|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problemi v skupni hiši
30.12.2009 14:43:59   
Anonimen
Mogoče mi bo znal kdo svetovati kako se spoprijeti s težavami..mogoče se bo komu zdelo, da pretiravam a vseeno, rada bi še kakšno mnenje.

Torej, pred malo več kot letom smo se z družino preselili k partnerjevim staršem, in sicer k njegovi omi-prababici (86 let), ker nam pač finančno ni več zneslo, da bi ostali v podnajemniškem stanovanju. Stanovanje imamo urejeno tako, da imamo svojo spalnico, kopalnico, kuhinjo z dnevno, vse ostalo je skupno, torej hodnik, klet...in seveda ENAK vhod. Oma se še zelo dobro drži, torej ji čist nič ne manjka. Zanjo skrbita partnerjeva starša in tukaj se vse skupaj začne.
Torej kje jaz vidim probleme:
- tašča mi je kar naprej zalivala moje rože na mojih oknih, čeprav ji nisem nič rekla in tako sva jih zalivali obe, to, da jih je nehala zalivat, sem morala eno parkrat ponoviti, ker je očitno gluha
-ko sem prišla iz službe sem jo večkrat zalotila, da je prihajala iz moje kuhinje z eno coto v rokah in mi je s tisto enako coto pucala vsepovsod, po elementih, po tleh, po tv in kje se je pač še dalo
- temu pucanju in hoji kar naprej v kuhinjo sem pol naredila konec, ko sem enkrat zaklenila vrata in ko sem povedala naj nas pustijo že enkrat pri miru, da smo mi familija, da je njun sin že odrastel in da ne rabimo, da ona hodi pucat
- pa npr. pomijem hodnik po tleh pa pride ona z enimi starimi zamazanimi gatami s katerimi vedno pomiva (čeprav sem ji že davno kupla metlo za pomivat po tleh) in pomiva spet za mano..halooo, kot, da jaz ne znam pomit user posted image
- že konec jeseni je povedala kaj bo vse posadila spet pred našim pragom, čeprav je oma rekla, da si lahko mi rihtamo kakor si hočemo..no iz tega ni nič in sem se tudi odločila, da si naj dela kaj si hoče, moje bodo samo še rože na oknih, ker nima smisla
- iz vhodnih vrat npr. moramo jemat vsak dan ključe ven, da lahko tašča in tast prirogovilita že navsezgodaj k omi kuhat kavico, ker mi pač čez vikend včasih spimo celo do osmih
- no danes in ne prvič pa me je razkurla še oma, saj moji hčeri kar naprej daje nekaj za jest. ko imamo mi kosilo tamala seveda ni več nič lačna in tako jaz mečem hrano vstran..in to sem omi tudi povedala..o užaljenosti pa kdaj drugič, očitno se moram kar naprej borit za svojo familijo

Naj omenim še to, da nas je v hiši 10. V zgornjem štuku živi brat s familijo, ki ima dosti več miru kot mi..no mi ga itak nimamo, ker se vrata 100x na dan odpirajo in zapirajo.

Ko hočeva tukaj noter nekaj vlagat - finančno pa se mi zdi vse skupaj tako brez smisla. Ne na brata ne na parnerja ni napisano nič, torej to pomeni, da ni nič od nobenega, ampak od fotra in mame. In mama ima pol tako čudne ideje, da bo pa njun del pol dobil tist, ki bo zanju do konca skbel..mislim halo, kako se bomo pa mi to pol odločili.
Tako, da jaz pač upam, da bom imela enkrat življenju to srečo, da od te bajte pobegnem vstran, včasih sem res že obupana, ker imam tega vmešavanja in nemiru pred njimi že prek glave.

A se kdo srečuje s podobnimi težavami?

Sem napisala roman user posted image


  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Problemi v skupni hiši
30.12.2009 14:49:30   
pety78
A se kdo srečuje s podobnimi težavami?


Mislim da ne.



user posted image

Na DIPO imaš milijon takih tem. In vsaka ti bo svetovala, da če se ne da, pejte stran, pa tudi v garsonjero, samo da boste sami in v miru.


_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Problemi v skupni hiši
30.12.2009 14:52:43   
uškinamama
Še ena tema, kjer je dokazano, da je boljše na samem, pa čeprav na 25 kvadratih. Imeti svoj mir - neprecenljivo user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Problemi v skupni hiši
30.12.2009 15:03:11   
aluš
Delaj na tem, da greš na svoje. V bistvu bi človek lahko rekel, potrpi še nekaj let, oma bo umrla, boš sama zase v celem štuku. Pa ni to tako.Zgoraj je brat!!! Mi smo v hiši skupaj s svakinjo in njeno familijo. Noro. Oni zgoraj mi spodaj. Ločen vhod. Ampak noro, ropotajo nad nami, da mislim, da bo strop dol padel, niti ponoči ni miru, spodaj garaža in kurilnica. Ropotajo tudi spodaj - drleskanje z garažnimi vrati ob polnoči ipd. Sploh ne vem, kdaj naj spim. Plus vse ostalo. V 10-tih letih smo siti drug drugega.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
30.12.2009 15:56:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aluš)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Problemi v skupni hiši
30.12.2009 16:05:31   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Še ena tema, kjer je dokazano, da je boljše na samem, pa čeprav na 25 kvadratih. Imeti svoj mir - neprecenljivo user posted image


Za vse drugo je matercarduser posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
30.12.2009 16:12:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Problemi v skupni hiši
30.12.2009 17:31:28   
botrca
Če sta že zaradi financ šla ven iz stanovanja potem res ne vem kaj je rešitev. Mogoče pogovor. Kaj ti nimaš službe ali je kaj drugega narobe? 10 vas živi skupaj...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...meni se zmeša. Je pa potrebno dosti dobre volje, popuščanja in živcev. Imam veliko izkušenj s tem. 

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Problemi v skupni hiši
30.12.2009 18:03:46   
melanija
Edina rešitev, ki bo rešila vse je selitev.

Podobno je bilo pri nas 5 let, potem smo se preselili. Hvala Bogu, samo to rečem. KOliko živcev in vsega je šlo v nič.

Edino kar pomaga in kar si že videla da vsaj malo zaleže je pogovor, pri nas je tudi bilo tako-je pa res kar smo se zmenili je lahko držalo 14 dni ali pa en mesec, vsaj nekaj. In potem pogovor na novo na isto temo.

Želim ti da ti čimprej uspe rešiti zadeve.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Problemi v skupni hiši
30.12.2009 18:26:28   
luan

IZVIRNO SPOROČILO: _mala_

In mama ima pol tako čudne ideje, da bo pa njun del pol dobil tist, ki bo zanju do konca skbel..mislim halo, kako se bomo pa mi to pol odločili.
Tako, da jaz pač upam, da bom imela enkrat življenju to srečo, da od te bajte pobegnem vstran, včasih sem res že obupana, ker imam tega vmešavanja in nemiru pred njimi že prek glave.

A se kdo srečuje s podobnimi težavami?

Sem napisala roman user posted image




Ja moja tašča ima iste ideje.Sem rekla, da že komaj čakam da vidim kako se bo to razpletlo oz. zapletlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Problemi v skupni hiši
30.12.2009 22:38:10   
Vijoličarka
Jaz tukaj ne vidim neke rožnate prihodnosti. Praviš, da vam gre finančno precej slabo in da ste morali priti sem, ker niste zmogli najemnine. Ali se finančno stanje kaj izboljšuje?

Če ste primorani ostati tukaj, potem bi jaz razmislila, kako z najmanjšimi možnimi stroški pregraditi hodnik, če se le da, da bi vaš del bil ločen z vrati, ki bi jih lahko zaklenili.

Predvsem pa bi se pogovorila z možem. On je tisti, ki mora urediti z mamo. Ji razložiti situacijo in jo prositi za razumevanje.

V bistvu je tukaj mož tisti, ki se lepo distancira in morda celo računa nate, da boš zadeve uredila ali pa jih kot 'bolj razumna oseba' pač prenesla. In možje so zelo radi taki, da se, če se le da, izognejo urejanju teh situacij. In tudi njim se ne zdi tako čudno, da njihova mati leta z eno cunjo po vaši kuhinji, ker je on nje navajen.

Kar počne tašča, je vsiljivo. Mogoče pa hoče dokazati, da je vse to pač njeno in pod njeno kontrolo in ona za to skrbi. To je njen kapital, pa da se ne bi preveč udomačili.

Vseeno pa, tako pač je. Vidva ne plačujeta najemnine v denarju, jo pa plačujeta drugače. Angleži pravijo, da je ni take stvari, kot je zastonj kosilo. Skratka, nič ni zastonj, vedno se plača na tak ali drugačen način. Če sta v njuni hiši, se lahko vljudno pogovorita in prosita. Nimata pa pravice zahtevati. Če se ne bo dalo dogovoriti, če bo obveljalo, da sta zato, ker živita v njuni lastnini, tudi vidva postala njuna last, bosta pač morala stisniti zobe in iti nazaj v najem.

Če bosta jasno pokazala, da vama ni do lastnine, vsekakor manj, kot do lastnega miru, morda tašča ne bo tako kartala z njo. Zdaj jo vrti kot nekakšnega jokerja.



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Problemi v skupni hiši
30.12.2009 22:47:39   
Meggi
Še ena tema, kjer je dokazano, da je boljše na samem, pa čeprav na 25 kvadratih. Imeti svoj mir - neprecenljivo


Pa magari če ješ sam krompir user posted image

_____________________________

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje


http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/



(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Problemi v skupni hiši
30.12.2009 23:16:02   
Gina
Jaz sem pa čudna zgleda, ker se mi vsi zgoraj opisani "problemi" res ne zdijo nekaj, kar bi bilo sploh redno razpravljanja ali zaradi česar bi se jaz lahko slabo počutila. Če te tolk vse moti, pa če pač nisi tip človeka, ki bi se ok počutil, če ni popolnoma sam svoj gospod, potem  je edina rešitev ta, da si najdeš eno ornk službo pa še en ornk fuš popoldne, tvoj pa tudi, ap si kupita lastno hišo. Ampak res...zgleda da sem čudna, meni se resnično vse zgoraj našteto ne zdi niti odraz tega, da dokazujejo da so gospodarji, ampak samo izraz njihove skrbi za ta mlade, niti tega, da so kaj ekstra zateženi - kaj te pa stane ključe iz ključavnice potegnit, al pa dat ključavnico gor, ki se ne glede na ključe v vratih odklepa iz obeh smeri, pa kako te lahko moti, če en rože zalije pa podobne reči.... Mi ni jasno, zakaj dobrega iz tega ne potegnete. Ampak ajd, zgleda res velja 100 ljudi 100 čudi.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Problemi v skupni hiši
31.12.2009 8:25:13   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Jaz sem pa čudna zgleda, ker se mi vsi zgoraj opisani "problemi" res ne zdijo nekaj, kar bi bilo sploh redno razpravljanja ali zaradi česar bi se jaz lahko slabo počutila. Če te tolk vse moti, pa če pač nisi tip človeka, ki bi se ok počutil, če ni popolnoma sam svoj gospod, potem  je edina rešitev ta, da si najdeš eno ornk službo pa še en ornk fuš popoldne, tvoj pa tudi, ap si kupita lastno hišo. Ampak res...zgleda da sem čudna, meni se resnično vse zgoraj našteto ne zdi niti odraz tega, da dokazujejo da so gospodarji, ampak samo izraz njihove skrbi za ta mlade, niti tega, da so kaj ekstra zateženi - kaj te pa stane ključe iz ključavnice potegnit, al pa dat ključavnico gor, ki se ne glede na ključe v vratih odklepa iz obeh smeri, pa kako te lahko moti, če en rože zalije pa podobne reči.... Mi ni jasno, zakaj dobrega iz tega ne potegnete. Ampak ajd, zgleda res velja 100 ljudi 100 čudi.


Si mi vzela z jezika in pogovor s kančkom vljudnosti in po mojem bi vse rešili oz. dogovor, kdo bo delal kaj pri hiši. In jasno povedati, da vam je to začasna rešitev in se zahvalit, da pomagajo pri tem, da ste lahko pod njihovo streho ta čas.

Prijaznost, vljudnost dela čudeže.

< Sporočilo je popravil mojčika -- 31.12.2009 8:28:05 >


_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Problemi v skupni hiši
31.12.2009 8:44:22   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Jaz sem pa čudna zgleda, ker se mi vsi zgoraj opisani "problemi" res ne zdijo nekaj, kar bi bilo sploh redno razpravljanja ali zaradi česar bi se jaz lahko slabo počutila. Če te tolk vse moti, pa če pač nisi tip človeka, ki bi se ok počutil, če ni popolnoma sam svoj gospod, potem  je edina rešitev ta, da si najdeš eno ornk službo pa še en ornk fuš popoldne, tvoj pa tudi, ap si kupita lastno hišo. Ampak res...zgleda da sem čudna, meni se resnično vse zgoraj našteto ne zdi niti odraz tega, da dokazujejo da so gospodarji, ampak samo izraz njihove skrbi za ta mlade, niti tega, da so kaj ekstra zateženi - kaj te pa stane ključe iz ključavnice potegnit, al pa dat ključavnico gor, ki se ne glede na ključe v vratih odklepa iz obeh smeri, pa kako te lahko moti, če en rože zalije pa podobne reči.... Mi ni jasno, zakaj dobrega iz tega ne potegnete. Ampak ajd, zgleda res velja 100 ljudi 100 čudi.


bi se strinjala.

vse kar si napisala, verjamem, da ti najeda živce, ampak brez veze. to so ja življensko nepomembne stvari.
pomembne edino v točki, da ti hočeš dokazati, da si "šefica" svojega doma. kar je tudi normalno, vendar v dani situaciji nepotrebno.

ohladi malo. sprosti se malo. klinc gleda, če zalije rože, če sti spuca pod....pa četudi z gatami....hoče ti samo pomagati...pa če dajo detetu kaj za jesti, še nobenega ni pobralo....meni je dedi vedno iz svojih poti v LJ prinesel hrenovke...in sem ga šla vedno čakat na avtobus in do doma pojedla polovico surove....in preživela...user posted image

menim pa, da mora skoraj vsaka "mlada" iti skozi podobno fazo, ko si postavljate mesto...priznam, tudi mene je nadignilo, ko je prišla tašča k nama na obisk, prvič, pa mi je zalivala rožeuser posted image user posted image user posted image

z leti pa tega sploh vidiš ne več....vsaj jaz.



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Problemi v skupni hiši
31.12.2009 8:56:31   
Šarki
men je pa to čist mim.. oni vam izkažejo gostoljubje, vi se pa na vsako malenkost obešate... kaj pa je problem ključe vzet iz ključavnice?? jaz jih moram tudi, če hočem da mož pride not ko pride iz službeuser posted image tko da se mi res zdi da se na malenkosti obešaš. mal se pomiri, reci si, da se ne boš razburjala in ti bo lažje. glede hrane in otrok je pa pri nas tako: če jima kdo od domačih hoče dat za jest, sem full vesela, sam če hočta jest, in da to niso sladkarije.

Če si na njihovem se ne moreš obnašati kot da si na svojem. ker nisi!

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Problemi v skupni hiši
31.12.2009 9:41:23   
skuštrana
Jaz bi bila pa vesela če bi mi kdo rože zalivala, jih meni ne bi bilo trebauser posted image Če bi jih imela, seveda.
Pa če bi mi kdo prišel pospravit, pomit po tleh pa magari z gatamiuser posted image - luksuz..
Pa če bi imela babice in dedke blizu da mi lahko priskočijo na pomoč okoli otrok in varstva. Tako pa nimava nikogar, sva za vse sama in ja, že res, nihče se nam ne vpleta v življenje, kar je super, ampak po drugi strani pa  bi pa včasih prav prišlo malo pomoči ne pa da moraš otroke povsod vozit s seboj, ker jih enostavno nimaš kje pustit. Niti 5 minutuser posted image

Edino kar bi me motilo je hranjenje otrok kar naprej,sploh če bi to bile sladkarije ampak to se da rešit na diplomatski način.

Malo pretehtaj pluse in minuse vaše situacije in potegni ven najbolje kar lahko. Meni se zdi da preveč kompliciraš, ali se malo skulirajte ali pa spakirajte in se odselite.

Včasih se mi zdi da nekateri res nimate kaj počet pa se obremenjujete s takšnimi banalnimi problemi kot je to, da moraš zvečer dat ključ iz ključavnice. user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 31.12.2009 9:43:46 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Problemi v skupni hiši
31.12.2009 15:30:26   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Šarki
Če si na njihovem se ne moreš obnašati kot da si na svojem. ker nisi!


To na zalost marsikomu se ni jasno.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Problemi v skupni hiši
2.1.2010 12:07:36   
Anonimen
Hvala za vse komentarje! Saj mogoče včasih res kompliciram, očitno ne morem iz svoje kože. Problem je verjetno tudi, ko trenutno nisem v službi pa imam tudi preveč časa za razmišljanje o teh stvareh..bo treba čim prej službo najt.
Kakorkoli gledano, sam bog ve kdaj bova na svojem. Imamo eno možnost, ki jo meni ponujajo starši, ampak tja noče pa moj it, ker je predaleč.. in smo spet na začetku.
Sicer pa, tast in tašča nista slaba, zdaj sta že začela upoštevati počasi to, da je njun sin odrastel, ampak še vedno mislita, da se imata z vso pravico vmešavat..mogoče tudi zato, ker jima sama preveč povem, ker pač dosti čepita pri nas in včasih človek kaj preveč pove in pogosto sem si sama kriva, ko poslušam razne komentarje na vzgojo, finance in vse ostalo. Partnerjev brat z družino si je to poštimal, ker so le malo bolj zase.
Zgleda, da bom morala še malo potrpet, če me kaj moti pa čimprej povedat in rešit stvari sproti.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?