Bibek
|
Mi smo bili na operaciji maja. Prišli smo zjutraj, ga je pregledala anestezistka, ki nam je vse lepo razložila. Potem je dobil nekakšen sirup za pomiritev, postal je zaspan in skoz se je smejal, skratka bil je čist "zadet" in je brez strahu odšel oz. so ga odpeljali v operacijsko. Operacija je trajala 20 min,potem so ga pripeljali. Ko se je po pol ure zbudil (enkrat ga že zbudijo v operacijski, da vidijo, da je vse vredu), je ogromno jokal, kar so nam že vnaprej povedali. Otroci so namreč po narkozi zelo zmedeni, lahko jim je slabo, in se jim vrti v glavi, pa ne vedo zakaj, in zato jočejo, tako da se pripravite na to. Naš ni hotel ležati, ampak hoditi, kar seveda ni smel, zato sem ga nosila nekako pol ure, nato je nazaj zaspal. Ko se je končno po dveh urah zbudil, se je nasmehnil in bil kot nov. Norel po sobi, skratka, nič. Ko sva šla prvič lulat, me je bilo strah reakcije, mali pogleda lulčka, ki je bil ves otečen in reče: "mami, tak pa ne bom mel" :)))) faca mala. Lulal je brez problemov, sem ga presenečeno vprašala, če ga kaj peče, pa je rekel nič. Popoldan sva šla domov, po vsakem lulanju pa sva morala lulčka sprala s fiziološko raztopino in dala gor še gazico, prepojeno s fiziološko, pa gatke gor in je bilo. Naslednji dan smo imeli piknik in je mali norel s svojimi vrstniki, kot da ni bilo nič. Po treh dneh so mu šivi sami odpadli. Tako da to ni nujno slaba izkušnja, po operaciji je pomembno samo, da redno menjuješ obkaldke, saj v primeru, da se mu kaj prisuši - našemu so se čez noč Šivi, ki so odpadli, potem ga boli, ko dol potegneš gazo. Je pa res, da ima naš malček zelo visok prag bolečine, ker zelo redko potoži, da ga kaj boli - mora biti res hudo. Upam, da boste tudi vi prestali operacijo brez večjih bolečin. Nam so namreč rekli, da mu lahko doma proti bolečinam lahko damo paracetamol, pa bilo potrebe. lp
|