Medvedka
|
Barbara, tudi jaz se strinjam z Meto. Spol otroka namreč v vsakem primeru določi le moški in njegovi spermiji in to v trenutku oploditve. Moške spolne celice namreč lahko nosijo spolni kromosom X (za punčke) ali Y (za fantke). Če oplodi jajčno celico spermij, ki nosi kromosom X, bo punčka, če pa jo oplodi spermij s kromosomom Y, pa bo fantek. In nič drugače. Ženske spolne celice (jajčne celice) ne igrajo nobene vloge pri določanju spola, saj vse celice nosijo kromosom X. Če se v oplojenem jajčecu znajdeta torej X in X, bo punčka, če pa X in Y, pa bo fantek. Glede vpliva temperature na večjo možnost za en ali drug spol, ne vem, sem pa brala, da če kao ženska med spolnim odnosom doživi orgazem, je večja možnost za fantka, če pa ne, pa za punčko. To se mi zdi do neke mere logično, saj če je res, da so spermiji z Y boljši kratkoprogaši, jim krčenje maternice ob orgazmu pomaga do hitrejše oploditve. Spermiji z X naj bi bili pa bolj vztrajni, torej dolgoprogaši, in če jim nič ne pomaga, so menda uspešnejši. Vendar to ne more absolutno veljati, gre le za nekoliko večje verjetnosti. Torej, če ni tako kot naj bi bilo po izračunih, sploh ni nič takega. Zdi se mi, da bi rada fantka, vendar ti povem, da na koncu je pomembno edino to, da je otrok zdrav, pa naj bo fantek ali punčka. Želim vama obilo veselja pri delu! Oglasi se kaj na forumu Zanositev in ovulacija, na temi za nas (X-to nadaljevanje), boš videla, kaj vse se tam ženske pogovarjamo... Medvedka
|