|
RE: Prosim pomoč, Tisti ki me je zorabil 25.4.2007 11:01:13
|
|
|
|
Gina
|
Jaz pa mislim, da so tvoji vendarle naredili veliko napako, ne zaradi drugih, potencialnih žrtev, ampak zaradi tebe. Nekatere bitke, predvsem pa spoštovanje, so stvar, ki se jo dela na dolgi rok. Zato, da bi bilo tebi težko eno leto, bi ti bilo celo življenje potem lažje. Cela vas bi kazala nate?! Si prepričana?? Kaj si nekdo misli o nekom, ki ga je eden hotel posilit? Pokaži mi nekoga, ki bi si potem o tebi mislil, da si lajdra??? Najbrž ga skoraj ni. Če pa bi si to mislil, bi to mnoooogo več povedalo o njem, kot o tebi in hvala bogu, da bi spoznala njegovo naravo, pa tudi sosedje bi jo. V končni fazi bi se dvignila zavest cele vasi, kljub travmatičnemu dogodku in kljub temu, da bi to vsi vedeli. Pazili bi se soseda, ti bi si pa pridobila spoštovanje vseh, ne pa da bi ti ga vzeli. Logično, da bi se na začetku šušljalo za tvojim hrbtom, vendar bi večina sočustvovala s tabo, direkt pa ti ne bi rekli, ker bi jim bilo nerodno, a ni to človeška poteza, najbrž bi na njihovem mestu ravnala enako. In meni se tvoji starši zdijo navadne nesramne riti. Ne glede na to, da si imela samo njih, ki bi se lahko postavili zate, se niso. Več jim je bilo do mnenja vasi, kot do tvoje varnosti, kot do tega, da bi stvar razrešili in bi ti pridobila spoštovanje, varnost in v končni fazi bi imeli vsi rešpekt pred tabo in bi vedeli, da s tabo ne morejo pometat. Moji starši bi najbrž lastnoročno opravili z njim, če ne bi sodstvo kaj ukrenilo. Poleg tega so me vse življenje učili, da mi mora dol viset mnenje cele vasi, da smo važni mi, da si pomagamo, zaupamo in da smo familija. In da če vas s prstom kaže ali ne, da od tega ne more biti odvisna naša sreča. In smo bili srečni, čeprav so dostikrat s prstom kazali na nas. Samo jaz sem vzela to kot kompliment in še danes vzamem. Problem je samo v glavi tvojih staršev in v tvoji glavi o pomembnosti mnenja vasi. Kaj natrediti zdaj, po toliko letih? Pojma nimam. Ogromno si zamudila, ampak najbrž bi bilo vseeno fajn, če kaj storiš - zaradi sebe. Tebe to še vedno preganja. IN ne boš pomirjena, dokler ne boš vedela. Kaj pa če povprašaš po vasi, saj praviš da vsi vse poznate? Po moje se da na lokalni ravno marsikaj izvedet. In če človek res tam živi, lahko razmisliš o možnostih ukrepanja. Jaz bi ukrepala, če je človek še živ. Zaradi sebe.
|
|
|