Anonimen
|
sama nekako razumem, da nekdo ni vajen v življenju na veliko besedičiti in pač redkeje pove nekomu, da ga ima rad. težje pa razumem, da nekdo ni sposoben ljubljeni osebi pokazati, da jo ima rad. da razumeš kaj takega, je potrebno ogromno komunikacije. tako razume druga oseba ter tudi sam človek začne razumevati, iz kje izhajajo njegove težave. imela sem enega takega, ki me je imel sicer rad, vendar, kolikor je pokazal v to smer, se je ustrašil in zaprl nazaj v svojo lupino. ker je bil nekoč fajn prizadet. to vse razumem, vendar s takšnimi stvarmi mora človek sam pri sebi razčistiti, saj v nasprotnem odnos vodi v pogubo. no, pri nama je bil seks fenomenalen in ga ni manjkalo, vendar, če si na nekoga še čustveno vezan, vsaj mene, hladnost oz. to, da ne dobiš nekega feedbacka nazaj, pušča vedno bolj hladno. tako sem tudi sama mnogokrat mislila in mu tudi rekla, da me nima rad. pa čeprav vem, da je v sebi čutil drugače. ker mi je to bolj redko pokazal. tudi sama sem imela pomisleke, da ima še kakšno, vendar sem s časoma razvozljala, da ima sam s seboj težave, ker je bil nekoč pač prizadet in ni puščal več oseb blizu sebe. tako po eni strani razumem tvojega moža, saj se počuti zelo podobno, kot sem se sama v tistem odnosu. ne vem, ponavadi označujejo moške za tiste 'pohotneže', kar se tiče seksa, vendar sama tudi ta del pojmujem kot zelo pomemben del zveze dveh. in če škripa pri seksu, je to zame lahko problem kot vsak drugi. me ženske smo nekako tako narejene, da če je nekaj drugih problemov, se to naj bi poznalo tudi v postelji. saj mozgamo o težavah in se nekako mal težje odmislimo v smislu, ah saj nič ni in imaš nato ogromno željo po ljubljenju. smo bolj v to smer, če zgoraj ne štima, se tudi spodaj začne rušit. morda to ne velja za vse. vidva se morata usest in oreng pogovoriti. tudi o najbolj skritih stvareh znotraj duše. več komunikacije, več bo razumevanja in odprtja novih pogledov. ko bo razbremenjena duša in glava, bo tudi želja po seksu prišla. morda še v razmislek tudi v ta del, zakaj tudi prej nista pogosto delila intime. saj če je prej ni bilo ne vem kako veliko, ni potem kar za pričakovati čudežev. ljudje delajo ogromno napako, ko imajo kup vprašanj in namesto, da bi dobili odgovore od ljudi, ki so jim vprašanja namenjena, sami odgovarjajo na vprašanja in tako mnogokrat pridejo do napačnih zaključkov. in potem je nesporazum takoj tu. je pa toliko težje, če se poleg vsega, nekdo niti ni pripravljen pogovarjati. potem je vse skupaj težko reševati. in če ni dovolj potrpežljivosti in vztrajnosti, stvar lahko pelje samo še navzdol. glede na to, da je tale tvoj pripravljen o stvareh razpravljati in razčiščevati za rast odnosa, je na tebi, ali boš krenila v to smer. potrudi se, čeprav se včasih samo zdi, da je težko. prvi koraki včasih samo zgledajo težki, na koncu se nekateri smejijo, ker jim je strah povzročal blokade. razčisti pri sebi, od kod izvira ta tvoja 'zavrtost' glede seksa in ta hladnost glede na to, da sama praviš, da mu ne pokažeš, da ga imaš rada. se mi zdi, da imaš okrog sebe ogromen zid, katerega ne more preplezati niti najbližja oseba. od tu štartaj glede zavor in strahov, ki jih gojiš v sebi. zid ruši temelje, ne vem pa, če so jih ob dokončni zrušitvi ljudje pripravljeni postavljati nazaj, v tem primeru tvoj mož. to je podobno kot z zaupanjem - ko ga enkrat izgubiš, ga mnogokrat težko pridobiš nazaj, če ga sploh. odvisno od primera.
< Sporočilo je popravil Melodie -- 17.12.2008 13:21:01 >
|