|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Priloga S-1
13.3.2012 12:36:18   
Matejusska
Izpolnjujem tole prilogo pa mi ni čisto jasno, kateri datum naj napišem tam, kjer obkrožim, da sem zaposlena za nedoločen čas, in sicer piše "za nedoločen čas od__________". A napišem datum, ko je bila sklenjena prva pogodba (seveda je bila najprej za določen čas) ali datum (čez pol leta), ko so mi dali novo pogodbo za nedoločen čas?

Potem pa še vprašanje glede Obrazca S-1/1. Zanima me tale razdelek:
I. UVELJAVLJAM DAVČNO OLAJŠAVO ZA NASLEDNJE DRUŽINSKE ČLANE (velja za pravico do
porodniškega nadomestila in nadomestila za nego in varstvo otroka):

A tukaj navedem prvega otroka samo če želim, da se mi olajšava upošteva med letom? Se pravi, če želim olajšavo uveljaviti konec leta, mi tega ni treba izpolnit ali kako?

Pa še tale razdelek:

I. PODALJŠANJE DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA UVELJAVLJAM ZARADI (ustrezno obkrožite):
□ rojstva dvojčkov
□ vzgoje in varstva treh otrok, mlajših od osem let, ob rojstvu otrok/a
(izpolniti še podatke o otrocih)
□ rojstva več hkrati živorojenih otrok □ vzgoje in varstva štirih ali več otrok, mlajših od osem let, ob rojstvu
otrok/a (izpolniti še podatke o otrocih)
□ rojstva nedonošenčka/ov □ rojstva otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo.
□ vzgoje in varstva dveh otrok, mlajših od osem let, ob rojstvu

Tukaj mi tudi ni treba nič obkrožiti, ne? Oziroma kaj pomeni, če obkrožim zadnjo varianto: □ vzgoje in varstva dveh otrok, mlajših od osem let, ob rojstvu otrok/a
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Priloga S-1
13.3.2012 13:00:44   
Anonimen
daj pojdi to prosim v forum družinska zakonodaja spraševat, ker to tja spada. tukaj se obravnava samo nosečnost, zdravje in težave v nosečnosti.

(odgovor članu Matejusska)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.3.2012 14:26:52   
Matejusska
Se opravičujem sicer pa lahko moderator prestavi. Ti bi pa lahko odgovorila, če si že prebrala in morda veš odgovor. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2012 10:07:21   
Chocolat
Matejusska: jaz sem kar na CSD k svetovalki šla,pa sva šla skupaj čez obrazce.Raje kot da bi sama kaj zaj...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2012 11:01:48   
Janyna

IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

Izpolnjujem tole prilogo pa mi ni čisto jasno, kateri datum naj napišem tam, kjer obkrožim, da sem zaposlena za nedoločen čas, in sicer piše "za nedoločen čas od__________". A napišem datum, ko je bila sklenjena prva pogodba (seveda je bila najprej za določen čas) ali datum (čez pol leta), ko so mi dali novo pogodbo za nedoločen čas?

Potem pa še vprašanje glede Obrazca S-1/1. Zanima me tale razdelek:
I. UVELJAVLJAM DAVČNO OLAJŠAVO ZA NASLEDNJE DRUŽINSKE ČLANE (velja za pravico do
porodniškega nadomestila in nadomestila za nego in varstvo otroka):

A tukaj navedem prvega otroka samo če želim, da se mi olajšava upošteva med letom? Se pravi, če želim olajšavo uveljaviti konec leta, mi tega ni treba izpolnit ali kako?

Pa še tale razdelek:

I. PODALJŠANJE DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA UVELJAVLJAM ZARADI (ustrezno obkrožite):
□ rojstva dvojčkov
□ vzgoje in varstva treh otrok, mlajših od osem let, ob rojstvu otrok/a
(izpolniti še podatke o otrocih)
□ rojstva več hkrati živorojenih otrok □ vzgoje in varstva štirih ali več otrok, mlajših od osem let, ob rojstvu
□ rojstva nedonošenčka/ov □ rojstva otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo.
□ vzgoje in varstva dveh otrok, mlajših od osem let, ob rojstvu

Tukaj mi tudi ni treba nič obkrožiti, ne? Oziroma kaj pomeni, če obkrožim zadnjo varianto: □ vzgoje in varstva dveh otrok, mlajših od osem let, ob rojstvu otrok/a

Tisto za nedoločen čas, sem jaz kar prazno pustila, bodo v službi izpolnili, oni že vedo kaj, sej nisi verjetno prva nosečnica tam.

Drugo vprašanje jaz nisem nič obkroževala in po moje je to to, zarad dohodnine, če si otroke imela kot davčno olajšavo prijavljene čez leto. Jaz otrok nimam prijavljenih zato tudi nisem nič izpolnila.

Za zadnje, pa pomeni, če imaš 2 otroka mlajša od 8 let, potem daš križec, drugače ne. Pa to se gre po moje za že obstoječe otroke, ne tega, ki se bo šele rodil. Torej če imaš 2 otroka v starosti npr. 5 in 7 let, ko se bo rodil tretji.

Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2012 22:32:20   
naia
1. datum pogodbe za nedoločen čas

2. izpolniš, če želiš, da ti pri obračunu nadomestila uveljavljajo otroka kot mesečno olajšavo

(odgovor članu Janyna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?