ursa_p
|
Verjetno je tako zivahna vecino casa, sploh pa takrat, ko pridejo obiski. Jaz bi poskusila psicko umirjat - na splosno. To pomeni, da se za ven vedno usede, da se za hrano vedno usede, da se za piskot vedno usede, da se za VSAKO pozornost vedno usede in da ji VI poveste kdaj lahko vstane!!! Tako se bo pocasi navadila, da z norenjem ne dobi nicesar. Ker trenutno ji dajete vso pozornost kjub temu, da je prevec zivahna. Na zacetku jo te stvari navajajte s piskotki in pohvalo ob enem, potem pocasi preidite enkrat na pohvalo drugic na piskotke, potem pa bo v vecini dovolj samo pohvala ... ker bo itak dobila vaso pozornost, ko se bo vsedla. Namesto sedi lahko uporabite tudi kaj drugega, ceprav je to en od nacinov, da se umiri. Lahko se lezi na primer. Pri nas smo imeli isto podivjanko s 55 kilami. Doma smo norenje omejili tako, da smo jo privezali za radiator. Predvsem zato, ker je izsiljevala pozornost na vsak nacin in jo je dobila cetudi si jo samo poslal na prostro - ji je bilo to dovolj. Omejili smo ji naso pozornost. Pomembno je bilo, da je dobila naso pozornost takrat, ko je kaj naredila (se usedla, dala tacko, ... ) in pa ko smo MI zeleli. Nikoli ko je zelela ona!!! Tak nasvet smo dobili od psihiatrinje in nam je res pomagalo. Ampak moras biti res dosleden. Pomembno je tudi, da psa umirjate vedno in ne norite. Ne skacite od veselja z njim, ko bo ona vesela. Umirjajte jo. Ob prihodu jo pozdravite in jo nezno bozajte in mogoce stisnite med kolena tako da se postavite nad njo. Tako imate ves nadzor nad njo in jo lahko umirite. Ali pa naj se uleze na hrbet in jo cohajte po trebuscku. Tudi zunaj je ne vzpodbujajte dodatno k norenju ampak k umiranju. To je le nekaj nasvetov, za katere sem prepricana, da bodo ob doslednosti in scasoma umirili vaso psicko. Kar se pa otrocka tice. Dajte jo na lezi, ko je zraven otroka in jo zraven nezno bozajte in umirjajte. Ce ne bo slo, jo pa privezite za radiator na primer in dajte otroka tako blizu, da je ne bo mogla lizat, ampak bo vseeno ob njej. A "na prostor" pa ne uboga??? Nikoli ji tega ne recite vec kot 1x ... v prvo recete, v drugo ji pa pomagate (jo sami odpeljete na prostor) in jo zelo pohvalite. Pri nas imamo 4 mrcine in smo to cetrto na nacin, ki sem ga opisala zgoraj umirili se preden je otrok zacel laziti po tleh, ker bi bile poskodbe, pa ceprav od veselega psa, lahko ogromne. Pes ima le 55 kg. Ostale tri niso problem. Zdej je star dobri dve leti in so ga zelo vesele, ko pridemo domov, pa dobi ogromno poljubckov, sploh od bokserk, potem je pa mir. Zelva ... je tale boksercek tvoj? Veliko uspeha in veselja se naprej. PS: Katero pasmo pa sploh imate? Lp, Ursa
|