|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preveč plodovnice
6.8.2012 10:03:59   
honey
Sem v 33. t nosečnosti in to je moja 3. nosečnost. Imam tudi gestacijski diabetes (spet), ampak tokrat imam preveč plodovnice. Pri prvih dveh nosečnostih teh težav nisem imela. Zdaj pa me zanima, če mi zna katera povedat iz izkušenj, kakšne so lahko posledice preveč plodovnice? Ko sem brskala po netu, nobena, ki je imela to diagnozo, ni imela GD, tako da niso vedeli vzroka. Je še katera na istem, kot sem jaz?

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preveč plodovnice
6.8.2012 10:18:23   
MioBambino
Preberi TO- piše povezava z nosečniško sladkorno in preveč plodovnice.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.8.2012 15:09:17   
Taddy78
Sama sicer nisem imela sladkorne, je pa polihidramnij (preveč plodovnice) kar zastrašujoče stanje, glede na to, kaj vse najdeš pod tem pojmom.
Imela sem ga v obeh nosečnostih, pri sinu sicer manj 21, na koncu so mi morali porod sprožiti, ker je bilo plodovnice premalo, pri hčerki pa je vrednost bila celo 28. Ker sem posledično slabše čutila gibe, sem v 35.tednu pristala v bolnici, kjer so mi naredili test na sladkorno, ki je bil negativen, kaj drugega pa niso morali narediti in me po 4.dneh odpustili.
Pri svoji G sem imela bolj redne preglede in UZ-je, na koncu sva se zmenili, da mi predčasno sprožijo porod. Če bi bilo po moje, bi šla že prej, sem pa potem šla v P 10 dni pred rokom, pa se je porod tak spat začel sam od sebe, kakor hitro sem se vlegla na tisto posteljo (pri sinu bilo isto).
Tako da pri meni vzroka ni bilo, so pa neke teorije, kao da če je velik plod, to da je preveč plodovnice niti ni tako alarmantno, lahko pa da je kaj narobe s plodovim srčkom, prebavnim delom...groza.

Med samim porodom...uf, ko mi je predrla mehur, se je samo vlilo po tleh, niti mi več ni menjavala rjuh, ker sem bila skozi do vratu mokra, ko mi je nastavila kahlo da lulam, sem jo napolnila do vrha s plodovnico, v glavnem, mokro je bilo. user posted image

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.8.2012 9:42:00   
honey
Hvala za odgovore. Ja, saj to na Bambino.si sem tudi sama našla, ampak sem hotela kakšne "direktne" izkušnje nosečnic, ki so to tudi imele. No, saj meni v vsakem primeru sledi CR, ker sem že prva dva poroda imela s CR, tako da bo porod vsekakor prej, kot imam PDP. Prejšnji teden sem imela UZ in mi je namerila 20 plodovnice. Zdaj imam kontrolo spet čez 14 dni, opozorila pa me je na to, da bom lahko malega slabše čutila. Ampak zaenkrat se ni za bati, ker ga in čutim in tudi vidim, kako pleše po trebuhu user posted image

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.8.2012 21:25:55   
Taddy78
Za polihidramnij tak naj bi bila meja od 25navzgor, tako da 20še ni tako hudo. Je pa res, da se lahko veča. Pri meni je v 34 tedni recimo bilo vse ok, čez 1 teden pa že alarm.

Je pa recimo bilo zanimivo ko mi je delala uz in mi pravla in kazala kak mala ful miga, jaz pa nisem nič čutla.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?