|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problem- ne je
24.11.2005 12:02:40   
Petrolinka

Dosti tem sem že prebrala glede uvajanja goste hrane. V glavnem se piše o tem s čim začeti,...., pa po koliko žličk, nikjer pa nisem zasledila da bo mamice imele probleme s tem da user posted image  nič nebi pasalo (mislim na nov okus).
Vid je star malo več kot 4 mesece in pol in po nasvetu pediatrinje sem mu začela dodajati gosto hrano. Ker sem na RR zasledila da skoraj vse mamice začnete kar z kašicami in ne z soki sem tudi jaz tako probala. Najperj sem jo naredila doma (kuhano jabolko - naredila čisto redko). Sem dala malemu probat po žlički pa se je tk kremžo pa dabo zraven da je ja vse ven nazaj prišlo. Sem mu še probala dat, pa po grlu ni šlo nič user posted image . OK. Sem misla bom pa probala kupljeno. Je blo čisto isto. Sem jo še malo razredčla in še tako probala pa spet isto... Tretji dan poskušnje jabolka spet isto :((((.
Sem misla da mu pa mogoče jabka ni dobra pa sem kupla breskvin sokec in probala s tem. Danes že 3 dan in še vedno nič ni popapal user posted image user posted image user posted image . Tk se kremži in dabi zraven da.... groza. Sem mu probala dat v flaško pa je tud kr hitro pogruntal da to ni to.
Sej vem da mi boste rekle da ne smem obupat, ampak tamali je tak nejedec, da se sploh ne da opisat. Ko sem zgubla nekaj mleka zaradi trebušne gripe sem mu začela dodajati adaptirano (apamil). Po tistem moje mleko ni več veljalo in sem mu dajala zraven riževo kašico, da sem malo okus spremenila. Pa še to ne pali vedno. Zdaj sem si za foro par dni pisala koliko popapa v celem dnevu. Glede na to da bo počasi star 5 mesecev in da popapca od 690ml pa do 730ml na dan, je res skor premalo.

Kaj je vsem mamicam kar tako zlavfalo uvajanje goste hrane? Kaj misite da naj še malo počakam z uvajanjem al naj še poskušam naprej? Kaj naj bi mu pa ponudila da bi mu vsaj malo zadišalo? Ali naj za nekaj dni opustim vse skupaj pa potem jovo na novo...
Na začetku ko sem gledala tisti kremžlavi obrazek se mi je še zdelo smešno, zdaj pa ne več...

Hvala vam za odgovore

< Sporočilo je popravil wahoo -- 24.11.2005 17:40:31 >

Ko misliš, da že vse obvladaš, spet neka nova fora...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Problem
24.11.2005 12:09:10   
urška
pri nas tudi ni šlo redko, zato sva kar hitro začela z gostejšo hrano in nič sokcev. pripravi mu jabolko tako kot sedaj samo da je bolj gosto, lahko zgostiš tudi z rižolinotom. poskusi še z banano. je sladka mogoče bi mu bolj ustrezalo. ali pa k jabolku primešaj malo banane. ali pa zmešaj jabolko in korenček, tako, da bo malo več jabolka, da bo mogoče bolj sladko. 

ja, pa ne tko hitro obupat. če na začetku ne je, še ni rečeno, da bo neješč. kar vztrajaj, saj bo.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2005 12:10:12   
morskadeklica
user posted image  se mora najprej navaditi na žličko. Tudi moja je prva dva tedna vse pljuvala ven, potem  pa se je počasi naučila jesti na žličko. Pa še en nasvet: raje naredi sama kašice, vsaj veš, kaj mu daš. Moja je včasih pojedla pri 5m samo pol litra dnevno, običajno pa nekje okoli 600ml. Izgleda, da ni potrebovala več. Tudi jaz sem si pisala koliko poje, ampak sem bila zato samo še bolj živčna. Ko sem si nehala zapisovat in računat, je bilo bolje. Odločitev je pa tvoja.

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2005 12:13:10   
Marogica
Kot prvo te moram potolažit, da smo šle vse mamice skozi to obdobje. To, da se tamali kremži, je tudi normalno, ker se otročki na zaćetku pri vsakem novem okusu nakremžjio, kot da bi jim dala za jesti ne vem kaj. Ko se okusa privadi, je že bolje. Jaz sem pač začela s sokovi, pa ne po žličkah, ker ni ostalo nič v ustih, temveč po steklenički. KAr pa se sadja tiče, mu pa nikoli ne dam samo jabolko, temveč vedno mešam z drugim sadjem, ker je pač za tako malega dojenčka najvrž res prekislo. Daj mu za probat žličko ali dve banane, ki je bolj "nežnega" okusa. Mogoče bo pa bolje

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2005 12:17:35   
petraz
Tudi naš Anže ne mara jabolke, zato sem mu poskusila dati banano, ki pa jo je z veseljem pojedel. user posted image Sedaj mu dajem žličko ali dve polente, pire krompirja, keks itd. Problem je le ta, da včasih ne zna pojesti hrane, saj jo kr pogoltne(se še dojiva), zato nato bruha.user posted image .

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2005 12:24:10   
fricka
Ko otroček sesa dojko ali cucelj ima stegnjen jezik. Pri žlički pa se mora naučiti, da mora biti jeziček v ustih, drugače gre vse ven. Daj mu kakšen dan mir, potem pa spet probaj. Sigurno vama bo uspelo.

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.11.2005 12:35:07   
April
ja pri nas je tudi podobno, le da ima moj že sedem mesecev in da sem prvič probala z uvajanjem pri šestih mesecih.  zvečer že en teden poje par žličk riževe kašice. tok sva do sedaj napredovala.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Problem- ne je
24.11.2005 17:51:46   
joca
pri nas smo začeli z solci. jabočka sšploh ni hotel probat, breskev je spil nekaj mililitrov nato pa sem kupila korenčkovega in ga je zmazal 60 ml. tako sva en teden pila korenčkov sok nato pa še enkrat probala breskev. jo je pil ampak zelo malo. tako smo 14 dni pili sokec nato pa začeli za kašicami ampak zopet ne jabolko ker je malo kislo. smo jedli bresjev-riž in pa banano.

Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Ime
Miška2006

Kakšno ime vam je lepše za fantka?

Nik (45%)

Matija (22%)

Tomi (10%)

Tini (5%)

Tomaž (11%)

Robi (6%)

Število vseh glasov: 479

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!