aron-lan (9%)

jaša-rok (12%)

tijan-amadej (12%)

matej-staš (13%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!