mum2be
|
Zdravo, mene pa zanima vaše mnenje oziroma izkušnje s spanjem in dojenjem. Namreč naša dojenčica se že od vsega začetka pridno doji in lepo je, čez dan nimamo kakšnih posebnih težav. Zvečer nas dajejo krčki, ponavadi tik preden je treba spat, tako da imamo tudi nočna rajanja, ampak to je uglavnem za potrpet urico ali dve, potem pa mine in lepo zaspi. Kar me skrbi pa je, da ko enkrat zaspi svoj nočni spanec, pa spi precej dolgo v enem kosu (za naju z možem je to seveda super, samo ne vem, če je za otroka). Recimo, včeraj je zaspala ob pol treh zjutraj in se je zbudila ob pol desetih. Ne vem, če ni to za enomesečnega otroka preveč spanca v kosu brez vmesnega hranjenja (mama mi pravi, da naj jo zbdim in podojim, ampak potem zeeelo težko zaspi nazaj, če se sploh zbudi, oziroma se ne zbudi in malo pocmoklja in spi naprej)? S tem v zvezi me je potem začelo tudi skrbet, da mi ne bo začelo primanjkovat mleka? Namreč, potem ko se je zbudila po tem sedemurnem spanju, smo se podojili, šli ven na sprehod in ko smo prišli nazaj je še kar spala, tako da spet dobre štiri ure ni nič jedla. Potem, ko se zbudi, pa se seveda napoka, da je joj. Zvečer, ko je čas za spanje, se pa želi pogostoje dojiti (pa tudi malo crkljati ob tem, se razume). Da ne govorim, da sem potem čisto zmedena in ne morem oceniti, ali je otrok sploh lačen in bi rad jedel (včasih potem ko se naje, ker hrane pa ne more odklonit, saj preveč rada je, kar precej polije.) ali samo tečnari... Kar me skrbi je dejstvo, da smo pri enem mesecu na 6 podojih na dan (danes ne vem, če jih bo sploh 6?) in ali mi zaradi tega lahko začne zmanjkovat mleka? Sicer po eni taki dolgi 'turi' brez mleka se mi prsa zeeelo napolnijo in malo se mleko tudi izceja, ampak ne vem, koliko časa bo ta mlečnost vztrajala ;) Vesela bom vaših izkušenj in mnenj pa mogoče kakšnega nasveta, kako in kaj!
|