mehurčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28 Joj seven,ma spet ti in tvoja pametovanja. Si mislila napisat svetovanja? Bi bilo drugače, če bi post bil napisan pod mojim nickom? Benika, jaz sem imela pri prvem otroku velike težave pri dojenju. Uporabljala sem nastavek, načrpat si nikoli nisem mogla več kot 80ml pa še to s sprejem Syntocinon - če si spreja nisem stisnila, sem načrpala manj kot 10ml. Sprej sem si stiskala cele 3 mesece, potem mi ga pa več niso hoteli dati. Še dobro, da je bil David vztrajen in je vlekel, dokler se ni izcejanje sprožilo, kar je bilo cca.10min! Dojila sem polno 5,5mesecev, potem pa še do 1 leta. Dojenje drugič: skoraj brez problema. Bradavičke so me bolele le slaba 2 tedna. Problem imava le zaradi majhnih bradavic, kar sva imela tudi s prvim. Črpati sem si probala sedaj 3x, ampak uspelo mi je le 2x, ko sem imela res polno dojko, tako da me je bolela. Enkrat pa nisem imela tako fejst, ampak vem, da je bilo notri sigurno več kot 100ml, jaz pa nisem niti prekrila dna stekleničke, kljub spreju. Enostavno se ne morem sprostit ob črpalki, da bi se izcejanje sprožilo. Otrok pa v vsakem primeru spije dosti več, kot si lahko izčrpamo. Tako da upam, da tokrat črpalka ne bo merilo za to, kolikor mleka boš imela. Glej otroka, če je zadovoljen, štej polulane in pokakane pleničke, pristavljaj ga, kadar bo želel,... Želim ti, da bi uspelo dojiti. Če ne bo šlo, pa pač ne bo šlo. Glede odgovora na vprašanje pa se strinjam, da je otroku čisto vseeno, vsaj na začetku.
|