Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Prijava v skupno gospodinjstvo? 3.8.2005 9:03:41
|
|
|
|
Anonimen
|
S fantom živiva skupaj že dve leti, vendar sem jaz prijavljena pri starših, ker sem bila do nedavnega nezaposlena. Trenutno delam v programu javnih del, to pomeni najdlje do 1. maja. Do takrat bi pa bila rada že noseča, tako, da bom potem mogle it nazaj na ZZZS. Zanima, me kaj mi svetujete, naj se s fantom in potem otrokom prijaviva v skupno gospodinjstvo? Ker potem ne dobivam denarne pomoči, fant pa tudi nima ne vem kakšne plače. Kako pa je potem s preživnino? Mi jo mora po zakonu plačevati, ali ne, glede na to, da dejansko bova živela skupaj? Ima kdo podobne izkušnje?
|
|
|
|
Prijava v skupno gospodinjstvo? 3.8.2005 9:47:53
|
|
|
|
Mateja*
|
Nekaj tem nazaj smo o tem že pisale, pa vseeno. Ne, preživnine mu ni treba plačevati, če živita skupaj, sta uradno skupaj in nisi prijavljena kot samohranilka. Veliko jih ni prijavljenih na istih naslovih, ker se pač ne morejo skupaj prijavit. Živijo skupaj, so družina in zaradi tega sploh ni potrebno urejat preživnine.
|
|
|
|
Prijava v skupno gospodinjstvo? 3.8.2005 10:37:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene zanima konkretno, če bi bila prijavljena vsak na svojem naslovu, jaz pa kot samohranilka, neuradno pa bi seveda živela skupaj. To so mi namreč nekateri svetovali, ampak men se zdi ti tko mal, narobe. Po drugi strani pa tud ne, če mi država ne more drugač pomagat, saj če bi mel on zelo dober dohodek, bi šlo, tko pa ti je vsak tolar pomemben.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?