|
RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha 9.6.2009 18:32:31
|
|
|
|
Monni
|
Mene je tudi moja ginekologinja napotila v UKC MB na drugi pregled, ker bi naj imela pikica premajhno glavico za dva tedna. In sva šla z mojim na pregled v UKC MB, kateri je bil katastrofa saj mi je zdravnica govorila da je vse ok, zmes pa se z asistentom šalila, da bi lahko rekli da gre za asimetrično rast in da je ona izumila sedaj novo diagnozo. Ne vem kako se lahko specializiraš za področje ginekologije in perinatologije pri tem pa ne veš da asimetrična rast obstaja in da to ni nekaj kar želi nosečnica slišati, da se dogaja z njenim otrokom, sploh pa če ni res. Sem šla drugi dan nazaj k moji ginekologinji in ni mogla verjet kaj takega, potem pa še mi je 1x lepo počasi razložila, da so te meritve približek in da če pride do odstopanja, raje zahtevajo drugo mnenje, to pa še ne pomeni da je dejansko kaj narobe. Mi je pojasnila, da je pač moja pikica za 2 tedna premajhna, kar pa ni čisto nič narobe, saj se iz izvidov ki sem jih dobila v UKC MB vidi, da nima premale glavice ampak je cela premajhna, da pa so vsi pretoki in vsi organi čisto ok, kar je najbolj pomembno. V glavnem, ne se obremenjevat z merami, če otrok iz tedna v teden pridobiva na teži oz. pri rasti. Problem bi bil, če se to nebi zgodilo. Saj vem da je to lahko rečt, ker sem tudi jaz bila panična po tem ko sem prišla od pregleda v UKC MB. Ampak sem se pomirila, ko sem čez par dni imela CTG in je ta ista zdravnica prišla prosit, če mi lahko študent pretipa trebuh glede lege otroka in sem se strinjala, pri tem pa je bil bogi revež čisto zmeden in ni vedel kako se prav postavi in prime, pa ga sploh ni popravljala, ko je delal narobe. Še dobro da je bila zraven sestra, ki namešča ctg in ga je ona popravljala in mu kazala kako se stoji in prijema. Potem pa mu je zdravnica rekla, da naj našteje 4 prijeme (nevem točno kakšne), pa ji sestra reče da jih je 5 in ne 4. Pa jo je zmedeno gledala in jo vprašala ja kateri pa je te peti . Takrat sem vedela, da sem se čisto zastonj sekirala nad njenimi izjavami, ker očitno ne ve kaj govori. Upam samo, da se mi pri porodu kaj ne zakomplicira in mi njo pošljejo. Malo sem se raspisala
|
|
|