|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pripravništvo
12.2.2008 20:34:20   
LoCa
ojla! me zanima, kake so vaše izkušnje s pripravništvom. al je blo v javnem sektorju, kolko je trajalo, al so vas pol tam tudi zaposlili, ali ste imeli mentorje (v pravem pomenu besede al samo na listu papirja), al dobiš regres in te zadeve....sm si sicer zdr brala, samo nč tazga ne piše. predvsem to mentorstvo....js nimam nobenga mentorja, samo mi sodelavka pove, kako se dela (ker nadomeščam eno, ki je ravno mamica postala) in to je to. meni to ni mentorstvo. dobro, plače da ne omenjam, ampak....bom preživela. največji basurd je, da je stroške za službeno potovanje v tujino dosti višji od moje plače...no comment.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pripravništvo
23.2.2008 21:29:23   
LoCa
a rees noben nič ne ve? user posted image
kaj pa pol glede pripravništva v javnem zdravstvu in nekem strokovnem izpitu, ki ga baje imaš pravico opravljat po pol leta? mi je prijatlca omenjala pa sm samo gledala, k nimam pojma, mi noben ni č reku. nimam pa zdr. izobrazbe, sem sociologinja.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2008 10:04:33   
*bubi*
predvsem to mentorstvo....js nimam nobenga mentorja, samo mi sodelavka pove, kako se dela (ker nadomeščam eno, ki je ravno mamica postala)

Če nadomeščaš odsotno delavko, potem to ni pripravništvo. In tudi plača ne bi smela biti pripravniška, ne glede na tvoje dosedanje izkušnje.
No, potem pa ti res ne pripada mentor v pravem pomenu besede, ki bi nosil tudi tvojo odgovornost. Pač ti nekdo pove in pokaže, kaj in kako moraš delati in potem to delaš.

Malo poglej svojo pogodbo, kaj piše.... da si bila sprejeta za pripravništvo ali za nadomeščanje delavke.

Pripravništva namreč niso več obvezna. Marsikje ne.

Glede strokovnega pa tudi poglej pravilnik o strokovnem izpitu za svojo panogo - Uradni list. Tudi če kot sociologinja delaš v zdravstvu,  lahko (oz. moraš) po mojem mnenju opravit strokovni izpit iz zdravstva (nisem iz tega področja in ne vem točno, kaj imajo).

< Sporočilo je popravil *bubi* -- 24.2.2008 10:05:52 >

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2008 10:31:36   
LoCa
problem je, da mi v pogodbi res piše za pripravništvo (oz. se tega sploh ne spomnim da bi prebrala ko sem podpisovala, kasneje so mi prvo stran dali novo zaradi napačnega datuma pričetka službe, js pa debil sem vrgla un prvi list proč). in vrjetno sem se s tem zafrklna, ker sem podpisala, ampak res nisem vedla, da bi me mogli normalno zaposlit. mi niti na razgovoru niso rekli, da bi me kot pripravnico zaposlili (ker nisem še imela delovnih izušenj). plačo imam 70% od njene (beda torejuser posted image )
kar se pa strokovca tiče, sem pa že neki gledala, sam mi pač nč kaj preveč ni jasno user posted image .   tko da bi me zanimala kaka info od koga iz zdravstva. bom pa tut v službi nrdila poizvedbico.

< Sporočilo je popravil LoCa -- 24.2.2008 10:33:15 >

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.2.2008 22:24:43   
Sandrin
Sama imam strokovni izpit v marcu in ti lahko ponudim nekaj informacij.
Strokovni izpit delaš po končanem pripravništvu, med pripravništvom moraš "voditi dnevnik" oz. list pripravništva. Objavljen je na spletni strani ministrstva za zdravje. Ta dnevnik moraš ob prijavi tudi poslati zraven, poleg overjene fotokopije diplome in potrdila o plačilu stroškov (nekaj čez 300 eur).

Strokovni izpit zajema 4 podizpite:
- Prva pomoč
- Socialna medicina in statistika
- Zdravstvena  zakonodaja
- 4-i podizpit se nanaša na tvoj poklic (npr. Fizioterapija, Zdravstvena nega, delovna terapija)- odvisno od smeri študija

Izpiti so ustni.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.4.2008 11:26:02   
LoCa
ja, pametnjakoviči so mi dali napačno pogodbo.....

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.4.2008 17:35:48   
LoCa
user posted image sej vem da tuki bolj sama s sabo govorim, ampak....danes sem podpisala nov, torej pravo pogodbo, tko da bom dobila poračun plače za 3,5 mesece za nazaj, in bom dobila zdej praktično 2 plači. tolko me je razkurlo to, ker mi je tisto pogodbo napisal debil, ki vodi kadrovsko službo, in ki vse napake, ki so narejene, stori on. ko se pršla v pisarno gnida ni imela niti tolko jajc, da bi ostala noter in se mi opravičila. je lepo skliznu. matr, z vsakim dnevom znova ugotavljam nesposobnost na vseh koncih. ta človek je eno leto tu, ne dela pa absolutno NIČ. vse ostane za drugo šjoro v kadrovski. sodelavki je, ko je pršla do njega za napredovanje (tisto k je za vsake 3 leta delovne dobe) se je začel nasmihat in ji reku, da sej ne rabi višje plače in da je itak začela že z visokouser posted image . in to je samo ledena gora zgodb o tej prazni glavi.
zganu se najbrž ne bo nobene od tistih, k ima kaj moči. če se pa zgodi, da jaz ostanem tu ko mi poteče pogodba, in se mi zgodi še kaka taka štala al pa komu poleg mene, bo pa direktosko bitje imelo opravka z mano. boli mene če sem komi pršla user posted image

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?