|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim pomoč, Tisti ki me je zorabil
25.4.2007 10:05:07   
Anonimen
Tema na čvekanju v tri dni, o zlorabi, me je spodbodla da napišem ta post. Tukaj ga pišem, ker lahko pišem anonimno.

Sama sem bila enkrat zlorabljena oz bi skoraj bila, saj sem mu še pravi čas pobegnila.
Takrat je bil moški star nekaj če 50 ali pa se je celo bližal 60.
Kaj me sedaj muči, tega je že več kot 10 let. Doma sem vse povedala in po skupnem dogovoru, smo se zmenili da je zame najbolje da smo tiho, ker vas je le vas. Sedaj pa me žre, žre me to da sem pred časom pred tisto hišo videla otroške igrače, jaz pa ne vem ali je ta stari desc še živ in ali živi v tej hiši kjer so otroci. Če je še živ ni ravno mlad, torej ali bi sploh lahko bil zmožen zlorabe (fizično), ali sploh še živi tam???
Če bom kogar koli spraševala me bodo vsi butasto gledali, kaj mene sploh ta čovek zanima, izpostavljati se, pa si resnično ne želim.

Če bi vedela, da je tam, bi staršem teh otrok poslala anonimno pismo in jim vse povedala, tako pa,... Pa vprašanje, če bi sploh verjeli nekomu, ki ga ne poznajo.

Kaj naj, prosim za kak nasvet, ker ponoči ne morem spati.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim pomoč, Tisti ki me je zorabil
25.4.2007 10:08:15   
Anonimen
U pi... kaka  situacija. Ma nimam pojma kak se naj lotiš zadeve, je pa definitivno, da se je treba lotit. Taki bolniki nikoli ne končajo, pa če so stari ne vem kolko.Dovolj je, da lahko roko dvigne, za tiča ni niti pomembno tolko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.4.2007 10:10:04   
Taula
Doma sem vse povedala in po skupnem dogovoru, smo se zmenili da je zame najbolje da smo tiho, ker vas je le vas

To je bila žal napaka. Ni važno od kje si, to je vedno treba povedati, ker preprečiš da drugim to naredi.user posted image  Imela si srečo da si ti ušla.

Preveri če je tam doma in če je je nujno da ukrepaš. Anonimna prijava na policijo?user posted image  Drugače pa povej strašem tistih otrok, vsaj opozorjeni bodo.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.4.2007 10:14:13   
Mina1
Napisala si, da je od tega že več kot 10 let. Zakaj si pa tako dolgo čakala oz. tiščala to v sebi, ja prov boga si no. Prava nočna mora, ki te bo spremljala celo življenje.

Ti ljudje pa so psihopati, bolni v glavi do amena, pa ponavadi imajo še svoje otroke, grozljivka no.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.4.2007 10:15:33   
Anonimen
Mene je zlorabljal od mamice stric. Takrat je bil star kakih 60 let. Tudi, ko jih je imel 80 se je slinil na okoli.
Doma nisem povedala nikoli.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.4.2007 10:18:48   
Anonimen
Taula, problem nastane, ker niti ne vem točno kako mu je ime ali kako se piše. Kaj če so hišo recimo prodali, kaj če je že mrtev?
Pa če recimo, pošljem anonimno pismo, na koga naj naslovim? Ker ne vem nobenega imena. Da bi pa kar pismo vrgla v nabiralnik brez naslova oz naslovnika, bi se lahko zgodilo, da ga sam najde in odpre.

Glede tega pa da smo bili tiho. Zame je bila takrat to najboljša možnost in še danes tako verjamem. Ne vem kako bi jaz kot 13letnica prenesla, da bi vsa vas za mano s prstom kazala, pa nešteta vprašanja s strani csd, pa sodišča, če bo do tja zadeva sploh prišla. Tako da soditi, da tako nebi smeli ravnati ni prav.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.4.2007 10:21:08   
Anonimen
Ta druga anonimna, tudi sama nebi povedala, če nebi moja mama posumila da je nekaj narobe z mano. Še dobro da me je tako dobro poznala. sem se lahko vsaj nekomu spovedala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.4.2007 10:26:14   
Taula

Glede tega pa da smo bili tiho. Zame je bila takrat to najboljša možnost in še danes tako verjamem. Ne vem kako bi jaz kot 13letnica prenesla, da bi vsa vas za mano s prstom kazala, pa nešteta vprašanja s strani csd, pa sodišča, če bo do tja zadeva sploh prišla. Tako da soditi, da tako nebi smeli ravnati ni prav.

Ti gledaš iz svoje stališča na to. Imela si srečo, pobegnila si mu. Kaj če bi naslednjič izbral tvojo sestro in jo posili? Če bi ga prijavila bi mogoče lažje prebolela, ker je očitno da še nisi. Ne vem pa zakaj bi vas z prstom za tabo kazala, saj ti nisi nič kriva. On je kriv. To je to tipično  mišljenje...vsi vedno da se je nekaj zgodilo, nihče nič ne naredi. Ker se bojijo izpostaviti.user posted image  Kao sej meni se to ni zgodilo, pa ja slišal sem da baje posiljuje otroke, ampak nisem nič videl..a da bi prijavil? Ja ne vem zakaj nisem, ali pa zakaj, bi mogel pa jaz to narediti, ali pa nisem hotel imeti težav. In prav zaradi tega je toliko več pedofilov in bolnikov, ker vedno da jih nihče ne bo prijavil.user posted image  Tole zadnje ne leti nate, je splošno napisano. naredila si pač kar si želela in kot si najbolje mislila takrat.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.4.2007 10:43:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Ti gledaš iz svoje stališča na to. Imela si srečo, pobegnila si mu. Kaj če bi naslednjič izbral tvojo sestro in jo posili? Če bi ga prijavila bi mogoče lažje prebolela, ker je očitno da še nisi. Ne vem pa zakaj bi vas z prstom za tabo kazala, saj ti nisi nič kriva. On je kriv. To je to tipično  mišljenje...vsi vedno da se je nekaj zgodilo, nihče nič ne naredi. Ker se bojijo izpostaviti.user posted image  Kao sej meni se to ni zgodilo, pa ja slišal sem da baje posiljuje otroke, ampak nisem nič videl..a da bi prijavil? Ja ne vem zakaj nisem, ali pa zakaj, bi mogel pa jaz to narediti, ali pa nisem hotel imeti težav. In prav zaradi tega je toliko več pedofilov in bolnikov, ker vedno da jih nihče ne bo prijavil.user posted image  Tole zadnje ne leti nate, je splošno napisano. naredila si pač kar si želela in kot si najbolje mislila takrat.

Taula, te razumem, kaj želiš povedat.

Ampak srah dela svoje.

Še vedno ne vem, kako naj preverim, če ta desc še vedno živi tam in kam oz na koga naj potem naslovim opozorilno pismo. Še hišne št ne vem, ker je s ceste ne vidim.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.4.2007 10:47:27   
VERONICA
Kot 13letnica si o temu molčala, zdaj pa ne vidim razloga zakaj bi še vedno. Spregovori. Rečeš sosedi ali si čitala to in to, veš tudi meni se je nekaj takega (kmalu) zgodilo. Povej okoli to kar si nam zaupala. Če ste res v taki vasi boš kmalu slišala to kar te zanima. Gdo vemogoče boš zvedela da nisi edina.

PREKINI MOLK. Taki ljudje to delajo zato ker nobeden nič ne pove, pa se upajo.

In naj te NE BO SRAM. In če boš pokazala na okoli da te ni se boš bolje počutila, boš videla. Mogoče te bo potem enkrat tudi nehalo biti sram...

Joj kako me jezi da se ljudje v takih situacijah tako hitro postavijo na stran močnejšega, čitaj dedca. V tem slučaju se mi zdi da so ti DRUGI naredili še več hudega kot on (ker on ni uspel), ti drugi so tebe in tvoje starše prisilili v molk...

Ti drugi smo MI.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2007 10:54:58   
Anonimen
Veronica

Ne živim več v isti vasi in z nikomur od tam nimam stika.

Spregovoriti je težko.

Najraje bi poslala anonimno pismo, ampak nevem kako, ker vem samo za katero hišo gre, ne vem ne imen, ne priimkov ne hišne št. In po vsem tem je mogoče ta že mrtev.

Nekaj moram narediti, samo ne upam se izpostavit. In mislim da sem bila edina punca, ki je zahajala k njemu.

Očitno sem bom morala enkrat tja zapeljati ponoči in pogledati, če se bo dalo razbrati kje hišno št, pa bom potem preverila, če je mogoče še živ.

Samo strah me ubija.

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2007 11:01:13   
Gina
Jaz pa mislim, da so tvoji vendarle naredili veliko napako, ne zaradi drugih, potencialnih žrtev, ampak zaradi tebe. Nekatere bitke, predvsem pa spoštovanje, so stvar, ki se jo dela na dolgi rok. Zato, da bi bilo tebi težko eno leto, bi ti bilo celo življenje potem lažje. Cela vas bi kazala nate?! Si prepričana?? Kaj si nekdo misli o nekom, ki ga je eden hotel posilit? Pokaži mi nekoga, ki bi si potem o tebi mislil, da si lajdra??? Najbrž ga skoraj ni. Če pa bi si to mislil, bi to mnoooogo več povedalo o njem, kot o tebi in hvala bogu, da bi spoznala njegovo naravo, pa tudi sosedje bi jo. V končni fazi bi se dvignila zavest cele vasi, kljub travmatičnemu dogodku in kljub temu, da bi to vsi vedeli. Pazili bi se soseda, ti bi si pa pridobila spoštovanje vseh, ne pa da bi ti ga vzeli. Logično, da bi se na začetku šušljalo za tvojim hrbtom, vendar bi večina sočustvovala s tabo, direkt pa ti ne bi rekli, ker bi jim bilo nerodno, a ni to človeška poteza, najbrž bi na njihovem mestu ravnala enako. In meni se tvoji starši zdijo navadne nesramne riti. Ne glede na to, da si imela samo njih, ki bi se lahko postavili zate, se niso. Več jim je bilo do mnenja vasi, kot do tvoje varnosti, kot do tega, da bi stvar razrešili in bi ti pridobila spoštovanje, varnost in v končni fazi bi imeli vsi rešpekt pred tabo in bi vedeli, da s tabo ne morejo pometat. Moji starši bi najbrž lastnoročno opravili z njim, če ne bi sodstvo kaj ukrenilo. Poleg tega so me vse življenje učili, da mi mora dol viset mnenje cele vasi, da smo važni mi, da si pomagamo, zaupamo in da smo familija. In da če vas s prstom kaže ali ne, da od tega ne more biti odvisna naša sreča. In smo bili srečni, čeprav so dostikrat s prstom kazali na nas. Samo jaz sem vzela to kot kompliment in še danes vzamem. Problem je samo v glavi tvojih staršev in v tvoji glavi o pomembnosti mnenja vasi.

Kaj natrediti zdaj, po toliko letih? Pojma nimam. Ogromno si zamudila, ampak najbrž bi bilo vseeno fajn, če kaj storiš - zaradi sebe. Tebe to še vedno preganja. IN ne boš pomirjena, dokler ne boš vedela. Kaj pa če povprašaš po vasi, saj praviš da vsi vse poznate? Po moje se da na lokalni ravno marsikaj izvedet. In če človek res tam živi, lahko razmisliš o možnostih ukrepanja. Jaz bi ukrepala, če je človek še živ. Zaradi sebe.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.4.2007 11:03:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Očitno sem bom morala enkrat tja zapeljati ponoči in pogledati, če se bo dalo razbrati kje hišno št, pa bom potem preverila, če je mogoče še živ.

Samo strah me ubija.

Sem se odločila, da bo tole res najbolje in potem bom ukrepala dalje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
25.4.2007 11:03:54   
Anonimen
Jaz bom tudi anonimna,ker sem stara znanka RR-ja.Punce drage lepo vas prosim ne biti tiho.Govorite in to na glas,naj vas ne bo strah in naj vas vsi slišijo.Verjemite, govorim iz lastnih izkušenj.
Jaz sem to stvar skrivala od svojega 6 leta do 34.Dolgo in mučno.Še zdaj se tresem,ko se vsega spomnim.
Začelo se je pri mojih šestih letih.Mamin partner me je začel vabiti k sebi v posteljo,ko je mama delala nočno.
Bila sem srečna,saj sem mislila,da me ima rad,ker je bil zmeraj tako dober z mano.Ogromno me je otipaval in počel razne stvari z mano.Lepo mi je povedal,da me ima rad in da je to samo najina skrivnost.Verjela sem mu,saj me je obsipaval z darili in me vedno branil pred mamo.To je trajalo do mojega desetega leta,dokler se ni odselim od nas.Ko sem se začela zavedati,kaj pomeni to,kar je počel z menoj,me je začelo biti sram.
Sama sebi sem se zdela grda.Ko sem spoznala prvega fanta sem ugotovila,da ne prenesem moškega dotika.
Moške sem menjala kar po vrsti in v vsakem sem iskala nekaj,da bi se bolje počutila.Z nikomer nisem mogla sexati,ker mi je bilo grozno,vsa sem se zaćela tresti.Nekega dne sem spila nekaj alkohola in se spustila v sex z moškim,ki sem ga nekaj časa poznala.Sex je bil super,nisem čutila nobenega gnusa in lahko sem prenesla dotike.Tako sem seveda nadaljevala,najprej alkohol,potem sex.To me je pripeljalo v odvisnost od alkohola,ki sem ga pred leti uspešno zdravila,zdaj že nekaj let ne poskusim niti kapljice.Ko sem bila razočarana,sem se podala v hrano,tako,da sem se zdravila tudi zaradi motenj hranjenja.In to vse zato,ker sem molčala.Nikomur nisem mogla zaupati.Vse kar se mi je dogajalo,sem povedala na psihoterapiji,ko sem se zdravila zaradi motenj hranjenja.Vse to mi je pustilo ogromne posledice na psihi,čeprav sem pod mnenju zdravnikov naredila ogromno zase.Najhujše od vsega je bilo,ko so v bolnici povedali moji mami,ki pa ni verjela in me imela za lažnivko.To se mi zdi,kot bi bila še enkrat zlorabljena.
Zdaj imam moža,ki vse to ve in ko me zaradi vsega tega spoštuje,ker ve,kakšno pot sem prehodila.
Nikoli več ne bi bila tiho,ker o tem treba govoriti.NE BITI TIHO!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
25.4.2007 11:06:14   
Anonimen
mene pa je mož od tete zlorabljal...žal nisem povedala nobenemu zato pa se je tudi ta pedofilija nadaljevala, dok ni naletel na hčerko skupne kolegice..ta je vsem vse povedala čeprav je pravočasno pobegnila od njega in je ni zlorabil...kljub prijavi ga ni doletelo nč kej posebnega...
http://tis.telekom.si/ na tem imeniku vpiši naslov starca oz. ljudi ki tam živijo in če so naročniki ti bo napisalo kdo so...

srečno..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
25.4.2007 11:11:55   
Anonimen
Jaz bom tudi anonimna,ker sem stara znanka RR-ja.Punce drage lepo vas prosim ne biti tiho.Govorite in to na glas,naj vas ne bo strah in naj vas vsi slišijo.Verjemite, govorim iz lastnih izkušenj.
Jaz sem to stvar skrivala od svojega 6 leta do 34.Dolgo in mučno.Še zdaj se tresem,ko se vsega spomnim.
Začelo se je pri mojih šestih letih.Mamin partner me je začel vabiti k sebi v posteljo,ko je mama delala nočno.
Bila sem srečna,saj sem mislila,da me ima rad,ker je bil zmeraj tako dober z mano.Ogromno me je otipaval in počel razne stvari z mano.Lepo mi je povedal,da me ima rad in da je to samo najina skrivnost.Verjela sem mu,saj me je obsipaval z darili in me vedno branil pred mamo.To je trajalo do mojega desetega leta,dokler se ni odselim od nas.Ko sem se začela zavedati,kaj pomeni to,kar je počel z menoj,me je začelo biti sram.
Sama sebi sem se zdela grda.Ko sem spoznala prvega fanta sem ugotovila,da ne prenesem moškega dotika.
Moške sem menjala kar po vrsti in v vsakem sem iskala nekaj,da bi se bolje počutila.Z nikomer nisem mogla sexati,ker mi je bilo grozno,vsa sem se zaćela tresti.Nekega dne sem spila nekaj alkohola in se spustila v sex z moškim,ki sem ga nekaj časa poznala.Sex je bil super,nisem čutila nobenega gnusa in lahko sem prenesla dotike.Tako sem seveda nadaljevala,najprej alkohol,potem sex.To me je pripeljalo v odvisnost od alkohola,ki sem ga pred leti uspešno zdravila,zdaj že nekaj let ne poskusim niti kapljice.Ko sem bila razočarana,sem se podala v hrano,tako,da sem se zdravila tudi zaradi motenj hranjenja.In to vse zato,ker sem molčala.Nikomur nisem mogla zaupati.Vse kar se mi je dogajalo,sem povedala na psihoterapiji,ko sem se zdravila zaradi motenj hranjenja.Vse to mi je pustilo ogromne posledice na psihi,čeprav sem pod mnenju zdravnikov naredila ogromno zase.Najhujše od vsega je bilo,ko so v bolnici povedali moji mami,ki pa ni verjela in me imela za lažnivko.To se mi zdi,kot bi bila še enkrat zlorabljena.
Zdaj imam moža,ki vse to ve in ko me zaradi vsega tega spoštuje,ker ve,kakšno pot sem prehodila.
Nikoli več ne bi bila tiho,ker o tem treba govoriti

Evo roka v znak spoštovanja. Vsaka čast, dobra si.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.4.2007 11:13:58   
Anonimen
Gina hvala za mnenje.

Tudi sama sedaj, ko imam družino razmišljam tako kot ti, da mi je vseeno kaj si sosedje mislijo o meni in moji družini, važno da smo mi srečni.

V tej vasi res vsi oznamo vse, ampak nekih stikov nismo imeli. Poznamo se tako na videz, vemo kdo je kdo, se pozdravimo in to je to, tako da kakšno povpraševanje odpade, ker sedaj hodim samo še k staršem na obisk.

Bom pa resnično probala pogledat, za hišno št.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.4.2007 11:46:53   
marsovcek
Če ti je neugodno govoriti o teh stvareh s policistom pokliči na 080 1200 - anonimna telefonska št. policije, namenjena takim in podobnim stvarem. Policisti imajo pristojnost poizvedeti o tem človeku. Ne odlašaj, prijavi takoj, mogoče boš s tem rešila kakšnega otročka, deklico,.. Ker si imela težko izkušnjo, veš kako je hudo in kako zelo je težko pozabiti take stvari, kaj če bi se zgodilo še kaj več. Drži se, že s tem da si tu spregovorila si naredila korak naprej. 

Ti si moj b..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.4.2007 11:52:23   
Anonimen
Marsovcek, hvala ti za tole telefonsko št. Takoj ko bom izvedela za hišno št. bom poklicala. Tole mi je pokazalo delček poti.

Še enkrat hvala ti.

(odgovor članu marsovcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
25.4.2007 12:20:43   
srki
Joj, vsem en user posted image , ki ste morale kdaj to gnusno dejanje doživeti.

Anonimna, upam, da boš uspela poizvedet in upam, da ta slinast starec ni še komu kaj naredil, sploh otrokom.

Upam, da zbereš pogum in vse narediš, da bo prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.4.2007 21:29:40   
joma
To so hude izkušnje in na nas je, da jih odkrivamo in preprečujemo. Žrtev ni kriva, čeprav se pogosto tako počuti. Vsi, ki nič ne storimo, vsi, ki ne vidimo, ki ne prisluhnemo v pravem trenutku, smo odgovorni! Verjemite, težko to predelaš sam. Bila sem na izobraževanju glede spolnih zlorab in nasilja v družini, zato vam svetujem, da se obrnite po pomoč k gospe Katji Bašič na Združenju proti spolnemu zlorabljanju,
e-pošta: spolna.zloraba@siol.net
Tam vam bodo pomagali kot žrtvi, prav tako pa svetovali pri pravilnem ukrepanju in prijavljanju suma zlorabe, ki se dogaja drugim - najšibkejšim - OTROKOM.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.4.2007 21:31:54   
joma
Sem našla še telefon 01 43 13 341 in brezplačna tel. št. 080 28 80 

(odgovor članu joma)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.4.2007 7:20:37   
Anonimen
Hvala Al bina.

(odgovor članu joma)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
26.4.2007 7:24:42   
Anonimen
Ni za kaj user posted image  Drži se.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
26.4.2007 10:59:08   
ronja
Hm, tole te ne bo potolažilo, se strinjam z nives in taulo: zlorabe so namreč zmožni tudi zelo stari ljudje, saj ni treba, da pride do koitusa, za otroka je dovolj grozno že samo otipavanje ipd, za kar žal nihče ni prestar... Razumem, da te mori, mene bi tudi...

Vprašaj, kdo živi tam, ok, bojo čukasto gledali, ma naj, vsaj spala boš ponoči... Reci, da te samo zanima, zmisli si kak trapast razlog, saj je vas, bi morali vedet, kdo kje živi in ker vsi opravljajo, jih ne bi smelo motit, če te pač zanima, si pač firbecuser posted image .  Ali pa naj vprašajo tvoji starši. Na splošno mislim, da je zelo narobe karkoli skrivat, pa vas gor ali dol. Razumem, da se nočeš izpostavljat, vendar je ravno to razlog, da je zlorab toliko - ker se jih toliko zatauša... In potem vsak misli, da je on prvi in mora bit tiho... Da ne bo škandala, ker mu nihče ne bo verjel,... V resnici jih je bilo pa pred njim in za njim še malo morje...  In pedofili računajo na to... Po enih raziskavah naj bi vsak pedofil imel v življenju od 20-25 žrtev... Si predstavljaš, koliko je to nedolžnih otroških življenj???user posted image

Tak da si na nek način odgovorna za to, ker to je tako, kot če veš, da je nekje sod smodnika, pa se ljudje tam okoli z ognjem igrajo... Če veš, moraš nekak povedat...

Če bo odg., da živi tam on, pa stopi v stik s starši teh otrok... Bodi pogumna, saj ne rečem, da vsi verjamejo, ker ni res, ampak vseeno pa... se splača zaradi tistih otrok... ki jih lahko rešiš...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......