|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prestrašena
5.9.2011 12:26:45   
maycy
Lep pozdrav
Na forumu sem slučajno zasledila od nekega splava v 26t nosečnosti, v kateremu tednu sem tudi sama danes:)
7.9 imam v PO 3D pregled in me zanima, če katera od vas mogoče ve, da če je bil pregled na nuhalni ok in si imel zelo dobre rezultate je možno, da gre v 3D kaj narobe?
hvala za vaše odgovore
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prestrašena
5.9.2011 12:29:08   
ronja
Tisto kar si zasledila, je bila mamica narkomanka - pri njh je splav/zgodnji porod veliiiiiko bolj pogost kot normalno. Če ti g. ni rekel, ad je kaj narobe, si lahko čisto mirna in veselo šteješ brce svojega detetauser posted image . Ni to noben poseben teden, razen, da ima takrat otrok že teoretične možnosti (čeprav ušive, ampak vsaj so), da preživi.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2011 12:38:16   
maycy
Ronja ni nujno, da je bila lih narkomanka....
G mi je samo rekla da ga nizko nosim in me poslala na bolniško.
Meni to veliko pomeni saj je še en teden za nama:)
V katerem mesecu si pa ti, če smem?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2011 12:54:02   
tix
oj. Jaz sicer ne poznam tega primera, gre pa itak lahko skoz kaj narobe. Če preveč o tem razmišljaš se ti lahko samo zmeša . . . če se počutiš dobro in načeloma vse ok se ne sekiraj in srečno nosečnost še naprej !

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2011 12:54:58   
maycy

IZVIRNO SPOROČILO: tix

oj. Jaz sicer ne poznam tega primera, gre pa itak lahko skoz kaj narobe. Če preveč o tem razmišljaš se ti lahko samo zmeša . . . če se počutiš dobro in načeloma vse ok se ne sekiraj in srečno nosečnost še naprej !

hvala:)

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2011 13:00:58   
janapan
ma ne sekiraj se...vse skrbi prenašaš na otroka. Kot ti je ena napisala, ni paravila lahko gre kaj narobe v vsakem obdobju nosečnosti ali pa pri porodu ampak vse to so izredni primeri in jih je če primerjaš s tistimi ko gre vse v redu zelo malo. Načeloma gre v veliki večini nosečnosti vse v najlepšem redu. Pa ne zanašaj se vedno na forume, ker je logičo da so mamice, ki imajo kakršnekoli težave bolj aktivne na forumih (imajo več vprašanj in tegob, ki bi jih rade delile z drugimi.
Kakorkoli se moraš zavedati tudi to, da je otročiček ki je v tebi vedno isti in enak, nuhalana in 3d pregled sta samo diagnostična pregleda, ki na podlagi parametrov ugotavljata ali je vse v mejah normale ali pač ne....in tudi če ni v mejah normale to še ne pomeni, da je kaj narobe.

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2011 13:07:58   
Jada82
Hoj!
Sem že ene parkrat opazila tvoje poste in se mi resnično zdi, da preveč psihiraš ... kot da kar iščeš, kaj vse bi še lahko bilo narobe. Ne beri takih zgodbic ... pa kaj, če je pri eni šlo narobe .. zakaj bi tudi pri tebi šlo?
Večina nosečnosti je zdravih, tako da se ne obremenjuj ... če pa bi kaj šlo narobe, se boš pa takrat obremenjevala ...

Sicer pa glede tega, da nosiš nizko ... kaj pa vem, malo preberi Pušenjakove odgovore na to temo ... mislim, da to sploh ni hudo.

Sicer so pa tudi meni v 1. nosečnosti odkrili na morfologiji kratek MV in sem šla na bolniško do konca. Sem tudi kar nekaj psihirala in potem res precej ležala 2,5 meseca ... dokler niso bili kritični tedni mimo ... skoz mi je dol tiščalo itd. Pa mi ne bi bilo treba skoz ležat .... No, na koncu sem seveda rodila 3 dni čez rok user posted image  Tako da, ne obremenjuj se, uživaj v nosečnosti, ker resnično prehitro mine. Jaz sem zdaj 2ič noseča in veliko manj psihiram in se obremenjujem ... včasih še pride kakšna taka misel, pa jo hitro ovržem ... Zakaj bi se obremenjevali vnaprej?! Itak bo vse ok!
Pa vesela bodi, da si na bolniški, lahko uživaš!

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2011 13:13:47   
tix

Sicer so pa tudi meni v 1. nosečnosti odkrili na morfologiji kratek MV in sem šla na bolniško do konca. Sem tudi kar nekaj psihirala in potem res precej ležala 2,5 meseca ... dokler niso bili kritični tedni mimo ... skoz mi je dol tiščalo itd. Pa mi ne bi bilo treba skoz ležat .... No, na koncu sem seveda rodila 3 dni čez rok user posted image  Tako da, ne obremenjuj se, uživaj v nosečnosti, ker resnično prehitro mine. Jaz sem zdaj 2ič noseča in veliko manj psihiram in se obremenjujem ... včasih še pride kakšna taka misel, pa jo hitro ovržem ... Zakaj bi se obremenjevali vnaprej?! Itak bo vse ok!
Pa vesela bodi, da si na bolniški, lahko uživaš!

sem bila na istem user posted image no rodila sem malo pred rokom ampak vse O.K.: Tudi jaz sem v prednosti, ker sem v 2 user posted image in nisi več tako paničen za vsako reč

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.9.2011 13:16:46   
ronja
Sem mislila, da si napisala, da si danes zasledila ta primer - jaz sem ravno danes brala, ko je ena napisala, da je narkomanka rodila s 26 tedni in so morali otroku dat nekaj, če nisem kaj pomešala.

G mi je samo rekla da ga nizko nosim in me poslala na bolniško.
Meni to veliko pomeni saj je še en teden za nama:)
V katerem mesecu si pa ti, če smem?

Jaz še nisem tam, komaj čakam, da bom. sem 20 tednov noseča, tako da moram še dober mesec zdržat, da bo imel Svit realne možnosti. Imam pa še precej bolj zoprno diagnozo kot ti, pa vseeno upam,d a bo konec dober, vse dobrouser posted image .
Sicer pa to, da nosiš nizko, ni tak problem - nekatere niti ne grejo na bolniško za to. Ne se toliko sekirat - saj čutiš detece, ko brcne, ne? Torej je živ in glede na to, da na morfologiji ni bilo nič narobe (sem prepričana, da bi napisala, če bi bilo), je po vsej verjetnosti tudi zdrav. Vse bo ok! Nizko nosenje ni neka strašna reč in se v veliki večini zelo lepo konča, tako kot vse ostale nosečnosti.

Ampak če te pomirijo tedni: zdaj ima dete že možnosti, da preživi in če bi se rodil, bi ga takoj dali na ie in probali vse, da bi preživel (in pri nas imamo zelo dobre p. v p); z vsakim tednom se mu možnosti večajo. Po 30 tednu so že precej lepše, po 33 tednu so že možnosti, da ne rabi niti inkubatorja, ampak so spet zelo male (navadno če se kaj zmotijo v datumih m.), če je zelo razvit. PO 35 že dostikrat ne rabijo inkubatorja. Po 37 tednu ni več nedonošen. Po 38 tednu pa je še občutno manj zlatenice (ki pa ni smrtna in jo ima veliko novorojenčkov). A sem te kaj pomirila?user posted image

Načeloma gre v veliki večini nosečnosti vse v najlepšem redu. Pa ne zanašaj se vedno na forume, ker je logičo da so mamice, ki imajo kakršnekoli težave bolj aktivne na forumih (imajo več vprašanj in tegob, ki bi jih rade delile z drugimi.

POdpis. Pa v službo ne smemo, pa doma ne smemo delat kaj bolj pametnega...

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2011 13:17:45   
ronja
Hehe, pri meni je pa vedno problem ravno to, da nisem panična... Potem so pa panični zdravniki okoli meneuser posted image . No, vse podpišem, če se še tole dobro konča. 

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.9.2011 15:18:59   
PapuaNG
Ma se moraš kar otresti teh misli. Moja svakinja je splavila v šestem mesecu, je blo do takrat vse ok, bp, pol pa kar naenkrat. So rabil eno leto, da so ugotovil, da je prišlo do infekcije zarad neke bakterije. Pol sem mela še sama splav (zamujeni), k 'sreči' že v 9. tednu (2. user posted image ). Pa sem že takrat, ko je mela svakinja splav, prebrala vse možno na to temo, da sem bila pol res zafrustrirana od vsega tega. In tudi zdaj, v tretje me je bilo do nuhalne precej strah, čeprav sem si skos govorila, da tokrat bo pa vse ok. In nič ne berem zgodbic na temi spontani splav itd. Na splošno je treba čim več brat pozitivne zgodbice oz. zgodbe in čim manj negativnih. Sej-tudi tokrat mi nihče ne garantira, da bo vse ok, ampak s tem se res ne splača sekirat vnaprej. Sej logično, da te je malce strah, ampak pretiravat pa ni treba.   

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.9.2011 19:20:34   
miami10
maycy...nehaj brati takšne forume...če želiš slišati grozne zgodbe ni problema jih boš vedno našla...
sem hotela napisat par karkih primerov pa jih ne bom...vedno gre lahko v nosečnosti kej narobe...ni nobenega zagotovila ne NS, ne morfologija, ne AC...ni zagotovila...dejstvo je tudi če boš 24ur na dan mislila pozitivno gre lahko kaj narobe...ampak se s tem lahko potem obremenjuješ od prvega do zadnjega dne kar pa mislim da ni smisel nosečnosti...
uživaj od svojem sončku in se ne sekiraj...

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2011 10:13:59   
maycy
Zahvaljujem se vsem vam za te besede...res sem preveč panična, okoli sebe pa imam ljudi polnih modrovanj in nasvetou...KATASTEROFA, kar naeenkrat usi vse vejo:D
Hvala vam usem
Lep dan in srečno nosečnost

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2011 10:16:51   
maycy

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Hehe, pri meni je pa vedno problem ravno to, da nisem panična... Potem so pa panični zdravniki okoli meneuser posted image . No, vse podpišem, če se še tole dobro konča. 

PODPIS:)
jutri imam 3D in komaj čakam, te pa morm pohvalt, da si zlo pozitivna in da deluješ zelo pozitivno in pomirjujoče...svaka ti čast:)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.9.2011 19:11:03   
maycy
Pozdravljene:)
Sporočam vam da je bilo na 3D use u najlepšem redu in da sem zlo zadovoljna je pa otroček zlo brcal tako da mu ni mogla slediti:D
je pa nastalo veliko presenečenje...namreč 3x so mi napovedali da bo fantek na 3D pa naju je z mojim presenetila in rekla, da bo punčka, nisva mogla vrjeti zato sva še 2x uprašala in res kaže da bo punčka:)))
sicer ni neki pomembno kaj bo vendar useeno sva bila zlo presenečena...je možno, da se zmotijo na 3D?
saj je pogledala 3x in napovedala punčko:)
kakšne izkušnje imate s tem?

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.9.2011 19:22:20   
katy83
maycy, če so ti zdaj punčko napovedali na 3d, potem je to skoraj 99%...meni so vedno punčko napovedovali, na morfologiji pa je punčka dobila lulekauser posted image

sicer pa tako kot praviš, nima veze kaj bo...ti pa se ne sekiraj več toliko in pogumno in predvsem pozitivno naprejuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.9.2011 19:50:59   
m_o_i
eh, meni je en dan pred carskim rezom rekel, da je puncka-ceprav je od nuhalne naprej blo govora o mulcu, plus to, da smo na 3D takoj, ko je polozla sondo na trebuh-vidli lulcka v vsej njegovi lepoti in velicini user posted image
no, dr. Luznik(zadnji UZ pred porodom) na dolgo in siroko(beri opravicujoce) razlozil, da fantki vcasih tak sedijo, da je videt zemljicauser posted image

dokler otrok ni rojen, je pa se vedno procent ali dva moznosti, da ne bo pricakovanega spolauser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.9.2011 20:16:20   
maycy
omg:D
bo kar bo...več kukr fantk al pa punčka ne more bit:D
važno je da sva z mojim izbrala usaj ime za punčko, za fantka sva imela paže prej saj smo mislili da bo fant:D
pustmo se presenetit:D
komaj čakam dan D :)))

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?