|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prezivnina+tozba
2.2.2011 9:51:28   
malecka24
LP

Mene zanima sledece.Prejemam prezivnino 70eur na mesec,ampak ker je sedaj hcerka zacela hoditi v solo,so stroski toliko vecji.Ampak problem je naslednji.Imam partnerja s katerim sva skupaj 5 let,skupaj imava hcerko in stanovanje v katerem zivimo vsi stirje,oba imava sluzbo,ampak je samo on za stalno,jaz pa ne.Zanima me ce imam pravico za vecjo prezivnino kljub temu da imam partnerja z sluzbo in jaz imam slubo oz.so redni dohodki in kljub temu da so stroski glede sole resnicno vecji in tudi izven solske aktivnosti?Vem da so mi nekateri rekli da imam vso pravico tudi ce nisem samohranilka.Ne vem kaj je res,pa me zanima ali ima katera tako izkusnjo.Hvala vam za vase odgovore in brez zamere.Hvala ze vnaprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prezivnina+tozba
2.2.2011 12:22:43   
Jantar
Če hočeš dat za spremembo preživnine,v tvojem primeru za povečanje,se morajo zgoditi premembe pri biološkem očetu,ki preživnino nakazuje in ne pri tebi,ker dejansko je bila preživnina določena na njegove dohodke in delno vajine potrebe,kar pomeni,da če se je otrokovemu očetu povečal dohodek imaš zakonsko podlago za oddajo vloge za večjo preživnino in ne če je hčerka zrasla in gre v šolo,...
Lahko pa vseeno poizkuš,...mogoče naletiš na sodnika,ki bo to zakonsko določilo obšel in potrdil tebi v prid,sam glej,da ne boš imela večjih stroškov kot boš na koncu dobila,če sploh boš,.....
Kaj pa dogovor med tabo in tvojim bivšim???? A to odpade???? Ali je kaka možnost,da se sporazumno dogovorita,da primakne kaj več,vsaj takrta ko so stroški malo večji,...???

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.2.2011 12:27:08   
zmajaz
To, da imaš ti drugega partnerja in nisi sama, nima nobene veze s preživnino, ki jo plačuje oče prvega otroka. Za tega otroka je dolžan pomagati skrbeti oče otroka in ne tvoj zdajšnji partner. Gleda se pa ne, kake dohodke imaš ti, ampak kake ima oče, ki plačuje preživnino - koliko zmore plačevati in kolikšni so dejanski s stroški z otrokom - ker oče naj bi jih nosil polovico. Je pa 70 evrov res zelo nizka preživnina.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

Neposredna povezava do sporočila: 3
2.2.2011 13:08:52   
malecka24
Hvala vama za odgovore.Jantar,bivsemu sem rekla da bi rada vecjo prezivnino,vsaj 60eur vec pa je rekel da vsak mesec pa ne more dajat toliko vec ker kao ne more ker mu mora ne vem koliko ostat cez mesec oz.ne vem koliko mu mora ostat po zakonu.Kakor vem,on sigurno dobiva 900-1000 eur place.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.2.2011 13:33:30   
zmajaz
Pri taki plači, bi moral dati NAJMANJ 200 evrov preživnine, če ne več. Ti se kar na sodišče obrni. Vprašaj Kerenso - ona je iztržila, mislim da ravno tu nekje, celo od uradno brezposelnega bivšega, ker je uspela dokazati, da, čeprav uradno ni zaposlen, ima dovolj visoke prihodke, da lahko toliko plačuje. Otrok stane, to vsi vemo, in če ga je naredil, naj ga še pomaga preživljati. Daje ti pa tako preživnino, kot da bi imel minimalno plačo - še človeku z minimalno plačo bi sodišče pravzaprav določilo višjo preživnino.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 2.2.2011 13:36:18 >

Neposredna povezava do sporočila: 5
2.2.2011 14:39:26   
malecka24
Bivsi si je sazidal hiso in jo trenutno ureja in je tudi uredil tamali sobo ko bo pri njemu.Vem da ima kredite,ampak mene zanima lai sodisce to uposteva njemu v prid?Pa tudi to je.Z njegovo mamo se dobro razumeve in kadar delava s partnerjem popoldne jo ona vzame k sebi popoldne v varstvo.A je lahko tudi to v njegovo dobro na sodiscu?Kaj pa stvari ki jih kupuje kot za roj.dan al pa druge praznike?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.2.2011 14:43:00   
zmajaz
Zadeve, ki jih naštevaš, ne vplivajo na to, da bi lahko zaradi tega plačeval nižjo preživnino - to, da ima kredite, je pa tudi njegov problem, ne tvoj.

Neposredna povezava do sporočila: 7
2.2.2011 15:28:59   
Jantar
Ka si je bivši sezidal ni važno,....zdej glede kreditov je tko določeni sodniki bi jih znali upoštevati eni ne,....in ja,preživnina je relativno nizka,...na cca 1000€ pa če nima nobenega otroka več bi mu znali dodelit tud 200€ na mesec ampak predvsem šteje koliko otrok v določeni starosti dejansko stane in od tega se potem naj bi odštel otroški dodatek,ki ga za otroka dobivaš in ostanek se deli na polovico,zdej če ima ON večji dohodek kot ti naj bi ON prispeval več kot ti,...je pa tko,da je čist od sodnika do sodnika odvisno,...eni upoštevajo kaj se otroku dodatno nudi eni se pač držijo črke zakona,...tko da ti težko odgovorim čist točno,...dejstvo je,da je preživnina nizka in,da če se pri njemu ni bistveno veliko spremenilo je veliko lahko na tem,da ti je ne povečajo,...drugače pa kdor ne reskira ne profitira,....poizkusi,...kaj drugega ti ne preostane,...pa še to:ni pomembno kolk oON ven dobi ampak šteje se čistna neto plača,nadure in dodatki se ne smejo upoštevati,....žal,....

Neposredna povezava do sporočila: 8
2.2.2011 16:15:48   
malecka24
Aha.Potem se ne steje prevoz,malca(za njega mislim)?Kljub temu ce dobi ven brez vsega tega ene 800 eur,potem bi vseeno moral dati vec.Kaj zam tudi to velja oz.se gleda moja neto placa?

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.2.2011 17:53:34   
Jantar
Gledata se oba dohodka in to čista neto dohodka brez dodatkov,ker dodatki so tako jih dobi(š) če si v službi,drugače jih pač ni in zato se gleda samo neto plača,...no pri tebi se tvoj dohodek deli še na drugega otroka,ki se tukaj šteje polovičko,kar pomeni,da se pri tebi šteje,da imaš za preživljati 2 otroka in je to olajšava za tebe,ker imaš več otrok,kot tvoj bivši,.....ker če bi ON imel sedaj novo partnerico in z njo otroka bi se tudi to upoštevalo,....upam,da razumeš kaj želim povedati,.....ja,če ima 800€ čiste neto plače imaš možnost dobiti vsaj 150€,....me pa čudi,da si se na začetku strinjala z tako nizko preživnino????Ali je mela pač tako nizek dohodek????

Neposredna povezava do sporočila: 10
2.2.2011 18:25:45   
malecka24
Takrat ko sva se menila za prezivnino(to je bilo cca 5 let nazaj),sem bila nezaposlena in takrat sem prejemala socialno pomoc in otroske,tako da nisem komplicirala glede tega in tudi takrat se nisem toliko pozanimala glede tega koliko mi pripada,takrat sva tudi bila v boljsih odnosih,tako da nisva komplicirala.Tako da do zdaj je redno placeval,ce je zamujal kak dan ali dva mi je vedno prej sporocil.Ampak ko sem mu rekla za vecje stroske glede sole in vsega je predlagal da lahko kao on tud kaj da,ampak ne vsega oz.ne vsak mesec.Je tudi rekel ce bo kaj rabila hcerka naj mu kar recem da lahko tudi on kupi,sam jst nocem da misli da ji jst in moj partner tega ne moremo dati in mi bo lahko (nikoli ne ves)ocital nekega dne kaj vse je dal ker sem pac jst to rekla.Nocem riskirati in raje sem tiho in grem raje na sodisce da je vse ustimano kakor treba,ne pa da se sekiram kdaj bo prisel ta dan ko bo zahinavil in mi bo ocital.Raje imam ciste racune in sem mu tudi rekla da ce ji bo kaj  kupil naj kar sam kupi,ne pa da ga jaz klicem in mu pravim kaj rabi.

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.