|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prijava otroka
27.4.2006 7:26:25   
mojca75
Čau punce,

eno vprašanje, ali boste po rojstvu otroka le tega prijavile ve ali vaši partnerji, kot davčno olajšavo, kaj se bolj splača, tisti ki ima večji ali manjši dohodek, oz, ali so kake komplikacije če ga jaz, glede na to d aprejemam porodniško (zapleti s CSD)?

Vaše izkušnje? hvala že v naprej.
Mogoče je ta tema že bila, sam jo ne najdem!

Mojca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prijava otroka
27.4.2006 7:56:19   
KODA
Nobeden nima nobenega od otrok prijavljenega čez leto v službi, kot davčno olajšavo..Ker bi naju pri dohodnini potem usekalo.Nama se to ne splača.
Ko pa oddajava dohodnino,pa poiščeva najboj ugodno varijanto,tako da jih jaz takrat napišem k sebi,kot olajšavo.To se nama najbolj splača.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.4.2006 8:53:06   
Anonimen
Jaz ga tudi samo na koncu, ob oddaji dohodnine, prijavim, čez leto ga nimam. Ponavadi naj bi se to splačalo tistemu od staršev, ki ima višji dohodek, sicer se pa danes vse na netu da izračunati.

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.4.2006 22:57:51   
Gina
V bistvu ni rečeno, da se splača bolj tistemu, ki ima večjo plačo. Če sta samo en dohodkovni razred razlike, se lahko zgodi, da če on prijavi otroka, ne pade en plačilni razred nižje, in obratno, če ti prijaviš otroka, apdeš en plačilni razred nižje. To sem govorila že prej, pa so me poklopili tule, da ni res. Vendar sem izračunala, ko sva z bivšim preračunavala, kaj pride koliko in podatke metala v računalnik. Točno zgoraj opisano se je zgodilo. Pri višji plači dobiš v določenih primerih manj olajšave za dohodnino, kot pri nižji - kadar gre za en plačilni razred razlike. Kadr pa ima en veliko nižjo plačo kot drugi, pa ni dileme - bolj se splača uveljavljati tistemu, ki ima višjo plačo.

Seveda je jasno, da se bolj splača uveljavljati sproti. V bistvu si upravičen do manjšega plačevanja dohodnine. Lahko pa seveda plačeuješ ves čas večjo dohodnino, kot bi ti bilo treba in po letu in pol zahtevaš preveč plačan denar nazaj. S tem v resnici financiraš državo. Če si dovolj dosleden, da tisti denar ne zapraviš, ampak ga nekam vlagaš, si veliko na boljšem, kot da po letu in pol končno dobiš samo svoj denar nazaj - seveda brez obresti.

Aja, nikakor ne moreš plačati premalo davka, če uveljavljaš dohodnino sproti. Saj je dohodninska lestvica vendarle določena in velja za celo leto oz. jo sproti popravljajo, in na koncu leta preračunajo, koliko to znese v celem letu. Do tega, da moraš plačat pride pa takrat, kadar imaš kakšne dodatne honorarne dohodke alikaj podobnega, kjer ti obračunavajo davek posebej in ne glede na celo plačo.V tem primeru se dohodninske lestvice ne poklopijo. Tudi v primeru, da ti plača zelo skače, lahko pride do rahlih odstopanj, ampak prej v prid tebi, saj takrat, ko skočiš s plačo navzgor, plačaš preveč davka tisti mesec, ker na splošno nisi v tako visokem plačilnem razredu, pa ti tisti denar na koncu vrnejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.5.2006 22:09:47   
Tasika
Gina, a bi lahko s številkami prikazala tale tvoj primer, ker mi res ni jasno kako bi lahko nekdo v višjem dohodninskem razredu 'prišparal' manj kot nekdo v nižjem. Nekako skregano z matematično logiko, vsaj mojo.
Razen če govoriš o samem doplačilo/vračilu dohodnine, ne da bi upoštevala polne zneske.

Načeloma pa si mora 'par' otroka razdeliti tako, da vsaj eden, po možnosti pa oba, padeta v nižji dohodninski razred.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.5.2006 22:29:02   
Gina
Tasika, pa menda ja ne misliš, da bom moje in od mojega ex dohodke tule javno analiziralauser posted image user posted image user posted image ...

Drugače pa je logično, če ti tudi po matematično razložim. Olajšava za dohodnino ne gre več po principu olajšave po procentih od plače, kot je bilo do nedavnega (beri do lani), kjer je bilo edino logično, da dobiš več nazaj, če imaš večjo plačo, ampak je olajšava določena s fiksno številko. Se pravi tebi obračunajo bruto plačo in od nje odštejejo fiksni znesek olajšave za družinske člane (določen od države seveda), kar potem šteje za osnovo za dohodnino. Štekaš? In kot veš v določenem plačilnem razredu plačaš več dohodnine, kot v nekem drugem, oz za presežen plačilni razred, razliko plačaš po višji tarifi, kajne. Če ti kljub temu, da so ti upoštevali olajšavo za družinske člane, obračunajo še visoko dohodnino, ker si v nekem srednjem plačilnem razredu, kjer dohodnina ni tako nizka, potem je nekdo, ki je en plačilni razred nižje, zaradi olajšave za družinske člane, padel še en razred nižje kot sicer in je v skupni številki na boljšem. Seveda ne govorim o ne vem kakšnih razlikah, se pa pozna par jurjev na mesec po otroku, kar v 12. mesecih vendarle znese neko razliko.

Aja, čisto logično je, da upoštevam polne zneske, kaj pa si mislila, da štejem samo tisto, kar nekdo dobi ali plača, tolk neumna pa tudi nisem. Aja, razdelit otroka si pa po moje nima smisla, sploh ne enega in še manj tri. Uveljavlja naj ga tisti, ki več nazaj dobi, logično. In za dva ali tri otroke dobiš še vedno za vsakega naslednjega več kot za predhodnega (čeprav je med 1. in 2. otrokom čisto malo ralike, se mi zdi da cca 30.000.- na leto - pri dovolj veliki plači)

Pa še enkrat - če ima nekdo res majhno plačo, drugi pa visoko, se vsekakor bolj splača uveljavaljti tistemu, ki ima visoko plačo, brez dvoma - ker tisti, ki ima majhno plačo, ne more uveljavljati celotnega (določenega) zneska sploh, je v prenizkem plačilnem razredu.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2006 21:33:34   
Tasika
Ker imam ravno čas in mi moja računovodsko-matematična žilica ne dovoli zapreti te teme brez odgovora:

1. vedno so bili zneski olajšav za otroke fiksni, razlika med prejšnjim in trenutnim zakonom je le v tem, da so bili včasih zneski računani od slovenskega mesečnega povprečja, in so jih računali vsak mesec posebej, trenutno pa jih določijo za celo leto vnaprej. So pa to zneski neodvisni od tvoje plače.

2. Za demonstracijo poskusiva s številkami, dve bruto plači, prva 250.000 bruto, druga 300.000 bruto.
Neto zneski pa:  pri bruto 250.000 brez olajšave za otroka 165.905, z olajšavo 178.113, pri bruto 300.000 brez olajšave za otroka 183.339, z olajšavo 205.336. Torej za par neto dohodek če otroka prijavi tisti z nižjo plačo 361.452, če tisti z višjo plačo pa 371.241.

Sem poskusila z kar nekaj številkami pa mi nikakor ne uspe tvoj izračunuser posted image  Dopuščam možnost da se motim, vendar me prepričajo le številke.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?