|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prijatelja spoznaš v nesreči
7.4.2006 8:48:02   
Anonimen
Kako to drži! Nikoli si nisem mislila, da bom tudi jaz spoznala, da moja najboljša prijateljica to sploh ni. Da me oseba, ki jo cenim, spoštujem in imam rada, lahko tako zelo prizadene.

Želim se izpovedati, izjokati in iti naprej. Anonimno. Edini razlog moje anonimnosti pa je prizadetost. Ja, prizadeta sem, v dno duše. Občutim žalost, ki je ne znam razložiti. Tiste, ki me malo bolje poznajo, bodo ugotovile za koga gre, pa prosim, da me ne izdate. Ker mi je preveč hudo.

Imam, ali bolje rečeno imela sem najboljšo prijateljico. Prijateljstvo, ki je trajalo točno 23 let, ne dne dalje. Kajti odkar se je rodila, sva bile skupaj, včasih več, včasih manj, prišle so ljubezni, druga šola, drugi prijatelji, pa vendar sva uspele tako ali drugače ohranjati najini prijateljstvo. Ne bom razlagala preteklosti, bila je kakšna je bila. Nobena od naju ni popolna, obe sva delali napake in se tudi kdaj skregali. In potem pobotali in šli naprej. Vedno sem ji bila na razpolago in kar je res, tudi ona meni.

Spremenili sva se. Ne vem, mogoče naju je spremenil čas, mene je zagotovo spremenilo življenje, življenje ki mi daje lepe stvari, lepe trenutke, prekrasnega fanta, ljubečo družino in dobre prijatelje. Pa vendar mi je dalo mnogo, mnogo grenkobe. Mnogo slabih trenutkov, ki včasih pretehtajo dobro in pridejo na plano. In pride dan, ki je res slab, težek, moreč in zgodil se je na njen rojstni dan. Ja, priznam, pokvarila sem ji rojstni dan. Sicer ni praznovala, bile sva same, pri njej doma. No, včeraj sem ji poslala sms, za njen rojstni dan seveda in potem sva se zmenile, da grem direkt po službi k njej. Obe sva bile namreč same doma.

Res sem bila, ne slabe volje, temveč zamorjena, živčna, počutila sem se grozno, težko mi je bilo. Pa seveda vse skupaj ni imelo popolnoma nobene zveze z njo. Bolje bi pač bilo, da bi rekla, da se ne počutim v redu in da raje pridem drugič. Pred dvema tednoma je sicer omenila, da bo praznovala in naju povabila, temveč se je že v preteklosti dogajalo, da potem ni bilo iz vsega tega nič in sem pač smatrala, da je to to. Da me je povabila k sebi na včerajšnji dan in konec. Zato sem tudi skočila domov po darilo in ji ga včeraj dala.

Potem pa mi je mimogrede omenila, da v soboto praznuje. Pa sem razmišljala, če sva midva tudi vabljena, ker rekla ni nič. Šele ko sem jo začela spraševati, kdo pride, je rekla, da naj jaz tudi pridem ali oba, če želiva.

Prav. Potem pa me je začelo grabiti. Pri njej sem bila včeraj tretjič. Nazadnje sva bila oba z mojim, prišla sva pogledat njuno novo spalnico. Mimogrede, oba sva jo pohvalila, ker je res lepa. Sedaj sta si namreč začela urejati gnezdece v hiši njegovih staršev in počasi bosta urejala in zamenjala pohištvo.
Prvič pa sva bila v tem stanovanju, ko je imela poslovilno zabavo, ker je za pol leta nekam odpotovala. In takrat sva sedela za to isto mizo, z njenimi prijateljicami, in takrat sem imela pod srčkom malo pikico. Pikico, ki sem si jo želela bolj kot vse na svetu. In ta pikica naju je zapustila dva tedna kasneje. Mene je ta ss zelo prizadel, do danes se še nisem opogumila, da bi poskusila vnovič. In sedeti za mizo z ljudmi, s katerimi sem nazadnje sedela, ko sem bila nosečka. Pa še takrat jim je povedala, da sem noseča, pa da mam težave. In potem je ena še tko fajn rekla (nenamerno), da je bila ena tud noseča, pa je imela iste težave, pa vsem povedala, potem pa imela ss. Ja, in točno to se je zgodilo tudi meni. V enem letu sem doživela kar nekaj šokov, nič kaj lepega. Prvo je umrla gospa, ki mi je bila kot mama, in bi ravno včeraj imela rojstni dan. Ker sem brez avtomobila, pa še zelo je deževalo nisem mogla nesti rožico in svečko na njen grob. Ko sem omenila prijateljic, da bi rada šla, ker je 10 minut peš stran pokopališče, je rekla, da brezveze, ker gre dež. Na poti domov me ni zapeljala, jaz je pa tudi nisem prosila. Komaj mesec po smrti te ženske, sem doživela finančni šok, zaradi katerega sem prejokala dneve in noči, bila sem brez službe in nisem bila sama kriva za to.

In potem končno nekaj lepega, zanosila sem. Sreča ki sem jo občutila je bila neverjetna, pa kaj vam naj to razlagam, vsaka med vami jo je občutila. Pa je sreča trajala je mesec dni. Ves čas sem občutila strah, grozo in obup, da gre kaj narobe in nazadnje se je zgodilo točno to. Ni je bilo ob meni, ko sem jokala, bila je na potovanju, ni me videla jokati, ni videla in ne ve kako zelo me je to prizadelo.

In potem kmalu po novem letu drug šok, moja mami ima raka. Rak, moja mami, moja zlata mami. Sploh ne bom razlagala, kako me je to prizadelo, prestrašilo in spremenilo. Ja, tudi spremenilo me je. In do včeraj zvečer sem še vedno živela v strahu, da se je rak razširil naprej. Operirana je namreč že bila, vendar je obstajal sum, da je šla bolezen naprej po telesu. Hvalabogu, izvidi so v  redu.

Kdor je že bil kdaj živčen, zares živčen, depresiven mogoče, ve kako grozen občutek je to. Zebe me, zebe me in tresem se. In včeraj pri njej me je zeblo. Sicer sem bila res brez spodnje majice imela pa sem tanek pulover, pa snežilo je zunaj, vendar je bila on v kratkih rokavih. In ker sem rekla, da me zebe, mi je grozno zamerila. To in ker nisem spila nescafeja, narejenega samo z mlekom. Ja, to je bil razlog, da mi je zvečer poslala mail, dolg pet strani, v katerem me je obtožila, da sem ji nevoščljiva, podla, negativna, jezna na cel svat, da želim biti s svojimi težavami v središču pozornosti, da sem bila pri njej z odporom, da sem nizka, da sem čudna in neprijetna, da ji želim samo slabo, da želim da ji gre vse narobe in da naj ne poskušam zanikati, ker jo s tem samo žalim.

In povrh vsega sem v sobot vabljena na njen rojstni dan, kjer bo tudi njena dobra prijateljica, s katero sta se o tem pogovarjali in je potrdila njene sume. In jaz naj vesela in srečna, da imam tako dobro prijateljico, pridem tja?
Pa zelo bo ogrela stanovanje, da se bodo vsi skuhali, da le mene ne bo zeblo, ker njen dom je topel in prijeten. Skoraj tako kot je dobra in topla ona…

Opravičujem se za zmedeno pisanje, ne pričakujem nič, le spovedati sem se mogla.
user posted image  user posted image  user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prijatelja spoznaš v nesreči
7.4.2006 8:55:28   
kalbo
Enostavno ne it tja v Soboto. Rajši bodi doma s svojim fantom. Bo bolje zate in za tvojo zmedeno in prizadeto dušo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.4.2006 9:11:47   
Anonimen
Prav si naredila, da si se spovedala.
In jaz sem vse prebrala, čeprav je res precej zmedeno.

Najprej me je v oči zbodlo ponavljanje fraze "ona ne ve". In iz tega verjetno izhaja ves problem. Kako naj bo ona do tebe bolj prizanesljiva, če pa ne ve kaj čutiš. Zaradi vseh problemov, ki so se zgrnili nate, si verjetno precej zagrenjena in zaprta vase. Hkrati se je njej obrnilo na bolje. In če res kaj čuti do tebe, potem se verjetno, podzavestno in brezpredmetno, počuti krivo. Pa čeprav nima razloga. Verjemi, da se ob tebi ne počuti dobro. Ker ve, da njej gre, tebi pa ne.
Pa tudi ti si jezna na življenje. Ne zavistna, ljubosumna! Ampak se sprašuješ, zakaj tebe zadnje leto tako tolče, drugim pa gre tako lepo. In to se v tvojem obnašanju zagotovo čuti. Čeprav poteka podzavestno.

Premisliti boš morala koliko ti to prijateljstvo pomeni. Če ti toliko kot včasih, potem bo potreben odkrit pogovor. Nekako tako kot si se izpovedala tukaj. Saj je tudi ona s svojim pismom nekako poskušala stopiti tebi naproti, čeprav morda na neprimeren način. Morda bi bilo pa dobro, da ji tudi ti napišeš pismo.

Srečno!

p. s. Življenje je točka na kolesu, ki se vrti. Enkrat je ta točka na najvišji poziciji, potem se zavrti in pade na najnižjo. Ampak potem gre spet vedno navzgor.

p. p. s. Če ti kaj pomagata ta dva meni naljubša reka:
Kar ne ubije, krepi!
Nikoli ne padeš nižje kot do dna!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.4.2006 9:16:33   
lelaval
Jaz na tvojem mestu ne bi šla v soboto na RD. Pojdita s fantom raje sama na kak izlet - se bosta imela bolje.
Sicer pa sem podoben pimer najboljše prijateljice sama doživela, zato vem, kako ti je hudo. Ni prava prijateljica. Zaradi tega se ne rabiš skegat z njo, a vsega ji v prihodnje le ne zaupaj več.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.4.2006 9:52:10   
Anonimen
Ne obupaj. Stvari se bodo morda uredile. V soboto pa bodi raje doma, saj bo morda to najbolje za obe. Tudi sama sem imela prijateljico, za katero sem menila, da  to res je. Ko pa se je izkazalo, da se izmišlja o stvareh, katerih sploh ni nikoli doživela, pa je padla kaplja čez rob. Vse je prišlo tako daleč, da so me klicali celo njeni starši in me spraševali, če morda kaj vem kaj bi lahko bilo z njihovo hčero, ki se je tako spremenila. Med pogovorom pa sem njeno mami samo vprašala kako kaj hčirino zdravje in ali je že bila operirana. Takrat pa se je mami začudila in me spraševala o kakšni operaciji govorim. Opravičila sem se ji in ji rekla, da mi je o tem težko govorit, vendar pa njeni hčeri želim, da bi bila operacija raka uspešna in da se kmalu vrne iz bolnice. Takrat pa izvem, da je ves čas bila doma in o njeni bolezni na njeno srečo ni bilo ne duha ne sluha, temveč le njeno izmišljanje in posledično izsiljevanje mene, ter mojega kolega, pri katerem je na vsak način želela vzbujati pozornost. Takrat pa je mami prekipelo. Vse mi je povedala o tem, da je bila hči ves čas doma in da je popolnoma zdrava, le na psihijatrijo jo bo očitno potrebno poslati. Od takrat je preteklo že kar nekaj časa in ne vem več kaj se je na to đe dogajal, ker sem se odločila, da takih prijateljev ne potrebujem in se raje posvečam svoji družini in prijateljem, ki si to ime tudi resnično zaslužijo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.4.2006 9:57:20   
muki1
Glej, tako ti bom napisala. Podoben primer sva imeli jaz in moja najboljša prijateljica.
Je šlo nekako tako; istočasno ko sem si jaz začela urejati svoj domek, se poročila in zanosila, torej so pri meni stvari bile super, se je ona razšla s svojim fantom, z mamo sta skoraj bankrotirali, pa na koncu je mama še zbolela za rakom. Torej čisto različno so se nama razvila življenja v borem letu in pol.
Je bila totalno na tleh, res. Je zapadla v takšno depresijo, da je veliko razmišljala o samomoru in je bila čisto na psu. Moji občutki do nje so se zelo spremenili. Prav jezna sem bila včasih na njeno jadikovanje, ker drugega sploh ni znala, kot eno in isto ponavljati v nedogled. Imeli sva telefonske maratone, kjer je res NONSTOP ponavljala eno in isto. Smilila se je sama sebi, preklela je dan ko se je rodila, preklinjala, zakaj mama ni šla splavit, ko je bila noseča z njo, mislim...totalna štala.
Ampak jaz sem ji vseeno stala ob strani, ker prijatelji si stojijo ob strani, čeprav bi včasih raje se z glavo v zid tolkla, kot poslušala njene monologe, ampak čutila sem se ji dolžno pomagati. Pa je vedno še mene zamorila, sem bila ves dan slabe volje ko sva šli narazen. Nikoli me ni vprašala, kako sem jaz, res nikoli, samo ona, ona, ona in njeni problemi.
Imam jo rada, je del mojega življenja že skoraj 20 let. Iskala sem z njo tisto veselo ženkico, za katero sem ves čas vedela, da je še nekje skrita. Ponudila sem ji, naj pride živet k meni za nekaj časa, ker sem se bala, da bi si res kaj naredila, skušala sem ji pomagati iz finančne stiske, čeprav sem tudi sama bila v dreku, ker smo prenavljali.
Kaj ti hočem povedati? Ne to, da sem jaz neka super ženska, ker sem daleč od tega. Prijatelji si v dobrem in slabem stojijo ob strani. Za prijateljico bi šla na konec sveta in nazaj, če bi ji s tem lahko pomagala. Tudi tvoja prijateljica bi ti morala stati ob strani zdaj, ko jo najbolj potrebuješ. Zato pač pozabi na ta rojstni dan in uživaj s svojim partnerjem, ki ti stoji ob strani.

Nno, če se je komu moja prijateljica zasmilila, naj za epilog napišem še to, da je danes punca super.
Mamico so operirali in pozdravili user posted image . Diplomirala je, se zaposlila, ima fanta, uživa življenje in cveti.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.4.2006 10:19:01   
Anonimen
Jaz pa mislim, da imata vidve obe zelo velike probleme sami s seboj in da ko jih bosta rešili, bosta morda spet prijateljici. Vsekakor nimaš v soboto kaj iskati na njenem rojstnem dnevu. Najprej razčisti sama s seboj.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
7.4.2006 10:26:23   
KODA
V soboto ostanita doma.Rajši naj te dragi kam pelje.
Koristil bi vama s prijateljico, en konkreten intenziven pogovor.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.4.2006 10:52:04   
srki
Sedaj si verjetno v fazi, ko ne moreš "trezno" razmišljati. Zato si od danes naprej vzemi čas zase, seveda ne pozabi na fanta. To, ali boš šla v sobota na njen rojstni dan, to je čisto tvoja odločitev. Verjetno pa ne boš šla, kar bi tudi jaz storila. Pa ne zato, da bi ji do groba zamerila, ampak zato, ker so misli zbegane, ker ni vse pošlihtano kot bi moralo biti.

Mogoče si svojo prijateljico s temi problemi, ki si jih imela, preveč obremenila. Pa ne v tej smeri, da ji ni bilo mar za tvoje probleme, ampak zato, ker ni vedela oz. ni znala pomagati, ali pa ti je pomagala, pa pomoč s tvoje strani ni bila sprejeta. 

Življenje živi, kakršno je. Sprejmi ga, kot se ti ponuja. Govori si, da se vsaka stvar zgodi z namenom. Verjemi, da bo nekoč tudi za tebe posijalo sonce in boš najsrečnejši človek, ki bo zajemal življenje s polno žlico in imel ob sebi ljudi, ki jih bo imel rad in ki ga bodo tudi drugi imeli radi.

Svetujem ti tudi odkrti, amapak res odkrit pogovor s tvojo "prijateljico". Mogoče pa le ni vse tako črno, kot se zdi sedaj.

Pa srečno! 

Mogoče

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.4.2006 10:53:33   
srki
No, tisti "mogoče" ne spada v odgovor! Se opravičujem!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.4.2006 11:08:39   
daddy
   ja, stoprocentno je tak. prijatelja, tistega pravega, spoznaš v nesreči. ko imaš težave. ko ti gre slabo, ko te pestijo težave, ko te življenje tepe.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.4.2006 11:35:29   
Anonimen
bila sama kriva za to.
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Jaz pa mislim, da imata vidve obe zelo velike probleme sami s seboj in da ko jih bosta rešili, bosta morda spet prijateljici. Vsekakor nimaš v soboto kaj iskati na njenem rojstnem dnevu. Najprej razčisti sama s seboj.

Se strinjam z Meto..

In tole.. da prijatelja spoznas v nereci.. ne pomeni, da lahko prijatelja uporabljas za kanto za smeti, ker vsaka kanta je enkrat polna in potem ti visek smeti pripelje nazaj..  ce ne kar celo kanto..
Ni fajn, ce verjames v idejo, da bo neka prijateljica v nedogled poslusala tvoje tegobe, ker se mi zdi da je tukaj njena vloga bolj to, da te razveseli, pomaga, da malo pozabis na tegobe.. ne pa da skupaj s teboj joce.. in ti se poveca obcutek zalosti.. Vliti ti mora novo svezo energijo upanja in pokazati svetle tocke..

Jaz mam tudi eno taksno prijateljico.. ki se sicer vsi poznamo.. spoznala sva se pa v sluzbi pred cca 9imi leti ampak sem jo do zdaj "rabil" samo 2 krat v zivljenju.. Prvic, ko je bila se tuki v sluzbi in sem neki mel.. pa je pogruntala, da neki je.. in me je tko napizdila, da sem najprej mislil, da jo bom cez okno zabrisal..  user posted image user posted image  Samo si tega nisva zamerila, ker po mojem je itak nemogoce da bi se skregala.. ker vse na hec obrneva..
Pol je kmalu sla.. ni sva se vidla se manj kot enkrat na leto.. in pred cca 5 imi leti sem imel spet neki.. in mi na kraj pameti ni prislo, da bi njo s tem moril.. ampak se je zgodilo to, da me je ona poklicala (pa se prej eno leto nisva slisala ziher) in rece.. Stari kje si.. dej prid sem, greva na kremsnito.. in greva na kremsnito.. in pogrunta, da nisem cist najboljse volje.. in ji povem v treh besedah.. in zavije z ocmi, me spet napizdiuser posted image user posted image   in sva se mela full fajn.. me je res spravla v dobro voljo.. oziroma mi je pokazal, naj gledam iz drugega kota...

In sem bil jaz nekega dne v sluzbi in primem mobilca, hocem nekam poklicat.. iscem ime.. in falim tipko in se mi pokaze njeno ime.. in pritisnem.. se javi.. vprasam, ce je dobro.. in rece.. "Ne morem verjet, da si me zdaj poklical.. ravno sem izvedela, da se mi je oce obesil.. kako si lahko to vedu?? " user posted image user posted image  in izmenjava nekaj besed.. sem se moral prepricat, da bo to v redu prenesla.. ji dal neki poguma in od takrat se spet nisva nic slisala..

Samo je res neverjento, da se pokliceva tocno takrat ko je neki res narobe.. ne da bi to prej vedela.. ker sicer se ne kliceva.. niti ne piseva po mailu.. samo vem, ce bo kdaj pri meni..  kaj fajn narobe, me bo itak ona poklicala in ne vem kako bo vedela pac.. misterija... drugace pa ni tko narobe, da bi bilo omembe vredno..

Pa se ena taka misterija.. user posted image   Ena kolegica je hotla biti z enim tipom in koncno sta prisla do tega, da bi si zamenjala stevilko.. ceprav sem ji jaz rekel, da to ne bo za njo.. in naj ne rine tja.. ker je to norost.. ampak .. ona je hotla na vsak nacin..  in sta bila skupaj.. in on rece, da bo poklical na njen mobilc samo tko, da se ji stevilka zapise.. in on vtipka njeno cifro.. in njen mobilc zazvoni.. ona prekine vezo.. in sta sla.. z besedami, da naj ona njega poklice.. ker se je nekam preselil ravno takrat.. al kaj ze..
In ravno takrat ko je on klical njo, da se ji zapise stevilka, sem tudi jaz klical njo.. in sem bil samo za kaksno sekundo ali manj.. hitrejsi od njega.. tko da je ona skenslala mene.. in sem si mislil.. OK.. ne more zdaj.. bo ze pokicala nazaj.. ona je mislila, da ji zvoni mobi, ker jo on klice.. on je imel sicer znak zasedeno.. ker sem jo jaz klical.. pa tega ni vedel, ker je itak silsal, da ji mobi zvoni.. in je prekinil..

Pol pa ona pride domov.. in da bo shranila njegovo cifro.. in faaak!! moja cifra.. gor.. user posted image user posted image .. Pa me poklice.. mi to razlozi.. hkrati je tko jokala, da jo ni blo za ustavit... jaz pa sem se tko smejal ,da me ni blo za ustavt.. in na koncu sva se oba smejala.. He he.. Smeh vedno zmaga! user posted image user posted image  In sem cutil kar olajsanje, da ni mela njegove cifre.. in nikoli je on ni vec poklical.. in nikoli ga vec ni srecala.. in zdaj ima dva majhna otroka z drugim.. user posted image user posted image

Tko da.. ne vem ce je priajtelj ravno tisti, ki si skoz z njim.. to je druzabnik.. Prijatelj je tisti, ki te samo s svojo prisotnostjo.. ali pa dvemi besedami potegne iz dreka.. in ti da vedet... "tukaj sem" ampak ne zato, da bom tvoje jamranje poslusal.. za to imas v gozdu drevo.. jaz ti dam samo moc in pogum, da se izvleces vem iz te luknje, kamor si padel..

Vcasih kaksen/a res tko jamra.. in pricakuje da ga bom poslusal.. in jokal z njim/o..  ampak kar nestrpen postanem.. in ga na hitro prekinem in preusmerim v resitve.. ne v jamranje.. ampak naj on/a potem sam isce resitve.. meni ni zanimivo to njegovo premlevanje.. to naj pocne sam..
Ce mu na poti zmanka moci.. evo tuki sem.. dve besede.. par novih vicev in ADIJO.. kdo bo to vse poslusal..

Stekas?! Evo si zapisala tole.. in zdaj.. smo tuki zato, da se ti smejis z nami, ne da mi jokamo s teboj.. in poklici to tvojo frendico, ce mislis, da je prava.. povej, da se ti je pac nabralo raznih zadev in ti je res zakl, da si jo s tem obremenjevala.. in kaj lepega ji kupi v sosboto..

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.4.2006 12:03:44   
dory
Se kako te razumem in dajem prav naslovu tega zacetnega posta...sama sem imela res krasno zivljenje, vedno se mi je vse tako speljalo kot je bilo treba, nicesar mi ni manjkalo niti denarja....imela sem ogromno prijateljev...ko mi je bilo dobro in ko mi je slo dobro...potem pa sem padla na dno in prezivljala res tezke case...in vedno manj je bilo teh prijateljev....danes so ostali redki, redki,ki so se odlocili stati mi ob strani, mi pomagati in ce je bilo treba tudi jokati z mano...res jih je le nekaj a so iskreni...

Pusti casu cas,saj prinese vse odgovore...ne obremenjuj se in misli nase...naredi nekaj zase, da bos zadovoljna in srecna....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.4.2006 13:00:29   
Anonimen
Pričakovala sem, da se najbrž kdo ne bo strinjal. Nič zato, pišem na forumu, vsak ima pravico napisati kar želi.
Rada bi samo razjasnila par stvari.

Prvič, ne jamram, nisem ji težila s svojimi problemi, res ne. Ve kaj se je vse zgodilo in niti slučajno ji o tem nisem govorila, kot ste me morda nekateri razumeli. Resnično je bil samo včeraj tak dan zame, da mi ni bilo do pogovora, drugače sem zelo zgovorna punca.

Drugo, ne poznate me. Ne veste kakšna sem. NIKOLI, zares nikoli nisem bila nekomu nevoščljiva nekaj kar on ima, jaz pa ne. Ker to da nekdo ima več kot jaz, ni sam kriv, meni ni nič vzel.

Moj fant je tako šokiran, da pravi da je najraje tudi pogledal ne bi več. Na rojstni dan je rekel, da niti slučajno ne gre.

Naslednja stvar, na rojstni dan seveda tudi jaz ne bom šla.

Moja druga tudi zelo zelo dobra in draga prijateljica, je bila totalno šokirana, ko sem ji povedala. Ona ve, da ne njej ne nikomur drugemu nikoli nisem zavidala ničesar, da nikomur nočem slabega in da ne jamram. Je tudi dobra prijateljica od moje mamice in tudi njej bi jaz lahko težila, kako sem jaz boga pa ne vem kaj. Še zanalašč sem jo vprašala, če res jamram, če sem njej slučajno kdaj pokazala kakšno nevoščljivost?
Ne, nisem takšna in nisem si zaslužila tako grdih besed.

In ne, nočem se smiliti nikomur, tudi vam ne. Svet je lep, imam prečudovitega fanta, ljubeče starše, in še veliko dobrih prijateljev.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
7.4.2006 13:19:18   
katis
Te razumem. Imam bližnjo sorodnico v težavah, podobnih. Najprej problemi z zanosistvijo in sedaj jih ne more več imeti. Problemi s partnerjem. Problemi z mamo. Problemi z lastnim zdravjem in nato še pok izguba službe in finančni zlom...in namesto, da bi začela vsaj finančni del reševat, je najela hipoteko na hišo, da bi vsaj prehodno šlo, dokler ne bi našla kaj drugega... in je bila zraven frajer!

Ampak sem jo 'zavohala', ker mi je bila skoraj kot sestra. Sem jo soočila samo s seboj. Je bilo tako hudo, da nisem vedela, al jo bom našla živo, ko pridem k njej.... Pa smo jo dobesedno zvlekli na socialno, pa priskočili na pomoč, kjer smo lahko...ampak ne moreš svojega življenja ustavit, samo da bi pomagal njej. Sem vedno prišla k njej s slabo vestjo, če se mi je kaj lepega zgodilo. In potem je končno začela malo sama 'migat' in delat malo na sebi in svoji samozavesti...in je šlo bolje. Ne rečem, da je OK. Ampak iz samega jamranja, jokanja, vzdihovanja o smrti, samomoru in vsem hudem, smo prišli na to, da se vsaj malo življenja veseli. Ostalo ji je pa tisto: jaz, jaz, jaz, jaz... pa ji nekaj govoriš in te sploh ne posluša ter začne spet z jaz.... Pa ji seveda oprostim. Razumem, da se mora 'dvignit'. Sam nekateri je pa ne. Inmoram rečt, da je vseeno zgubila občutek sočutja do soljudi. Pa vendar, če ji pomaga... OK. Res je pa, da tako, kot je bilo nekoč, ne bo nikdar več. Sva se namreč obe precej spremenili...

Tebi pa svetujem, da dobro razmisliš o zadevi. Ko sem se jaz ubadala s problemi moje sorodnice, sem bila tudi nekako 'odmaknjena' od mojih prijateljic in so me ravno one k sreči kmalu na to opozorile.  Dobronamerno. In je delovalo. Čeprav mi je bilo v začetku malo neprijetno (pa so to tudi moje prijateljice iz zgodnjega otroštva) sem končno postala spet nasmejana. In sem res spoznala, da ljudem ne pomagaš, če jokaš z njimi, če biješ bitke namesto njih... ampak, da si jim ob strani, ko te potrebujejo, da jih razvedriš, da si jim vsaj okno v boljši svet za nekaj uric, če že ne drugega. In se počasi tega veselja spet nalezejo (če si sami seveda dovolijo).

Premisli, kaj boš naredila. Ne reagiraj prenagljeno. Če ti v soboto ni za it, ne pojdi k njej, amapk pojdi z dragim akm ven, odpelji se stran od težav, malo na sonce, morda na kak sprehod, da si zbistriš glavo.

Potem se pa pogovori s prijateljico, če želiš rešiti vajino prijateljstvo. In če ti je prehudo govoriti, ji napiši. Ali pa ji pošlji link do tele teme, pa si naj malo sama prebere. Morda boste tako prebile led in bo pogovor lažje stekel. Vsekakor pa ona ne more vedeti, kaj se s tabo dogaja, če ji ne poveš. Lahko samo sluti, da je nekaj narobe. Lahko čuti, da jo odrivaš (čeprav podzavsetno).

Ampak verjemi. Prijateljstva se splača reševati. Vsaj poskusi, da si ne boš kdaj kasneje očitala. Če pa ne bo za, potem si pa tudi dosegla nekaj - v tem primeru veš, da se lahko bolj posvetiš drugim, njo pa izpustiš, da gre svojo pot.

Prijateljstvo mora priti iz srca in ne iz dolžnosti!

Držim pesti zate, da se izkoplješ iz vsega hudega, pa tudi za vaju, da najdeta spet skupni jezik.

Vso srečo!

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.4.2006 13:24:32   
lelaval
In ne, nočem se smiliti nikomur, tudi vam ne. Svet je lep, imam prečudovitega fanta, ljubeče starše, in še veliko dobrih prijateljev.

user posted image user posted image  S takim razmišljanjem si na pravi poti. Le drži se je. user posted image user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.4.2006 14:19:49   
srki
Anonimna, jaz te nisem niti približno hotela prikazat v luči, da se sama sebi smiliš.

Mogoče pa je šlo kolegici ravno to v nos, da si tako pogumna in pogumno prenašaš težave, ki so se ti zgodile, če pa bi se njej zgodile, pa ne bi znala bit tako močna kot ti in je posledično ona tebi zavistna in se tako obnaša do tebe!

Saj se bo vse uredilo, če pa imaš tako razumevajočega fanta in starše, potem pa se sploh ne sekiraj.

Lep dan ti želim user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.4.2006 15:06:04   
Sibil_
Po moje je pa tudi ta tvoja prijateljica malo v neugodnem položaju.Ker, po eni strani te razume, ti gre slabo, si prizadeta, rada bi ti pomagala.Po drugi strani ima pa slabo vest ker gre njej dobro, mogoče se ne zna obnašat.In ker ne ve kaj naj te pač poskuša razvedrit v družbi, da vsaj malo pozabiš.In mogoče napačno misli da bi ti to rada, ti pa nevede zamoriš situacijo, ker si pač prizadeta.

Tako da v bistvu vidve po moje rabite en odkrit pogovor na 4 oči, vsaka mora povedat kaj jo teži, zakaj ji je neprijetno itd in konec koncev kako naj se ena do druge obnašate.Ti povej njej da veš da  ji gre dobro, da si vesela zanjo a slavit z njo v takih trenutkih pač ne moreš, ker ne moreš pozabit svojih skrbi in bolečin.user posted image

Ona ti pa mora (če je res prava prijateljica) stati ob strani, ti pomagati, te tolažiti ali jokati s teboj, kar ti pač odgovarja (seveda ji moraš to povedat).

Ne po eni situaciji in malo bolj ostrem pismu vržt dolgoletnega prijateljstva v smeti, se ne splača.Pogovor je ključ do uspeha.user posted image

LP,
Sibil

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.4.2006 19:48:14   
Anonimen
Draga anonimna, pusti času, da naredi svoje. Ne reagiraj prehitro, razmisli o vsem, poskusi se čez par dni sama s seboj "pogovorit". Mogoče ti bo časovna distanca pomagala celoten dogodek videti malo manj čustveno...
Res pa je, da sta obe s prijateljico v letih, ko si vsak intenzivno ustvarja družino, nov dom in se zato dostikrat zgodi, da se tudi zato marsikatero prijateljstvo razide - ljudje se pač spreminjamo.

Poskusi pogledati vajina zadnja nesoglasja z njene perspektive - mogoče ti bo potem lažje razumeti zakaj je prišlo do takega razdora...

Kreganje res nima nobenega smisla... Še manj pa obtoževanje. Človek se v določenem trenutku odloči tako, kot misli, da je v tistem trenutku najbolj prav... Posledice sprejetih odločitev pa pridejo kasneje - tako dobre kot slabe - in v nobenem primeru ne moreš spremeniti preteklosti. Obe sta se odločili prav - vsaka zase. Sedaj morata pa najti način kako sprejeti tako odločitev/reakcijo, da bo OBEMA prav - seveda, če je še interes...

Na rojstni dan pa ne hodi. Preden se srečaš z njo si "spucaj" glavo - ti bo lažje.

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
25.6.2006 16:55:26   
Anonimen
me zanima kaj si potem naredila tisto soboto?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
25.6.2006 20:18:06   
Mateja82
škoda bi bilo vreči stran prijateljstvo, sploh če misliš da ti je res najboljša prijateljica. Premisli vse skupaj in se enkrat pogovorita na kakšnem nevtralnem kraju, povabi jo na kavo,  pa še  kaj sladkega si privoščita, bosta potem  boljše volje.user posted image
Mogoče ima tud ona kakšne težave, ki jo zlo mučijo pa ti jih ne zaupa in je zato tako nataknjena.?? nek vzrok je sigurno da se je spremenila.
Ma nevem men bi blo vredno še enkrat poiskusit, če pa vidiš da ni več tako kot bi moralo bit pa vse skupaj pozabi,  potem  vsaj slabe vesti nimaš , da se nisi nič naredila, da se nisi potrudila za prijateljstvo.

na rojstni dan pa je res boljše a ne greš, ker je napetost med vama  prevelika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.6.2006 17:10:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mateja82

na rojstni dan pa je res boljše a ne greš, ker je napetost med vama  prevelika.

Ti, pa res ne bom šla, predvsem zato, ker je blo to dva meseca nazaj! user posted image

Anonimna, ti pa me sprašuješ, kaj je blo tisto soboto: Nisem šla, vendar se je po dveh mesecih začelo obračati na bolje, prijateljica je spoznala, da ni imela prav in navezala stik z mano, jaz pa sem ji ponudila roko.
Pogovorili sva se, obe sva bili takrat v težkem obdobju in namesto, da bi to storili že takrat, sva pač zdaj. Nikoli ni prepozno, če gre za pravega prijatelja. user posted image

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?