Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Prijava otrok pri plači 7.1.2008 17:49:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa zanima, kako imate kaj prijavljene otroke; pri plači ali raje uveljavljate olajšavo za vzdrževane družinske člane pri dohodninski napovedi ? A je važno, da se priajvi otroke tistemu, ki ima boljšo plačo ali je odvisno, koliko firma odvaja od plače? Pa še to; lansko leto, ko sva računala za tri otroke, ki naj bi jih prijavila pri dohodnini, se nama je najbolj splačalo, da imam jaz dva prijavljena, on pa enega. Povejte mi o tem malo mnenja, prosim. Hvala.
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 7.1.2008 17:56:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Mesecno, odkar so lani rekli, da letna uveljavitev ne bo vec mogoca. Samo je bilo potem se vedno mozno uveljavljati pri letni napovedi. Letna mi bolj pase, ker je vecji znesek in imam obcutek, da nekaj dobim, ceprav v tem primeru financiram drzavo kar lep cas.
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 7.1.2008 17:56:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva ga bova prijavila pri njemu, ker ima bolj stabilno službo. Eden izmed razlogov.
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 7.1.2008 19:36:04
|
|
|
|
*pepelka*
|
Otroke imava prijavljene čez leto. Imaa pa jih partner, ker ima večjo plačo.
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 7.1.2008 20:10:49
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR Letna mi bolj pase, ker je vecji znesek in imam obcutek, da nekaj dobim, ceprav v tem primeru financiram drzavo kar lep cas. Pri meni je enako.
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 8.1.2008 6:38:36
|
|
|
|
Lunca1
|
Tamalo ima moj prijavljeno mesečno, ko pa je uveljavljal zame, pa je bilo letno.
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 8.1.2008 7:06:23
|
|
|
|
Gordana-3
|
tako kot splišni in mič. malo večji zalogaj evrov pride prav za dopust. med letom pa vem, da ne bi prišparala tistega malo viška pri plači. razmišljala pa sem tudi, da bi eno uveljavljala med letom, eno pa pri dohodnini.
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 8.1.2008 7:27:35
|
|
|
|
puncica
|
Otrok nimava prijavljenih, ker dobim tako pri dohodnini več nazaj in mi je to boljše kot pa da bi dobivala več vsak mesec, sej vsaj kjer vidi
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 8.1.2008 8:02:27
|
|
|
|
Isabellabina
|
zdravo Midva imava vse otroke pri možu saj njemu več odvajajo prispevkov,je bilo prav zanimivo predlansko let ko sem jaz še bila v službi in nama je računovodkinja računala dohodnino in sicer če bi jaz uveljavljala vse tri otroke bi dobila nazaj samo cca.180.00 sit ko pa jih je on pa preko 640.00 sit (računano v tolarjih)sedaj pa ko nas je že pet tudi mene bo uveljavljal ker sem brezposelna pa bo izračun kar konkreten in sicer v sit malo čez miljonček.
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 8.1.2008 8:02:33
|
|
|
|
pikica36
|
js tud nimam čez leto nobenga prijavljenega, mi prav pride kakih 100 evrov pred dopustom , čeprav je pa res da celo leto državo kreditiramo me pa zanima, ali lahko moj partner prijavi kot olajšavo mojega otroka namesto mene- živimo v skupnem gospodinjstvu ali ga moram jaz
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 8.1.2008 8:13:47
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Kaj zdaj bo letna ali ne bo?
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 8.1.2008 11:08:38
|
|
|
|
Nika v službi
|
Midva otroka nimava prijavljenega med letom, olajšavo uveljavljava pri dohodnini, kjer si vedno izračunava vse mogoče kombinacije. Ravno včeraj je moj delal izračune za l. 2007, ker bova izkoristila dano opcijo, da vlogo za DČ za dohodnino oddaš do 31.01.2008 in tako odločbo dobiš prej, bojda pa tudi evrčke. Običajno se res najbolj splača, da otroka uveljavlja tisti, ki ima višje dohodke, je pa vedno najbolje narediti konkretne izračune in se potem odločiš.
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 8.1.2008 11:55:04
|
|
|
|
sazi
|
pri nas ima otrok prijavenega mož, ki ima malo višjo plačo, ampak pri napovedi dohodnine vsako leto preračunava več kombinacij in si deliva vsak toliko mesecev, kolor je najbolje (npr. on 10 mesecev, jaz 2).
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 8.1.2008 16:29:58
|
|
|
|
petra2a
|
Ne razumem najbolje...letna-mesečna. OK, če je nima čez leto, potem vpiše v dohodninsko napoved od 01-12. Kako pa je v drugem primeru?
|
|
|
|
RE: Prijava otrok pri plači 8.1.2008 23:00:43
|
|
|
|
sazi
|
v vsakem primeru se vpiše v dohodninsko napoved, da se koristi olajšava. Če olajšava ni bila koriščlena mesečno, dobiš vrnjeno dohodnino, če pa je bila že mesečno koriščena, pa takrt pri poračunu iz tega naslova ne dobiš nič. Kot sem rekla, pri nas davčno olajšavo za otroka med letom koristi mož, pri dohodninski napovedi pa vsakič posebej preračunava, kaj se najbolj splača in če ugotoviva, da je to tako, če ima on prijavljenega 1-10, jaz pa 11-12, potem on nekaj doplača, jaz pa nekaj več dobim nazaj.
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?