leonardo
|
živjo, name se po navadi razjezijo, ker če se z mano ne strinjajo, potem se je treba kregat , pa raje forume prebiram, kot pa sploh še kaj napišem; ampak ker je pol dneva mimo, pa ti ni še nobeden odgovoril - pomagal, potem OK, bom pa jaz. gemo od zadnjega tvojega vprašanja: 1) kam naslovit in oddat vzami odločbo, pa poglej zdanja 2-3 odstavke, lahko je čisto zadnji odstavek in običajno piše "pravni pouk": tam imaš napisan naslov, na koga nasloviš in kam oddaš pritožbo, pa rok (!!!) - v vsakem primeru oddaj priporočeno s povratnico; rok za pritožbo - pazi, da ga ne zamudiš, ker nimaš šans, da se karkoli spremeni - se sploh ne pogleda vsebine, ampak se zavrže, ker pritožba ni bila pravočasna; rok zračunaš tako, da ne šteješ dneva, ko si prejela, ampak začneš štet prvi naslednji dan, šteješ tudi sobote in nedelje, pa praznike, če so vmes, samo ne sme se končat (zadnji dan) na nedeljo ali praznik, ker potem se premakne na prvi delovni dan 2) kaj se pritožit? preberi v obrazložitvi, zakaj je bila tvoja prva vloga zavrnjena. Če imaš zdaj v rokah dokument (mislim te nove izvide ali kar že imaš od pediatrinje), ki dokazujejo nasprotno od tega, zaradi česar si bila zavrnjena, potem to napiši (ne kompliciraj z besedami, napiši lepo preprosto, pa nič tistega "meni se nezdi prav..." - pri odločbah šteje samo papir imaš-dobiš, nimaš-ne dobiš; nobebega ne briga, kolko je to krivično...) 3) "mušter", da "razbijemo led", če ti kaj pomaga, poskusi napisat tako nekako: Podpisana **** vlagam v odprtem pritožbenem roku pritožbo na odločbo številka odločbe datum s katero mi je bila zavrnjena pravica do dodatka,... V obrazložitvi navedene odločbe je bilo navedeno, da se mi dodatka ne prizna, ker ne izpolnjujem prepiši, zakaj so te zavrnili. Od pediatra sem pridobila mnenje, ki ga prilagam in s katerim dokazujem, da izpolnujem te pogoje - tu lahko na hitro v par besedah napišeš, kaj dokazuješ evo, to bi bilo vse - bo šlo, a ne ?
|