|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim preberite in podajte svoja mnenja
23.10.2006 10:58:40   
Anonimen
Takole gre ta komplicirana zgodba.
Moja prijateljica, stara 46 let je v hudih težavah. Njen mož star 49 let si je po 27-ih letih zakona izbral ljubico. Skupaj delata in po enoletnem flirtanju z njo, je sedaj doma ženi priznal, da ima drugo in da je povrhu z njim še noseča. Ona ljubica namreč ima doma totalno neurejene zadeve, saj se je pred kratkim ločila, živi pa v stanovanju skupaj s starši (oče pijanec) in še z dvema njenima majhnima otrokoma.
On, mož od moje prijateljice je imel vedno urejeno življenje in topel dom. Zakompliciralo pa se mu je, ker je zadolžen na vseh koncih. Dolga ima preko 10 milijonov.
Pravi, da ima rad obe, torej ženo in nosečo ljubico. Da bi šla ljubica delat splav je odločno proti, otroka pa si pri teh letih tudi ne želi. Doma v svoji družini (otroke ima stare 26 in 21 let), pa tudi ni pripravljen pokrpati ran, ki jim jih je prizadel, čeprav mu je žena pripravljena vse odpustiti, tudi, če otrok pride na svet.
Skratka noro in začaran krog. Prijateljica je na tleh in bojim se zanjo, pa tudi ne vem kako ji pomagat.
Prosim dajte kakšen nasvet, kako se spraviti iz te godlje.

Hvala vam punce za odgovore in oprostite za anonimnost.

LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim preberite in podajte svoja mnenja
23.10.2006 11:02:49   
soncece24
Ojej, hujše kot v mehiških. Pomojem so v tej zgodbi vsi malo čez les, tak da najboljše, da se ne vmešavaš in naj sami rešijo.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.10.2006 11:06:58   
Anonimen
Ja res bi blo najboljš, da se v take tvari človek nebi vmešaval, a kaj ko me prijateljica kar naprej kliče, ker pač nekomu mora povedat. Res je težko, ker ne vem kaj naj rečem, ker mi je hudo zanjo in bi ji na nek način rada pomagala, čeprav vem, da pri tej stvari nimam nič. A, če me kliče in se mi reva izpove, ji pač moram prisluhniti in kakšno tolažilno besedo reči.
Res je hudo. Ampak ne niso vsi tukaj čudni, tudi on je zelo v redu človek, da ne govorim o njej, tako, da ne misliti, da so vsi zmešani.

LP

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.10.2006 11:07:35   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Prosim dajte kakšen nasvet, kako se spraviti iz te godlje.

Če bi tu obstajal kak čudežen recept, bi bilo super....tako bo pa v vsakem primeru nekdo trpel. Tega dedca bi trebalo lepo po riti !! Očitno še sam ne ve, kaj bi sam s sabo user posted image .

Če pogledaš stran tvoje kolegice . če mu je pripravljena oprostit in mu je to tud povedala, ji skoraj ne preostane drugega, kot da počaka, da se "gospod" odločijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.10.2006 11:16:05   
soncece24

Ja res bi blo najboljš, da se v take tvari človek nebi vmešaval, a kaj ko me prijateljica kar naprej kliče, ker pač nekomu mora povedat. Res je težko, ker ne vem kaj naj rečem, ker mi je hudo zanjo in bi ji na nek način rada pomagala, čeprav vem, da pri tej stvari nimam nič. A, če me kliče in se mi reva izpove, ji pač moram prisluhniti in kakšno tolažilno besedo reči.
Res je hudo. Ampak ne niso vsi tukaj čudni, tudi on je zelo v redu človek, da ne govorim o njej, tako, da ne misliti, da so vsi zmešani.

LP

Kak je lahko nekdo, ki:
- ima ljubico in to tudi prizna, noče pa je zapustiti
- noče, da gre ljubica na splav, otroka pa prav tako noče
- svojo ženo po 27. letih zakona in 2. otrocih sploh spravi v takšno situacijo

zelo vredu človek???user posted image user posted image user posted image

Razumem pa tvojo prijateljico, da trpi in ji je hudo. SAmo pomagat ji pa ne moreš kaj dosti. Ponudi ji ramo za zjokat it poslušaj njene težave, kaj dosti več pa ne moreš nardit. REs se bo moral on odločit, če praviš, da bi mu ona odpustila (čeprav bi za cel trikotnik bilo najbolje, da mu kufre spaka... pol se pa naj znajde)

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.10.2006 11:17:12   
Zahi
Vsi naj se lepo vselijo skupaj pod enim priimkom.. razdelijo stroške.. in živijo srečno do konca svojih dni.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.10.2006 11:18:59   
Anonimen
Anonimna,

tale zgodba je skorajda naša. Jaz sem potemtakem starejša hčerka. Za trenutek sem pomislila, da pišeš o nas. Ne ujema se le to, da je ljubica noseča, da ima dva otroka in da živi pri starših.
Absurno je, da pravkar pišem kratko vsebino našega trpljenja in imam namen povprašati rr-jevke/ce, če bi bilo vredno o tem napisati knjigo. Še nekaj malega, pa odprem temo.

p.s. Če je mož nasilen, se ne vmešavaj.

lp

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.10.2006 11:29:27   
Naja31
Kaj drugega kot da jo poslušaš in ji ponudiš ramo za jokanje ne moreš.
Jaz bi takega v rit sunila, pa če tudi po 30ih letih zakona. Otroka sta že dovolj stara, da to ni problem. To, da ljubica njenega moža doma živi in nima urejenih razmer, pa tvoje prijateljice nima kaj za zanimat.

Ni mi pa jasno: on je proti splavu, otroka pa noče. Ja, kaj pa naj?
Bi gospod moral na to misliti preden ga je vtaknu, ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.10.2006 11:40:10   
GATA
Ja tako pa to izgleda ko razpade družina. Če tvoja prijateljica nebi rada zbolela na živcih potem sledi klasika: ločitev.

Ona mu je pripravljena odpustiti, ker je to zanjo šok in nebi rada spreminjala stvari v svojem življenju. On pa bi sedel na dveh stolčkih, pa še to verjetno ker je zadolžen in predvidevam, da računa na pomoč žene. To ni začaran krog. Ko se bo sprijaznila, da je KONEC in prej ko bo to, bolje bo zanjo.

Pomagaš ji pa lahko edino tako, da nadomeščaš sedaj njeno razburkano glavo s svojo, ki je prisebna. Na vsa njena vprašanja ji poskušaj odgovoriti čimbolj preudarno, pomagaj ji priti skozi to. Na vprašanje ZAKAJ pa ni pametnega odgovora ZATO.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.10.2006 11:42:33   
BLAŽIKA
Razumem pa tvojo prijateljico, da trpi in ji je hudo. SAmo pomagat ji pa ne moreš kaj dosti. Ponudi ji ramo za zjokat it poslušaj njene težave, kaj dosti več pa ne moreš nardit. REs se bo moral on odločit, če praviš, da bi mu ona odpustila (čeprav bi za cel trikotnik bilo najbolje, da mu kufre spaka... pol se pa naj znajde)

Tudi jaz sem takšnega mnenja.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.10.2006 11:56:27   
ronja5
Se strinjam z Gato!
Človek jo je izdal na vseh področjih.
In z ljubico pričakujeta otroka. Tudi če mu oprosti, to ne bo "happy end". Otrok bo zmeraj tu in z njim tudi ona in njeni majhni otroci.
Daj ji list papirja naj napiše na levo stran pluse, na desno pa minuse. Mogoče se ji odpre.
Daj ji prebrat naše odgovore!
Vsekakor pa ji kot dobra prijateljica stoj ob strani in se ne vmešavaj! Povej ji, da je odločitev njena!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.10.2006 13:07:40   
piščanc
jah, tale 'fantič' pa res ne ve, kaj bi sam s sabo.

najprej naj se odloči kaj bo z otrokom in kaj hoče od življenja.

po 30 letih ni ne vem kaj, če je imel ljubico, je pa lepo, da ima ženo še vedno rad. Rešitev je sicer enostavna, ali pusti ljubico ali pa ženo, sam se mora pa odločiti kaj bo storil. zanimivo pa je, da če ne bi ljubica zanosila, najbrž to sploh ne bi prišlo na dan. na dveh stolih bo pa težko sedel. kar je zasejal, naj pa še vzgaja

iz malega zraste veliko

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.10.2006 13:19:29   
nuala
Meni je res žal, da rečem kaj takega, ampak bojim se, da je v tem primeru splav najboljša rešitev; res se mi smilijo otroci, ki pridejo na svet v takih razmerah.
Žal se mi vse drugo zdi nepomembno, mislim lahko samo na tega otročka.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.10.2006 14:01:39   
Anonimen

Hvala vam punce za odgovore in oprostite za anonimnost.

Punce.. grrrrrrr #$#%"$%$""%$"#%  A mislis, da so same punce tuki.. Res da nas je tipov bolj mal.. ampak mislim, da smo kar opazni.,.

Drugace pa nasvet.. Bejž stran, kolikor te noge nesejo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
23.10.2006 14:08:27   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Punce.. grrrrrrr #$#%"$%$""%$"#%  A mislis, da so same punce tuki.. Res da nas je tipov bolj mal.. ampak mislim, da smo kar opazni.,.

najboljš, da gremo na kak drug forum.. smo čist nepomembni kle user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.10.2006 14:30:07   
renan
cisto enostavno: jaz bi na mestu tvoje prijateljice mozu spakirala kovcke in ga vrgla s hise.  naj gre, kamor hoce, s kom hoce. je ze dovolj star, da lahko nosi posledice svojih dejanj. sama sebi bi si pa na novo uredila  zivljenje.
pri 46 se ni prestara, da bi zacela znova, ceprav ji bo na zacetku hudo.

lp, renan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.10.2006 15:45:32   
lelaval
Pri takih stvareh je najbolje, da se čim manj vtikuješ. A, kot praviš, je ta žena tvoja prijateljica, ki pa njena rama za izpovedovanje. Jaz bi ji predlagala, da naj moža le pusti k ljubici ne pa, da bi mu vse odpustila. Zakaj? zato, da bi na zunaj delovali kot zgledana družina? In bi zato morala marsikaj prenašat? Nenazadnje bi ji mož čez leta očital, da se je odpovedal svoji ljubezni (zdajšnji ljubici), zanemarjal najmlajšega otroka,... Poleg vsega tega pa bi verjetno imel še kakšno ljubico. Ne, ni vredno tako živet.
Jaz bi ji tako svetovala, a pod pogojem, da če se karkoli zalomi v njenem odnosu, da ne bi krivila mene.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.10.2006 16:08:48   
tulip
Prisluhni ji, ponudi ji ramo, bodi ji na voljo, ko bo na tleh, drugače pa se nimaš ti kaj vmešavat.
Življenje prinese marsikaj in to je treba sprejet, se odločit, kaj s tem naredit in prevzeti odgovornost za svoje odločitve. A to je njeno življenje in so njene odločitve, ne tvoje.
Tako da: ostani dobra prijateljica, to je največ kar lahko narediš!user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?