Anonimen
|
Drage moje. Vem, da vas jezi, ker se zadnje čase dogaja veliko anonimnih pisem kar brez veze, ampak malo mi je nerodno se razkriti, če me slučajno kdo pozna. Problem je sestra. Naj napišem, da jo imam rada in mi veliko pomeni, ampak zdaj mi je rahlo presedla. Stara je 25 let, ima srednješolsko izobrazbo, je zdravstveni tehnik. Pred 5 leti je šla v Ljubljano študirat. Prvo leto ni naredila, drugo leto je ponavljala, tudi ni naredila. Potem je bila malo doma malo v Ljubljani. Nekaj je delala po gostilnah in se s težavo prebijala in plačevala najemnine. Starša sta ji finančno podporo ukinila, ko že drugič ni naredila prvega letnika in rekla, naj se zaposli v svoji stroki, ker bi v Ljubljani ziher dobila delo medicinske sestre. Ampak ona noče iti delat v tej smeri, ker se ji baje do konca upira in je raje kelnarca. Okej,potam pa bodi, ampak problem so delodajalci, nikoli ne dobi pravočasno denarja, dobi premalo.... Vedno so ji nekaj krivi. Tako da so od doma velikokrat šle kakšne finančne podpore, tudi jaz sem ji večkrat posodila. Denar mi je zmeraj vrnila, čeprav vedno z veliko zamude... Lansko leto se je ponovno vpisala, drugi fax, izredno, pa spet ni naredila prvega letnika, tokrat že tretjič. So doma imeli težke debate, starša sta rekla, da zdaj pa dovolj, naj se zaposli in domov naj sploh ne hodi, dokler si ne najde pripravništva.( Lahko pride domov, na obisk, ne pa da bi se spet domov priselila). Ona bi raje še eno leto prek študenta delala in se nekaj muli s starši, in tudi sama pri sebi sem se zaklela, da ji več ne posodim niti tolarja. In glej ga zlomka, ravno prej me je klicala, če ji posodim za najemnino, ker jo šefica nekaj zaj.... in ji še ni nakazala plače. Sem rekla da nimam. Zdaj trpim. Imam, lahko bi pogrešala teh nekaj čukov, tudi če mi jih sploh ne vrne me ne bi pobralo, ampak mislim, da jo moram pustiti, da se znajde sama, ker bluzi že nekaj let ravno zato, ker je do sedaj vedno dobila pomoč od doma. Res jo imam rada in točno vem, da bom imela pokvarjen ves vikend, ker bom nonstop mislila nanjo, kaj zdaj dela brez denarja, če se je znašla, če je lačna..... Kaj naj storim, naj ji vseeno posodim denar ali naj vztrajam pri svoji odločitvi? HELP.
|