|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prevozi v šolo
30.3.2009 20:46:42   
melanija
Zanima me nekaj v zvezi z prevozi v OŠ prvošolčkov.

V sosednji občini imajo urejen prevoz prvošolčkov v šolo, da ni potrebno staršem vsakega posebej vozit v šolo. Starši naj bi prve dve leti otroka vozili v šolo.

V naši občini se tega ne izvaja. Zdaj pa me zanima a obstaja kakšen zakon, da mora šola poskrbeti za prevoz otrok? Iskala sem po goglu sam nisem nič pametnega našla. V sosednji občini se pa sklicujejo na zakon (kateri ne vem), da je morala šola to uvesti.

A mi zna katera pomagat?
Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prevozi v šolo
30.3.2009 20:59:38   
muha1
Mislim, da velja to v primeru, če otrok nima avtobusnega prevoza od kraja bivanja pa do šole. Za prevoze otrok pa mislim, da mora poskrbeti občina.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2009 21:17:03   
Splišni
Tole o tem piše v Zakonu o osnovni šoli:

56. člen
(brezplačen prevoz)
Učenec ima pravico do brezplačnega prevoza, če je njegovo prebivališče oddaljeno več kot štiri kilometre od osnovne šole.
Učenec ima pravico do brezplačnega prevoza ne glede na oddaljenost njegovega prebivališča od osnovne šole v 1. razredu, v ostalih razredih pa, če pristojni organ za preventivo v cestnem prometu ugotovi, da je ogrožena varnost učenca na poti v šolo.
Učenec, ki obiskuje osnovno šolo zunaj šolskega okoliša, v katerem prebiva, ima pravico do povračila stroškov prevoza v višini, ki bi mu pripadala, če bi obiskoval osnovno šolo v šolskem okolišu, v katerem prebiva.
O načinu prevoza se osnovna šola dogovori s starši in lokalno skupnostjo.
Otroci s posebnimi potrebami iz prvega odstavka 12. člena tega zakona imajo pravico do brezplačnega prevoza ne glede na oddaljenost njihovega prebivališča od osnovne šole, če je tako določeno v odločbi o usmeritvi.
Če učencu ni mogoče zagotoviti prevoza, ima pravico do brezplačne oskrbe v kraju izobraževanja in pravico do brezplačnega prevoza domov ob pouka prostih dnevih.
Osnovna šola mora učencem, ki morajo čakati na organiziran prevoz, zagotoviti varstvo.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2009 21:22:07   
melanija
Najlepša hvala, to sem rabila, da starši z neko osnovo gremo k ravnateljici, da se bo dalo kaj zmenit, ker do sedaj ni bilo uspeha, vsaj za prevoze prvošolčkov v šolo.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?