Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 5.8.2008 10:53:37
|
|
|
|
ThinkPink
|
Vsak dan ji malo ponudi, počasi se bo že navadila. Saj bo!
|
|
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 5.8.2008 11:05:58
|
|
|
|
Lunc_a
|
Niso vsi otroki enaki!! Če je pri sinu šlo še ne pomeni da bo hčerka enaka! če noče oz. pluva ven,NI prirpavljena še.POčakaj,kam se pa mudi?
|
|
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 5.8.2008 11:36:18
|
|
|
|
Katrin
|
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink Vsak dan ji malo ponudi, počasi se bo že navadila. Saj bo! Počasi ... pa bo. Ti kar vztrajaj. Najin drugi bo star 7 mesecev, pa tudi še ne poje celega obroka (včasih le žličko ali dve) ... Srečno!
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 5.8.2008 11:39:52
|
|
|
|
sirenetta
|
V zdr. domu in na MŠ so nam svetovali, da vsak dan ponudimo isto hrano, npr. začnemo s korenčkom (ki ga imajo otroci običajno radi) in potem vsak dan korenček, dokler se ne navadi okusa. Ko sprejme to prvo hrano (npr. korenček lahko pa se odločiš tudi za kaj drugega) šele takrat preideš na drug okus (npr. banana ali jabolko, kar imajo tudi običajno otročiči radi) in spet ponujaš vsak dan to, dokler ne sprejme. In tako dalje. Vgl. ne en dan eno naslednji dan takoj drugo, ker rabi otrok nekaj časa, da se navadi na okus in da sprejme neko določeno hrano in pa tudi črevesko rabi cajt, da se navadi. Pa tudi reakcije opazuješ (morebitne alergije, driska, krčki ipd.), če pa prehitro menjuješ pa ne boš vedela, od katere hrane je reakcija. Je hecno povedal sestra na MŠ: Ne mu 1x dat špinačo in ker jo ven pljuva rečt, da ne mara špinače. Ponudite mu jo 40x zaporedoma! in ko jo štiridesetič ven pljune, takrat lahko rečete, da je ne mara. (No malo pretiravam ). je navajen na okus mleka, ki je sladko in je edini okus, ki ga pozna, zato rabi veliko časa in potrpljenja, da se navadi na nove okuse. No, eni več drugi manj. Predvsem naj se ti ne mudi in ne hitet! Dovoli ji da se počasi navaja na vsak posamezen okus. Kot že rečeno niso vsi otroci isti in eni rabijo pač bolj postopen in počasen pristop. Pa srečno!
|
|
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 5.8.2008 12:04:58
|
|
|
|
romta
|
Se zelo strinjam z sirenetta. Moj prvi otrok je z veseljem jedel že vse od začetka, drugi pa je začel jest (to pomeni da je pojedel več kot eno žlico) pri 8 mesecih. Sem pa vztrajala in mu čisto vsak dan ponudila gosto hrano (več dni zaporedoma isto), pa čeprav je pojedel samo eno žličko ali pa je še to pljunil ven. Še sedaj pri 15 mesecih velikokrat vrže ven prvo žličko, potem pa je normalno. Tako da pri nekaterih otrocih je treba bit malo bolj vztrajen. Srečno!
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 5.8.2008 14:43:01
|
|
|
|
kaya2007
|
počasi in vztrajno. drugače pa naša dolgo sploh ni marala sadja, je večinoma hotela samo zelenjavo, tako da je mogoče bolje poskusiti več stvari pa da vidiš kaj bolj ustreza.
|
|
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 5.8.2008 14:46:02
|
|
|
|
butt3rfly
|
nektere še pri tej starosti polno dojijo oz. so komaj začele z uvajanjem GH. sej ne gori. počasi ponujati nekaj časa eno in isto hrano, šele nato menjati. najbolj pomembno je, da vztrajaš.
Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."
|
|
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 5.8.2008 15:23:44
|
|
|
|
sazi
|
Kaj svetujete? Nisem brala drugih odgovorv, ampak bo že, ko bo pripravljena. Moj sinko ni hotel GH do 10. meseca, pa je bil samo in izključno na adaptiranem mleku. Potem je pa počaaaasi začel jest - res počasi. Še zdaj, pri dveh letih in pol ni nek jedec. Otroci so različni, eni radi jejo, enim je hrana nujno zlo - pa saj pri odraslih je isto. Pridno ji ponujaj, ne je pa silit. Bo že, ko ji bo zapasalo.
|
|
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 20.8.2008 22:40:31
|
|
|
|
maja&m
|
Kaj pa če noče ust odpreti?Ja moja pupa bo kmalu stara 7 mesecev in imam "preglavice" z uvajanjem goste hrane. Ko vidi,da kdo drug je-ful sodeluje in bi jedla.Ko pa ji ponudim njen obrok,pa ust sploh ne odpre ,tako,da ji le s težavo kaj v usta spravim.Potem pa ali začne pljuvat ven ali ji gre na bruhanje ali pa kar zbruha.Kaj mi svetujete? hvala in lp maja
|
|
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 21.8.2008 21:18:43
|
|
|
|
Tisana
|
Pri nas uvajamo GH že 2,5 meseca in še sedaj ne poje enega celega obroka. Da ne govorim: ko vidi žličko, začne kar jokat, gledat dol, vse drugo je bolj zanimivo,... Sedaj smo pa pogruntali, da v bistvu ne mara spasirane oz. pretlačene hrane in da ne mara jest po žlici. Če ji pa damo jesti z roko in pa koščke, ali pa še bolje kar celo nektarino, ali pa krompir,... da zagrize vanjo z ubogima spodnjima zobkoma, je pa ful važna in kar nekaj pojé. Na začetku sem bila ful panična, da se ji bo zaletelo, da ji bo šel kakšen košček v sapnik, ampak frajla pač dobi solzne oči, malo pogleda z belim, se dobro odkašlja in jé naprej . Ugotovili smo pa tudi, da je ful pomembno, da vsi prisotni sedimo skupaj za mizo in vsaj glumimo, da mi tudi jemo . Pa animacija je sedaj bolj v škodo kot korist, ker takrat potem samo gleda, kakšno budalo mami dela iz sebe, namesto da bi odprla usta za naslednji grižljaj
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 23.8.2008 20:17:56
|
|
|
|
AndrejaLana
|
Tisana, tudi pri nas je tako. Spasirano je fuj blek, v kosih pa odlično. Moja pupa je stara 8 mesecev in par dni čez. Pa še tudi nidmo na enem celem obroku GH. Je dojenje še zakon.
|
|
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 23.8.2008 20:58:25
|
|
|
|
Tisana
|
Tisana, tudi pri nas je tako. Spasirano je fuj blek, v kosih pa odlično. Moja pupa je stara 8 mesecev in par dni čez. Pa še tudi nidmo na enem celem obroku GH. Je dojenje še zakon. Še dobr, da je še kdo. Je velik laži
|
|
[Brisano sporočilo] 23.8.2008 23:04:13
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 25.8.2008 20:27:05
|
|
|
|
Alfabeta
|
Moja punčka bo konec meseca stara 7 mesecev. Vse kar nam uspe pojesti je par žličk 1x na dan sadne kašice. Če pa dam zraven še kak piškot ali pa žitno kašico potem pa tud ust ne odpre. Se torej dejansko samo dojiva. Ampak se tolažim, da počasi pa bo. Silim jo pa ne. Če je je, če noče pa nič.
|
|
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 30.8.2008 21:45:19
|
|
|
|
Alina_alin
|
Tudi mi smo samo na koščih, zmiksano ni šans. Je pa samo: mlečne kašice- tople, ko se z mešajo z vodo - zajtrk in večerja, čez dan pa: sadje po koščkih, tu pa tam kruh zgrizlja, in mesek v koščih, koščki krompirja, cel makaraon. Zadnji č sem ji dala malo hrenovke in je bila tudi mnjam. Zmiksano hrano pa ji kuham, miksam od 5,5 m pa vse vstran mečem. Pa ne vem, zakaj ji še sploh kuham to zmiksano...
|
|
RE: Pri 6,5mes. noče goste hrane 31.8.2008 9:21:27
|
|
|
|
lana38
|
Tudi moj ne mara pasirane hrane. Začela sva pri 6 mesecih z GH, pa sploh ni hotel ust odpirati. Pri 7 mesecih bi jedel samo banane in smo nekaj časa vso hrano kombinirali z banano. Zdaj je star pa 8,5 mesecev, pa mu že gre. Tako da je pač treba vstrajati in mu vsak dan ponujati GH. Tudi jaz sem kar nekaj GH zmetala vstran. Zdaj imava 3 obroke GH in 3x dojenje. Zjutraj dojenje, dopoldan jabolko z banano, kosilo zelenjava(korenje, cvetača, brokoli), riž, krompir, belo piščanjčje meso, juhica, testenine; popoldan dojenje, zvečer kašica, ki se zmeša z vodo. Pred spanjem pa še dojenje. Pije pa tudi ne rad, samo sokec Frutek, čaja nima rad. Tu in tam mi uspe, da spije še kaj prekuhane tople vode. LP
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.