Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Problem prezasedenih vrtcev,....)) 29.9.2009 10:04:41
|
|
|
|
Majci100
|
V naši, pa verjetno še kateri občini v Sloveniji je letos spet problem prezasedenosti vrtcev,.... Ne razumem države, kako lahko da ven zakon, da je 2. otrok brezplačen, potem pa prepusti občine, da se same ukvarjajo s tem, kam bodo dale vse te otroke,...???? Zanimiv prispevek o tem sem našla, ki govori prav o vrtcu v Grosuplju,... http://www.n-tv.si/aktualno-bodo-mobilni-vrtci-resili-tezavo
|
|
|
|
RE: Problem prezasedenih vrtcev,....)) 29.9.2009 10:48:22
|
|
|
|
lukec
|
Pri nas so lani ta problem rešili tako, da so naredili ful starostno mešanih skupin, kjer je normativ večji in so vrtec dobili vsi otroci, letos pa žal tudi to ni pomagalo.
|
|
RE: Problem prezasedenih vrtcev,....)) 29.9.2009 11:38:59
|
|
|
|
Majci100
|
Ampak res ne razumem njihove logike, no saj tale zakon je bil itak predvolilna kampanjia,...zdej se pa občine borijo in same financirajo raznorazne prizidke, ki v veliki večini ne dosegajo standardov,...
|
|
|
|
RE: Problem prezasedenih vrtcev,....)) 29.9.2009 16:14:08
|
|
|
|
ronja
|
Ne vem, jaz sem tega zakona vesela, sicer bi res delala samo za vrtec in ne bi nič ostalo od moje plače... Pa vseeno se mi zdi, da večina staršev rajši ima otroka v vrtcu z malo nižjim standardom kot pa da vrtca sploh ne dobi... Vsaj jaz gotovo. Glavno, da stvari niso nevarne, če pa nimajo vsakih par let novih igrač in stolov, se mi ne zdi pa nič narobe. Je pa res, da se zadnja leta rojeva več otrok in bi bili vrtci prezasedeni ne glede na to, ali je 2. zastonj ali ne.
|
|
|
|
RE: Problem prezasedenih vrtcev,....)) 29.9.2009 18:13:35
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Je pa res, da se zadnja leta rojeva več otrok in bi bili vrtci prezasedeni ne glede na to, ali je 2. zastonj ali ne. S tem se pa ne strinjam. Dokler 2. otrok ni bil zastonj, je večina staršev vsaj za prvi 2 leti iskala pomoč babic (seveda tisti, ki to opcijo imajo). Sedaj pa avtomatsko vpišejo v vrtec tudi drugega otroka in babice porabijo le v primeru, da so otroci bolni. Sama bi sicer ravnala enako, ampak je pa dejstvo, da zdaj tisti, ki dejansko nimajo otroka dati kam drugam, izvisijo.
|
|
RE: Problem prezasedenih vrtcev,....)) 29.9.2009 19:17:00
|
|
|
|
2ursae
|
saj ta zakon je bil sprejet že lep čas nazaj, občine so imele čas se obrnit in kaj ukrenit v zvezi s tem - če je res porast prijavljenih otrok v veliki meri soodvisen od tega zakona, česar ne verjamam. Gre pač za golo dejstvo, da št. otrok narašča in da babice večino časa niso na razpolago. naša občina, npr, je zgradila nov vrtec oz. ga gradi in smo celo prišli not. Lani je bilo toliko zavrnjenih, da so se odločili ukrepat. Kot sem pa obveščena za konkretno Grosuplje, pa županu čist dol visi za mesta v vrtcih. Pa je Grosuplje ena od bolje stoječih občinin bi si gradnjo lahko privoščila. Sigurno lažje kot naša občina.
|
|
RE: Problem prezasedenih vrtcev,....)) 29.9.2009 19:20:23
|
|
|
|
2ursae
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Dokler 2. otrok ni bil zastonj, je večina staršev vsaj za prvi 2 leti iskala pomoč babic (seveda tisti, ki to opcijo imajo). Sedaj pa avtomatsko vpišejo v vrtec tudi drugega otroka in babice porabijo le v primeru, da so otroci bolni. jaz imam pa občutek, da je to, kdaj otroka vpišeš v vrtec, stvar naziranja: če si na stališču, da je za otroka bolje, da je npr. do 3. leta doma, ga imaš doma oz. je pri babici, varuški, če si pa zagovornik vrtcev, ga daš že zgodaj v vrtec. Vsaj na RR imam tak občutek, pa tudi sama imam dva mala otroka, pa malega vseeno nisem dala v vrtec, ko bi ga lahko, ker pač menim, da je malemu otroku bolje pri babici. Brezplačno gor ali dol.
|
|
RE: Problem prezasedenih vrtcev,....)) 29.9.2009 19:23:15
|
|
|
|
Onasiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae saj ta zakon je bil sprejet že lep čas nazaj, občine so imele čas se obrnit in kaj ukrenit v zvezi s tem - če je res porast prijavljenih otrok v veliki meri soodvisen od tega zakona, česar ne verjamam. Gre pač za golo dejstvo, da št. otrok narašča in da babice večino časa niso na razpolago. Poleg tega morajo v večini delat do 60 leta.... Ja časi se spreminjajo. Včasih je šla mama že s 55 v pokoj in je celo gručo vnukov čuvala, danes pa cela gruča vnukov merka njo.....
|
|
RE: Problem prezasedenih vrtcev,....)) 29.9.2009 21:50:10
|
|
|
|
TiaSara
|
Gre pač za golo dejstvo, da št. otrok narašča in da babice večino časa niso na razpolago. V Grosuplju so poleg tega zgradili cel kup novih stanovanj, kjer so, logično, mlade družine. Ampak župan je pričakoval, da bodo tam sami upokojenci .
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?