Taddy78
|
Sama sicer nisem imela sladkorne, je pa polihidramnij (preveč plodovnice) kar zastrašujoče stanje, glede na to, kaj vse najdeš pod tem pojmom. Imela sem ga v obeh nosečnostih, pri sinu sicer manj 21, na koncu so mi morali porod sprožiti, ker je bilo plodovnice premalo, pri hčerki pa je vrednost bila celo 28. Ker sem posledično slabše čutila gibe, sem v 35.tednu pristala v bolnici, kjer so mi naredili test na sladkorno, ki je bil negativen, kaj drugega pa niso morali narediti in me po 4.dneh odpustili. Pri svoji G sem imela bolj redne preglede in UZ-je, na koncu sva se zmenili, da mi predčasno sprožijo porod. Če bi bilo po moje, bi šla že prej, sem pa potem šla v P 10 dni pred rokom, pa se je porod tak spat začel sam od sebe, kakor hitro sem se vlegla na tisto posteljo (pri sinu bilo isto). Tako da pri meni vzroka ni bilo, so pa neke teorije, kao da če je velik plod, to da je preveč plodovnice niti ni tako alarmantno, lahko pa da je kaj narobe s plodovim srčkom, prebavnim delom...groza. Med samim porodom...uf, ko mi je predrla mehur, se je samo vlilo po tleh, niti mi več ni menjavala rjuh, ker sem bila skozi do vratu mokra, ko mi je nastavila kahlo da lulam, sem jo napolnila do vrha s plodovnico, v glavnem, mokro je bilo.
|