|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pri 14 m ne hodi.....
4.2.2006 21:01:54   
Pilar
in zaenkrat me ne skrbi.  Al bi me moralo?  Enostavno noče. Počaka, da mu damo rokico in pol mašira, če ne, se vrže na kolena...Na jetra mi gre, ko me sprašujejo, če je že shodil in potem sledi : "še vsak je, pa bo tudi on." user posted image

Zame bi bilo fino, če bi shodil, ker sem noseča 29 tednov in ga res že težko dvigujem.....

V bistvu sem hotela samo malo poklepetati, kako je bilo kaj pri vas. Aha, pa govori tudi bol švoh( nič) in pol res ne vem, kaj naj si mislim.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pri 14 m ne hodi.....
4.2.2006 21:10:13   
lelaval
Moja starejša hčera je shodila pri 13,5 mesecih - ko sem jaz bila noseča celih 7 mesecev. Te prav razumem, kako ti je.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2006 21:11:22   
sa
eh nimas se kaj sikirat bo ze shodu ko bo pripravljen sam,eni prej drugi poznej.Glede govora pa nas je star 18 mesecev pa se tudi skoraj nic ne govori,bo ze...,lp

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2006 21:12:38   
SaaS
Sem v enaki situaciji kot ti. Noseča 23 tednov in imam 15 mesecev starega sina, ki še ne hodi. No, niti stoji še ne! Tudi jaz ga moram ves čas dvigovati in nosit in komaj čakam, da shodi.. Hodiva na fizioterapijo, doma delava vaje, sva bila v razvojni ambulanti, ampak malemu se nikamor ne mudi. Bo pač malo kasneje shodil. No, da povem, da naklada pa ves čas. Prav hecno, ko se dobiva s prijateljico, ki ima 1mesec mlajšega. Njen laufa okoli in je čisto tiho, moj pa sedi in ves čas nekaj čeblja in razlaga..

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2006 21:19:02   
Veverička
Ja, tudi moj Blaž je bolj take sorte. Jaz pravim, da je len kot ati! user posted image user posted image user posted image  
14. bo star 15 mesecev, pa je ravno te dni začel bolj konkretno (beri: sam) hodit. Pa se je že pri slabih 9 mesecih postavljal na noge, tudi je kar hitro naredil samostojno korak ali dva (pred 1. rojstnim dnem), kaj več pa se mu enostavno ni dalo. Hop, na kolena pa gase (očitno je (bil) po vseh štirih bolj hiter.
Moram pa priznati, da pri govoru pa mali raztura. Govori že ogromno, ponavadi tudi zelo razločno, skratka, skoraj vsak dan nas s čim preseneti.
V tolažbo pa naj ti povem, da od moje prijateljice mala je shodila šele pri 18 mesecih, zdaj šele (dobri 2 leti) pa je začela malo govoriti. Pa ni to nič nenavadnega (po mnenju njene pediatrinje). Tako, da se nimaš česa bati!
Lep pozdravček!

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2006 21:27:16   
Anol
Živ,

Tud jaz mislim, da ni panike, saj veš otroci so si tolk različni in če ni fizične ovire se res nimaš za kaj sekirat. Kar se pa tiče govora, naš čmrlj tud bolj malo čvek oz. ga bolj malo razumemo. Ko je pri volji bo ponavljal, ko pa ne bo se pa lahko na glavo mečeš pa ni šans, da bo kaj rekel.
Kot rečeno, nista dva črmljčka enaka, ti pa želim, da bo čimpreje shodil, da boš imela čim lažjo nosečnost. Jaz nisem noseč ampak je naš 17 mesečni čmrlj pretežak za nosit.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2006 21:29:37   
KODA
Ne sekiraj se.Od kolegice hči je shodila pri 20 mesecih.
Naš tastarejši pa je govorit začel šele okoli 3 leta.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2006 21:35:30   
Anonimen
Moja nečakinja je shodila pri 15 mesecih, ko je že čisto vse že govorila...kakšna beseda je bila nerazumljiva, ampak sestra jo je seveda razumela.Shodila je pa potem, ko je prišla iz bolnice.Mislim, da ni panike, eni so resnično fenomeni...

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2006 22:52:37   
Jančika_
Naš je shodil pri 16m1t. Takrat sem bila na začeku nosečnosti in na višku slabosti - če bi se druga nosečnost obdržala, pa bi takrat že imela 2-mesečnega dojenčka! Pojma nimam, kako bi to zgledalo. Zdaj je star leto in pol in se je pred kakim tednom začel kobacati po kolenih - tega prej sploh ni znal, samo po riti je puzal. Ima čisto svoj ritemuser posted image .

Da te še malo potolažim - tudi govori skoraj nič. Reče mama (meni, možu, članom družine in zadnje čase tudi skoraj vsakemu, ki pride mimo) in veverička (wo-wo-wo-wa, to je po njegovo veverička). Evo, to. Vse ostalo je nekakšno brbljanje kar tako v tri krasne.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2006 23:29:05   
Anonimen
Moj Jan je shodil ravno okrog 14-ega meseca - ravno takrat, ko je šel v vrtec. In to je shodil dobesedno čez noč. Doma je bil "komot" in se je pustil, da smo ga nosili po rokah. Jasno, da se mu potem ni dalo hodit. Ko je pa prišel v vrtec, je pa že prvi dan očitno ugotovil, da se ga pa tam ne bo za vsako figo nosilo po rokah. In naslednji dan je hodil po igralnici.
Razločne besede je pa govoril že pred enim letom, tako, da... to ima po meni. user posted image

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2006 23:37:01   
babylove
Če hodi, ko ga držiš za roko, bo najkasneje v roku 1 meseca sam letal naokoli. Ti pa za njim, to bo veselo... 

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.2.2006 8:54:03   
ZARA
oj, Pilar!
Pomoje tud ni panike...Zara je shodila pri točno 14 mes in se je prej zelo malo spuščala...to pride čez noč, boš vidla...en dan te bo Jurček šokiral, da boš jokala od veselja user posted image
Drž'se stara!!

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.2.2006 11:34:30   
janjja
Če hodi za roko, po moje rabi še samo kak teden  ali dva, pa bo šibal. No naša je hodila že pri 12 mes in zdaj ko je stara 17 mes. govori že okoli 50 besed- tako je rekla njena vzgojiteljica, ki spremlja njen napredek v govoru.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.2.2006 12:30:44   
Spark
 mislila da samo naša pupa štrajka. Čez en teden bo stara 14 mesecev, pa je šele pred tednom dni začela malo hodit. S tem da je že pri 10mesecih super hodila, ko si jo držal za rokice. vsi smo mislili da bo zelo hitro shodila pa nič. No pred enim tednom pa je sama začela malo korakat. Ampak zaenkrat še ni stabilna, tako da hodi zelo malo. par korakov pa se hitro oprime nečesa.
Mi pa grejo pripombe full na živce, ko začnejo drugi govoriti, saj bo, saj so še vsi shodili. user posted image user posted image Jao.

*Kart, ki jih dobimo v roke, ni mogoče zamenjati, od nas pa je odvisno, kako bomo igrali*

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.2.2006 13:07:57   
Anonimen
Naš je shodil pri 15 mesecih. Pri 14 mesecih je prav tako hodil le, če sem ga držala za obe rokici. No,pa ob pohištvu je šel sam. Drugače pa prav shodil je pri 15 h. Nč naj te ne skrbi in ni ga treba siliti, da ne bo kje padel in se prestrašil. ko bo sam pripravljen, se bo spustil user posted image

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.2.2006 20:56:43   
Pilar
No, vesela sem, da ni panike.
Samo malo sem želela podebatirat o tem, kako je bilo pri vas.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.2.2006 19:16:26   
kepa*
Sem hotla svojo temo odpret, pa je tu podobna.
Upam, da mi bo katera odgovorila.
Naš malček bo tudi naslednji teden star 14 mesecev in še ne hodi. Hodi ob opori, pa če ga držimo za obe rokici. Nima nekega posebnega interesa, da bi hodil, najraje je na kolenih, pa se plazi.
Smo bli danes se mal pokazat na fizioterapiji, pa je rekla, da ga nič silit, ne ga vodit sam za eno rokico, pa nogico mal navzven obrača.
Kaj mislite, koliko časa pa potrebujejo otroci, da so se dejansko pripravljeni spustit? Naš že fino hodi ob opori, se le rahlo drži. Kaj pa nogica? Se potem pri hoji to samo uštima al kako?

Aja, pa še to me zanima, kdaj se naučijo plazit na posteljo, kavč in varno z nje?
Hvala.

Letos pa bo!

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.2.2006 19:42:40   
urši*
hoj kepa*!
moj Luka na posteljo  in kavč pleza že kakšna 2 meseca (hodi od 10,5 meseca) in ti povem , da je tole lazenje pousod zelo moteče in seveda nevarno.ne da si rečt, da ne sme in mi leze na kavč milo rečeno 100x na danuser posted image . mi je dans skor na glavo dol padu, sem ga komi ujela, ker zleze gor v sekundi, sam vstran se obrnem , pa je že gor!!
kar se pa hoje tiče , pa počakaj , da se bo sam spustu , al pa ga za kapuco al pa majčko rahlo drži odzadaj , tako smo delali mi in je kr hitr dobu ravnotežje!!

pa lep pozdravuser posted image

...na koncu bo vse dobro...če ni dobro, potem še ni konec...

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

otrok
danuska

Če bi vas partner prevaral in bi bil plod prevare otrok z drugo žensko bi otroka sprejeli?

da (25%)

ne (14%)

ne njega ne otroka (61%)

Število vseh glasov: 440

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!