|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim-pomoč rabim-zaprtost
19.6.2007 15:44:08   
valči
Če bi mi kdorkoli pomagal,bi bila hvaležna.
Moja dveletna hči ima težave z zaprtjem.In sicer do nedelje je bilo vredu,v nedeljo pa začne zelo jokat pri odvajanju in samo trda okrogla kepica je šla ven.Včeraj pa pride iz vrtca,pa zelo joka,tresla se je in potila,tako jo je bolelo,ko je kakala.user posted image Zelo težko je
kakala in ji je uspelo malo večjega naredit,vendar debelega in trdega in z veliko težavo na kahlici.Danes pa pride iz vrtca,pa rečejo,da ni nič kakala in da jo boli ritka.Še vedno nič.
Ponujam ji veliko tekočine,sadja,sedaj ji kuham kompot iz suhih sliv in jabolk,lubenico je jedla,donata noče.
Nikoli se še nama to ni zgodilo,kaj še ji naj naredim,da jo požene in to mehko?Prosim lepo za pomoč,ker se mi revica zelo smili!Če karkoli veste,da pomaga,mi prosim javite.Bi mogla v lekarno po kaj,morda k pediatrinji?

user posted image user posted image Lepo prosim za pomoč!

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim-pomoč rabim-zaprtost
19.6.2007 15:45:58   
Mina1
Če je res hudo, dobiš brezplačno svečke v lekarni za kakanje, pri nas je bilo enkrat res hudo, pol je revček iz sebe tisti dan parkrat spravil vse in  smo porihtali.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.6.2007 15:46:27   
Mina1
joj, ne brezplačno, pač pa brez recepta, s plačilom seveda. 

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2007 15:52:52   
ada2
zjutraj na tešče ji daj za piti toplo sladkano vodo.

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.6.2007 15:55:24   
Anonimen
Za vse prebavne motnje (zaprtost ali driska) je pediatrinja predlagala Actimel.

(odgovor članu ada2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2007 15:55:46   
Anonimen
Za piti ji daj sladkan kamilični čaj

(odgovor članu ada2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2007 16:07:03   
Bubamaraa
mi smo imeli iste probleme, ker je Danaja imela kronično pozaprtost... In resnično edina stvar, ki j ije pomagala je bil Laneno seme... V DM-ju kupi zmleto laneno seme in ga za ene 3 ure namoči in ji daj tisto skuz s kakšnim sokom za popit, laneno seme pa pomešaj s kakšnim jogurtom... in ti garantiram, da je to super stvar, ki ji bo pomagala....in tudi čist naravno je...user posted image

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.6.2007 16:12:44   
cmokec
Najboljša je hrana z veliko vlaknin in veliko tekočine.  Izogibaj se čokoladi, bananam, vsem slanim prigrizkom (bobi palčke, čips, smoki, ribice, prestice), ker vse to zapira. LCA jogurti pomagajo, pa laneno seme. V lekarni se dobi laktoza. To je bel sladek prah brez posebnega okusa, ki deluje rahlo odvajalno.V lekarni se brez recepta dobi tudi glicerinske svečke, ki omehčajo blat, da ni tako trdo. Obstaja tudi sirup Prolektal ali Portalak, ki delujeta tako, da v črevo pride večja količina vode in je tako blato dalj časa mehko. Pomembno je, da pri teh sirupih če več pije, ker črevo porabi toliko tekočine, da otrok v tej vročini ne dehidrira.

Je pa sigurno bolje, da pred zdravili probate odvajanje uravnati s hrano. Lubenica je sedaj super vir za dodatno tekočino, pa maline delujejo rahlo odvajalno.

Za posladek (ker ne sme čokolade) je pa super zelena Frutabela, ker ima dodane vlaknine in jo tudi na gastro oddelku pediatrične uporabljajo za sladkarijo pri otrocih, ki imajo kronične težave s kakanjem.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.6.2007 16:38:12   
valči
Hvala vsem,bom porabila vse nasveteuser posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.6.2007 21:42:06   
Marogica
Svečko ji daj.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.6.2007 9:54:58   
valči
Ja,Marogica,bom ji res mogla svečko dat.
Ker včeraj ni bilo nič,le napenjala se je,a šlo ni nič ven,kljub vsem žavbam,vse,razen lanenega semena nisem probala,pomagalo pa ni.

Sedaj je v vrtcu in vzgojiteljica pravi možu,da je slabe volje,jaz mislim da zato,ker je njej ljuba vzgojiteljica šla in je prišla nova.Možno,da je kaka čustvena zapora,ampak njej mora nekaj pomagat.Popoldne dela zdravnica in če z svečko ne bo šlo,bo mogla it na pregled,ker me res grozno skrbi.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.6.2007 13:57:47   
Blink1
Ojla

smo čisto na istem... ti dam nekaj linkov:

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4100907

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1099035&mpage=1&key=zapeka��

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1181578&mpage=1&key=&#1181731

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1404743&mpage=1&key=?

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1389878&mpage=1&key=&#1391386

Poskusili smo vse zgoraj našteto. jedla je samo stvari, ki naganjajo, pa je še vedno bilo isto.
Potem je pomagal sirup Portalac, na katerega se črevesje ne navadi in veže vodo na blato, da je mehkejše.

Otroci se v bistvu v tem primeru ujamejo v začaran krog. Najprej težko kaka in boli, potem se bojijo odvajanja in zadržujejo blato, ki potem spet zatrdi in znova boli. Če bi šli takoj in ne bi zadrževali, bi bilo OK.

Meni je všeč nasvet v prvem linku in midve lepiva pikapolonice na omaro za vsako kakanjeuser posted image user posted image

Želim vam, da bi čimprej bilo mimo in da bi se revčika čim manj mučila, ker je ful grozno. Mi smo zdaj spet (znova po pol leta, ko je bilo končno OK) čisto zafrustrirani okol tega sranja...

< Sporočilo je popravil N&N -- 20.6.2007 14:03:28 >

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.6.2007 15:40:41   
cmokec
Je že kaj bolje? user posted image

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.6.2007 16:25:53   
valči
Cmokec,v soboto in nedeljo je malo kakala in to tako trdo,pa jo strogo čuvam pred bonboni,slanimi prigrizki,dam ji veliko za pit in veliko sadja poje,pa zjutraj na tešče 2 dcl pomarančnega soka,po nasvetu sestrične.
Včeraj in danes spet nič in ne vem,če ji ne bom mogla danes zvečer svečko dati spet,da se ji kaj ne zaštofa.Res me skrbi za njo,se pa ji je začela pojavljat nazaj alergijazadnji del nogic v pregibu ima ves rdeč nart ves v krasti in v pregibu rok.Mleka se izogibamo,jagod tudi,lani v takem času sva hodile na bioresonanco in dale skozi 20 terapij in imele dieto.Pol je bilo vredu,februarja sva nehale z terapijami.Jaz bi še šla nazaj,a je mož proti,češ,da denar pobirajo.Je mogoče vse to povezano,alergije in zaprtost?
Naj jo peljem k zdravnici,kaj mi svetujete?
Ali naj grem v lekarno po kak sirup za mehčanje blata?
Kaj pa z alergijo naredit?

Če se kateri da brat in morda odgovorit,bi bila zelo vesela,ker me za punčko precej skrbiuser posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.6.2007 16:32:55   
Anonimen
Kaj pa kivi, najbolje na tešče, pa kakšna dva, te že probali? Mi smo in ga je fuuuul pognalo. Vsakič, ko je bil zaprt. Edino kar se tiče alerhij, pa kivi nde vem,  kam spada. Se mi ne zdi ravno nedolžen tako na prvi pogled.

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
26.6.2007 16:34:25   
Strawberrie Cherrie
Kaj pa sladkana voda? Ali pa topel Donat? Pomojem bi lahko malo toplega Donata spila vsak dan???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.6.2007 17:12:50   
crci06
tole sladko pomeni ultra sladko
jaz sem mu 1x premalo sladkala, pa je le z užitkom pil in se navdušeno smejal
naslendji dan sem vajo ponovila z ultra sladko vodo in je šlo po parih urah full ven

Smo pa bili še izključno dojeni, tako, da ni bil problem s trdim kakcem ampak s pogostostjo odvajanja.
Mogoče vseeno pomaga.

Kako je pri otrocih ne vem, vem pa, da pri odraslih v tem primeru pomaga tudi povečana aktivnost, ki izboljša presnovo. Eno popoldan non-stop telovadbo + ultra sladko vodo...user posted image

Še predobro vem, kako te skrbi...

Dobro zrihtajte!

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.6.2007 17:25:35   
cmokec
Potem je res najbolje, da greste k pediatru. Od hrane ti ne upam svetovati, če imate alergije. Nam so pomagale maline, pa grozdje.

Dobro je tudi, da se odprtina ritke maže z olivnim oljem, da je kožica bolj prožna. Ker pri nas je med kakanjem tako popokala, da je imela razjede, kar je dodatno povzročalo bolečino. V bolnici so namazali z mazilom, ki namazan predel omrtviči, da je lahko kakala.

Se mi zdi, da nerada posegaš po zdravilih, kar je seveda prav. Samo jaz ti svetujem, da težavo probate čimpreje rešiti. Ker otrok se bolečine tako boji, da lahko začne zavestno zadrževati blato. Pri nas je že bilo tako. Jo je kakat, pa ni hotela pritisnit. In je držala blato tudi do 10 dni, potem je bila pa kriza in polno joka. Zato probaj čimpreje poiskati razlog, ker drugače bo kakanje povezala z bolečino in tako malemu otroku se ne da razumsko razložit, da mora pritisnit. Jaz bi šla do zdravnika, pa naj on oceni, če so sirup primerni za vas.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.6.2007 11:50:41   
Majabo
pri nas pomagajo sveže borovnice, pa ravno pravi čas je
probaj
od kar nas dveletnik vsak dan poje eno skodelico sladkanih borovniv nimamo vec nobenih problemov

user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.6.2007 18:18:39   
valči
Naša uboga Lara je bila danes na pregledu pri pediatrinji.Sedaj se ji je stanje še poslabšalo,od včeraj vsak obrok zbruha,zbudila se je z vročino in smo jo popokali.Zdravnica je rekla,da ji je verjetno alergija ven vdarila in da je to povezano.Na koži ima koprivnico,zaprta bolj ali manj 14 dni,sedaj bruha in ona povezuje to.
Dala je kri,za alergije in ostale preiskave,jutri mora dat vodo in blato,ki ne vem,če bo.Tako da je možno,da pristane v bolnici,ker skoz bruha vse,kar poje in spije,vroča je in samo leži.
Dobila pa je Flonidan,Portalac in mazilo,ki so ji v lekarni zmešali za kožo.
Tako smo sedaj,javim,ko bo bolje.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.6.2007 7:07:30   
Majabo
presneta rec! Upam, da se cimprej pozdravite in dopustnisko naravnate. Za mamico ga ni hujsega kot mladicek v bolnici. Zdrzi! user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.6.2007 8:26:42   
cmokec
Boga. user posted image Upam, da se čimpreje pozdravi. Mislim na vas.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.6.2007 16:45:53   
valči
Drage moje,ki ste mi bile v pomoč,Laro imamo v bolniciuser posted image
Včeraj je vse,kar je zaužila,zbruhala,tudi tekočino,ves dan preležala,zaprta tako ali tako čisto.
Danes se zbudi bleda,brezvoljna,brez moči,pila skoraj nič,jedla nič,bruhala tudi ne.Ob 10. kličem zdravnico,povem in mi samo pove,da naj čimprej gremo z njo,da jo napotnica že čaka.Ati je dvignil napotnico,pol pa na pediatrijo in tam je zdravnica rekla,da je zelo dehidrirana-sprejem.Takoj dobi infuzijo,vodo ji z katetrom vzamejo,ker ni nič lulala,pol pa revca izčrpana zaspala.
In sva potem šla,sedaj pa mi je tako hudo,kje je šele jutri zjutraj,ko grem k njej.Pri njej bom,dokler bom lahko,ker pač imam težkouser posted image .Bom že samo,da jo porihtajo in da ne bi bila preveč žalostna,kot sem jazuser posted image user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.