|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prijava otrok pri plači
7.1.2008 17:49:21   
Anonimen
Mene pa zanima, kako imate kaj prijavljene otroke; pri plači ali raje uveljavljate olajšavo za vzdrževane družinske člane pri dohodninski napovedi ? A je važno, da se priajvi otroke tistemu, ki ima boljšo plačo ali je odvisno, koliko firma odvaja od plače? Pa še to; lansko leto, ko sva računala za tri otroke, ki naj bi jih prijavila pri dohodnini,  se nama je najbolj splačalo, da imam jaz dva prijavljena, on pa enega. Povejte mi o tem malo mnenja, prosim. Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prijava otrok pri plači
7.1.2008 17:56:34   
Anonimen
Mesecno, odkar so lani rekli, da letna uveljavitev ne bo vec mogoca. Samo je bilo potem se vedno mozno uveljavljati pri letni napovedi.

Letna mi bolj pase, ker je vecji znesek in imam obcutek, da nekaj dobim, ceprav v tem primeru financiram drzavo kar lep cas.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2008 17:56:43   
Anonimen
Midva ga bova prijavila pri njemu, ker ima bolj stabilno službo. Eden izmed razlogov.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2008 19:36:04   
*pepelka*
Otroke imava prijavljene čez leto. Imaa pa jih partner, ker ima večjo plačo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.1.2008 20:10:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR
Letna mi bolj pase, ker je vecji znesek in imam obcutek, da nekaj dobim, ceprav v tem primeru financiram drzavo kar lep cas.

Pri meni je enako.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.1.2008 6:38:36   
Lunca1
Tamalo ima moj prijavljeno mesečno, ko pa je uveljavljal zame, pa je bilo letno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.1.2008 7:06:23   
Gordana-3
tako kot splišni in mič. malo večji zalogaj evrov pride prav za dopust. med letom pa vem, da ne bi prišparala tistega malo viška pri plači. razmišljala pa sem tudi, da bi eno uveljavljala med letom, eno pa pri dohodnini.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.1.2008 7:27:35   
puncica
Otrok nimava prijavljenih, ker dobim tako pri dohodnini več nazaj in mi je to boljše kot pa da bi dobivala več vsak mesec, sej vsaj kjer vidiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.1.2008 8:02:27   
Isabellabina
zdravo
Midva imava vse otroke pri možu saj njemu več odvajajo prispevkov,je bilo prav zanimivo predlansko let ko sem jaz še bila v službi in nama je računovodkinja računala dohodnino in sicer če bi jaz uveljavljala vse tri otroke bi dobila nazaj samo cca.180.00 sit ko pa jih je on pa preko 640.00 sit (računano v tolarjih)sedaj pa ko nas je že pet tudi mene bo uveljavljal ker sem brezposelna pa bo izračun kar konkreten in sicer v sit malo čez miljonček.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.1.2008 8:02:33   
pikica36
js tud nimam čez leto nobenga prijavljenega, mi prav pride kakih 100 evrov pred dopustomuser posted image , čeprav je pa res da celo leto državo kreditiramouser posted image

me pa zanima, ali lahko moj partner prijavi kot olajšavo mojega otroka namesto mene- živimo v skupnem gospodinjstvu ali ga moram jaz

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.1.2008 8:13:47   
Strawberrie Cherrie
Kaj zdaj bo letna ali ne bo?

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.1.2008 11:08:38   
Nika v službi
Midva otroka nimava prijavljenega med letom, olajšavo uveljavljava pri dohodnini, kjer si vedno izračunava vse mogoče kombinacije. Ravno včeraj je moj delal izračune za l. 2007, ker bova izkoristila dano opcijo, da vlogo za DČ za dohodnino oddaš do 31.01.2008 in tako odločbo dobiš prej, bojda pa tudi evrčke.

Običajno se res najbolj splača, da otroka uveljavlja tisti, ki ima višje dohodke, je pa vedno najbolje narediti konkretne izračune in se potem odločiš.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.1.2008 11:55:04   
sazi
pri nas ima otrok prijavenega mož, ki ima malo višjo plačo, ampak pri napovedi dohodnine vsako leto preračunava več kombinacij in si deliva vsak toliko mesecev, kolor je najbolje (npr. on 10 mesecev, jaz 2).

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.1.2008 16:29:58   
petra2a
Ne razumem najbolje...letna-mesečna. OK, če je nima čez leto, potem vpiše v dohodninsko napoved od 01-12. Kako pa je v drugem primeru?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.1.2008 23:00:43   
sazi
v vsakem primeru se vpiše v dohodninsko napoved, da se koristi olajšava.
Če olajšava ni bila koriščlena mesečno, dobiš vrnjeno dohodnino, če pa je bila že mesečno koriščena, pa takrt pri poračunu iz tega naslova ne dobiš nič. Kot sem rekla, pri nas davčno olajšavo za otroka med letom koristi mož, pri dohodninski napovedi pa vsakič posebej preračunava, kaj se najbolj splača in če ugotoviva, da je to tako, če ima on prijavljenega 1-10, jaz pa 11-12, potem on nekaj doplača, jaz pa nekaj več dobim nazaj.

(odgovor članu petra2a)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?