Veseljka
|
Lara, mi prosim poveš, kako ti je uspelo naročit preko interneta? Midva sva bila gor in je res super, tudi vse razložijo glede prevoza. Če vzameš njihov prevoz je strošek maksimalno 120 EUR + strošek za oddaljenost, ki je maksimalno 50 EUR. Torej to zame pomeni največ 170 EUR, ne pa 20% vrednosti od celotnega nakupa, kot sem se bala. Saj v splošnem je 20% vrednosti, ampak največ 120 EUR. To se še zmeraj bolj splača kot najemat slovenski kombi - vsaj takega s soferjem. Pozanimala sva se sicer le pri dveh, cena je 190 EUR na dan, imajo pa možnost da nakupovalni seznam daš kar šoferju in mu pač zaupaš, da ti bo prav prineselel. Tudi v primeru, da greš ti zraven, je cena ista. Gospa na informacijah nama je tudi potrdila, da je internetno naročanje sila fajn, sploh če naročih preko 1000 EUR in je prevoz gratis. No, tu pa se začenjajo najine težave: ne morem si ustvarit profila, ki bi ti omogočil, da z artikli polniš košaro - pri vpisi poleg drugih podatkov zahtevajo tudi poštno številko, ampak slovenske ne sprejmejejo in prijava ni možna. Zato sem na ikeo poslala mail, kako je s tem, pa so rekli, da preko njihove strani za Slovence oz. tujce naročanje res ni mogoče, naj pa kar pošljem moj Bestellung v obliki maila. No, to sem zdaj že dvakrat naredila, s celotnim seznamom artiklov, osebnimi in tudi podatki kreditne kartice, pa nič ne odgovorijo. Saj vem, da imajo polno dela, ampak vsaj: smo sprejeli-je v obdelavi, sem pa nekako pričakovala. Ko pa sem jih vprašala, kako je z mojim naročilom, so mi pa še v isti uri odgovorili, da ga nimajo zavedenega in da naj ga pošljem še enkrat. Skratka, ...vsake vaše izkušnje z internetnim naročanjem bodo zelo dobrodošle! Sva pa si seveda fino nacedila sline v trgovini, popoldne sva si pogledala še montažne hišice in šla v Seiersberg. Je res precej boljši nakupovalni užitek tale Graz. Hvala za vašo pomoč!
|