ronja
|
Dajo jo. Odvisno od ZDja oz. CSDja. Moja sodelavka je imela ornk probleme oz. naši gor, ker je imela otroak prijavljenega drugje kot sebe in CSD ni hotel vrnit p., ki jo je delodajalec založil za prvi mesec. Ne vem, kako so se potem zmenili in se strinjam, da pred leti to še ni bil tak problem, vseeno pa imaš lahko probleme in zakaj si jih delat, če ni treba? Če bodo komplikacije, se bomo na koncu pa odločili raje tako, da si vsi prijavimo stalno bivališče tu, kjer smo sedaj. Po moje se ti to vsekakor splača. Saj ko se preselite na svoje, zamenjata vidva samo osebno, otrok bo verjetno imel samo potni list, kamor novo prebivališče samo dopišejo (vsaj tako piše na uradni strani). Ostalim pa samo spremeniš nov naslov, kar bi itak morala, ker boš itak vsem sporočila tudi če boš spremenila začasni naslov, ker ti je pač važno, kam ti pošiljajo pošto. Tako da - razen tega, da data še 1x naredi osebno, ni nobenega drugega stroška, ap veliko manj komplikacij. Glede prehoda meje bojo seveda spet napisale, da se da - ja, da se prit marsikam, sama sem prišla v Bosno brez problemov, ko smo rabili še vizo za tja, pa še vedela nisem, da jo rabim, kaj šele, da bi me to ustavilo:D. Vendar lahko ti pa težijo. In poznam primere, ko so cariniki zahtevali rojstni list. Saj je prav, da so previdni pri prehodih otrok čez mejo, kaj pa če bi ga kdo res ukradel... Boljše da preverijo.