Bety100
|
Baje pri tako majhnih otrocih (6. mesecov) je možno da so alergični, pa so krvni testi vseeno negativni, ker še ni zadosti protitelesc v krvi. Možno, da ni alergija ampak samo občutljivost npr. na KM, ker če bi bila huda alergija bi sigurno bili prisotni še kakšni ispuščaji, kri in sluz v blatu, nenapredovanje... Morda pa je tudi občutljiv na laktozo (mlečni sladkor). Mi smo imeli podobno težavo, čeprav smo dosti mlajši (zdaj 6. mesec), še dva tedna nazaj jo je hotelo raznesti (ful je bila "prdulica"), napenjelo jo je cel božji dan, pretekalo po želodcu, po noči pa je bilo kar hudo, pa tudi blato je bilo kar sluzasto. Zdej opažam, ko smo vse bolj na GH, da je zadeva dosti boljša (jo še vedno martra, posebej po noči, zbujevamo se na uro, če je hudo je edino potolaži flaška mleka, ampak je veliko, veliko boljše). Včeraj ko je spet jedla samo mleko (adaptirano), pa jo je spet ful napenjalo, tako, da laično sklepam, da je občutljiva na KM. Testi pri 5 mesecih pa so tudi bili negativni. Jaz bi na tvojem mestu res poskusila navadno adaptirano mleko začasno (pravijo, da se v dveh tednih pokaže izboljšanje) zamenjet za mleko za alergike ali za sojino mleko (samo to je tudi lahko alergeno). Pa za iz prehrane izločiti še vse druge mlečne proizvode, pa tudi drugih alergenov se izogibat (pšenica, jajca...). Potem pa boste vidli a je kaj na tem. Mleko Allernova je od iste firme kot Novalak in je narejena na osnovi KM, samo, da so beljakovine toliko hodrolizirane (ni verjetno pravi izraz), da jih organizem ne zazna kot tujek, kar je dejansko kravlje mleko za dojenčke (oz. splošno za ljudi), pa tudi se mi zdi, da ne vsebuje laktoze. Pregomin pa je od Milupe in se mi zdi, da je narejen na osnovi soje (ne me držat za besedo). Oba pa sta navgražnega okusa, ker pa ste že toliko stari ga lahko izboljšaš tako, da ga narediš na osnovi čaja, kompota ali dodaš mal vanilijevega sladkorja . Mi smo poskusili naši pupi dat za pit oba mleka, pa jih je kar ven pljuvala... Res človek ne more biti pametan, posebej ko ga zdravniki prepustijo samega sebi... meni je pediatrinja rekla, naj se kar sprijaznimo, da imamo "prdulico" doma in naj se tem s prehrano prilagodimo... Ja baje je tudi normalno, da otrok pri enem letu ima krče.
|